ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ
Τελικά ο Ερντογάν πήγε στις ΗΠΑ και συνάντησε, με την κα Εμινέ, αν δεν απατώμαι, το… φιλικό τους ζεύγος Τραμπ. Τόσο πολύ χαϊδεύτηκε εκεί, ώστε από την επομένη άρχισε κιόλας τις… «υδατοτρήσεις» γύρω από την Κύπρο με τα υπάρχοντα εκεί και αργούντα «υδατοτρύπανα», τα οποία δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο χωρίς ειδικούς τεχνικούς, οι οποίοι το… έκοψαν πέρα, φοβούμενοι τα μέτρα που λήφθηκαν εναντίον τους από την Κύπρο και την Ε.Ε. σε περίπτωση που θα βοηθήσουν τους… άσχετους.
Εν τούτοις οι φρεσκοσυναντηθέντες συνεταίροι πανηγυρίζουν ο μεν ένας, επειδή νομιμοποιήθηκε η παρουσία του στα νώτα των Κούρδων γενικώς, ο δε άλλος επειδή διέπραξε την μεγαλύτερη ατιμία των ΗΠΑ, προδίδοντας συμμάχους και φίλους πραγματικούς και αφήνοντας το πιο αξιόμαχο τμήμα της περιοχής, τους Κούρδους, που τους βοήθησαν αποτελεσματικά σε όλες τις επιχειρήσεις, που εκείνοι διοργάνωναν, με την απαντοχή της βοήθειας για ανεξαρτησία τους.
Τους άφησαν στο έλεος του Ερντογάν, του Άσαντ, του Πούτιν και της Περσίας, τεσσάρων λύκων δηλαδή, οι οποίοι σε πρώτη δόση τους ξεσπίτωσαν! Χρειάζονταν όντως πολύ θράσος και αλαζονεία για να διαπραχθεί αυτή η ατιμία, την οποία μόνο ο ανεκδιήγητος Τραμπ μπόρεσε να διαπράξει και την χρεώνεται η Αμερική!
Κανόνισαν, λέει, ο Ερντογάν και ο Πούτιν να συναντηθούν στην Άγκυρα για συνομιλίες επί των συμφωνιών τους για τους S-400 κλπ. Φαντάσου να λέει ο ένας: Τι σου είπε αυτός ο μ…ς; Να απαντά ο άλλος: Μου είπε να καταστρέψω τους S-400 με τρακτέρ! Και ύστερα να διαλύονται σε ξεκαρδιστικά γέλια, βγάζοντας από τις τσέπες τους χαρτομάντηλα για να σκουπίσουν τα δάκρυά τους από το πολύ γέλιο και να λένε και οι δυο: Ουφ μας έκανε και γελάσαμε ο άνθρωπος! Ας τον έχει καλά ο Θεός και ο Αλλάχ μην κάνουν καμιά μ…α εκεί στο Κογκρέσο και μας τον στερήσουν! Δεν μπορεί να ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά με αυτούς τους Αμερικάνους!
Αφήνοντας όμως στην άκρη τους… σαρκασμούς, οι οποίοι βγαίνουν αβίαστα από τα καυτά γεγονότα, εμείς οι Έλληνες όλοι, με το «Ε» κεφαλαίο, θα πρέπει να είμαστε πάντοτε πολύ προσεκτικοί έναντι ενός «γείτονα» που ορέγεται την… αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, πάλαι ποτέ κραταιάς, που με τους στρατοκράτες Σουλτάνους της είχε κατακτήσει και υποτάξει πολλούς λαούς που ανήκαν στην επίσης κραταιά Βυζαντινή αυτοκρατορία, διάδοχο της Ρωμαϊκής.
Υπήρχε βέβαια σε αυτή την υποταγή μια διαφορά. Το ότι οι Σουλτάνοι προσπάθησαν με την βία να επιβάλλουν στους λαούς που κατέκτησαν το Ισλάμ και το κοράνι. Λάθος τους μέγα, επειδή η θρησκευτική πίστη δεν ξεριζώνεται με το ζόρι έχοντας πολύ βαθιές ρίζες, που ακόμα και για τα χέρια των Σουλτάνων αυτών στάθηκαν πολύ ισχυρές, έστω κι αν χρειάστηκαν γενοκτονίες εκατομμυρίων λαών.
Αλλά η εποχή των σουλτάνων παρήλθε για ολόκληρο τον κόσμο ανεπιστρεπτί, όσο κι αν μια κάστα Τούρκων, κυβερνώντων και μη αυτήν τη χώρα, βλέπουν τόσο πίσω και ορέγονται… τα «σύνορα», της καρδιάς τους και τις «γαλάζιες πατρίδες». Είναι δυνατό κάποιος να ονειρευτεί ως σύνορά «του», τις κατακτήσεις του Μ. Αλεξάνδρου που κυνήγησε τους Πέρσες στην «φωλιά» τους, επειδή τόλμησαν ν’ απλώνουν επίμονα χέρι στην Ελλάδα της Αθήνας, της Σπάρτης, της Θήβας και της Πέλλας; Μόνο ένας τρελός!
Αυτό ακριβώς συμβαίνει από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, όπου δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτή η Ελλάδα, τα σύνορα της οποίας επιθυμούν να παραβιάσουν, τα κέρδισε αγωνιζόμενη το 1821 και συμμετείχε ενεργά και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, από τους οποίους «ρυθμίστηκαν» τα σύνορά της, αλλά δίκαια και άλλα άδικα. Άλλα με έξυπνους χειρισμούς των πολιτικών της και άλλα με… βλακώδεις!
Όμως τα δέχεται και τα υπερασπίζεται σθεναρά χωρίς ποτέ καμιά διάθεση επέκτασής τους. Ποτέ η Ελλάδα δεν έκανε επιθετικό πόλεμο για επέκταση των συνόρων της. Γι’ αυτό έμεινε στην Ιστορία η φράση του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»!

ΣΧΟΛΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!..
Αν και δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι σχολιασμοί για τα γεγονότα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, εν τούτοις θα πω μερικά για να καταδειχθεί το πού ήθελαν να μας οδηγήσουν οι επί 4,5 ολόκληρα χρόνια «κυβερνήτες» μας.
Λέχτηκε από συνάδελφό μου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Καλά έκαναν τα παιδιά και έσπασαν με ηλεκτρικά ατσαλοπρίονα (!) την κλειδαριά, που η σύγκλητος του ως άνω Πανεπιστημίου είχε τοποθετήσει στην πόρτα!
Τις προηγούμενες μέρες, όταν η αστυνομία μπήκε, με το νόμιμα καταργημένο «άσυλο της ανομίας», βρήκε στα υπόγεια, όλα τα σύνεργα (κράνη, κουκούλες, γάντια, μπουκάλια έτοιμα για «μολότοφ», κοντάρια, κλπ.), με τα οποία έκλεινε κατά το δοκούν μία από τις κεντρικότερες οδούς της Ελληνικής πρωτεύουσας, η Λεωφόρος Πατησίων, θυμίζουσα… Συρία! Κάψιμο λεωφορείων και Ι.Χ., καταστροφή καταστημάτων, κλπ.
Δεν βρήκε όμως, ναρκωτικά, όπλα και… κανένα τανκ, ώστε κατά την τ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογείται η επέμβαση! Έστω γνωστόν ότι όλα αυτά… αποσύρθηκαν προφανώς ύστερα από την εκκένωση της ακριβώς απέναντι ευρισκόμενης «γιάφκας» επειδή ήταν πασιφανές ότι το επόμενο βήμα της Αστυνομίας θα ήταν στα υπόγεια της ΑΣΟΕΕ.
Είπε άλλος: Τα παιδιά «φλέγονταν για μάθηση» και… δεν έκαναν ούτε στιγμή χωρίς την βιβλιοθήκη τους, πράγμα που η Πρυτανεία τους το στέρησε με την «κλειδαριά», έστω για λίγες μέρες!
Αλήθεια ο μοναδικός συλληφθείς φοιτητής ήταν της Ιατρικής! Τι στο δαίμονα ήθελε να διαβάσει στην βιβλιοθήκη της ΑΣΟΕΕ συμπεριφερόμενος με τόσο προκλητικό τρόπο;
Μπράβο μέλλοντα συνάδελφε με τα πλατειά σου ενδιαφέροντα για καθολική μόρφωση! Τα’ χουν οι… γιατροί αυτά, αλλά όχι και με τόσο νταλκά αδερφέ μου.
Ε, λοιπόν, για όλα αυτά ο τ. Υπουργός της Παιδείας καλούσε τους Αθηναίους να υποστηρίξουν τα… πάσχοντα από την Αστυνομία παιδιά τους. Τι να πούμε!
Γι - Πας