ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΝΕ ΠΕΡΑ… ΖΟΝΤΟΒΟΛΑΚΙ!
Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ξεκάθαρο ζήτημα από την πολύ προσεκτική αντιμετώπιση του από την σχετική Προανακριτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα, σχετικό με την εξαίρεση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου ως μελών της.
Δεν ήταν δυνατό να μην κληθούν ως μάρτυρες οι δύο προαναφερθέντες, δεδομένου του ότι, ο μεν πρώτος είχε δηλώσει ότι… γνωρίζει τους «προστατευόμενους» μάρτυρες (κουκουλοφόρους), ενώ ο δεύτερος, φόρα παρτίδα μπαινόβγαινε νύκτωρ στον Άρειο Πάγο πρωτού γίνει η γνωστή παραπομπή δέκα (10) πολιτικών στελεχών… κατά σύμπτωση όλων της Ν.Δ. και δύο του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην Πρωθυπουργών για το περιώνυμο «σκάνδαλο Novartis»!
Κατά σύμπτωση πάλι για τους εφτά, μεταξύ των οποίων και των δύο π. Πρωθυπουργών, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις εκκρεμεί η κλήση τους ως… «υπόπτων» μαρτύρων!
Είναι δυνατόν επομένως η Επιτροπή της Βουλής να μην καλέσει για εξέταση τους δύο προαναφερθέντες, που με τις δηλώσεις και τις ενέργειές τους δείχνουν ότι… γνωρίζουν πολλά; Ορθώς επομένως τους εξαίρεσε από μέλη της, με απόλυτα νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες.
Πού βλέπουν οι Συριζαίοι την παρανομία, δεν καταλαβαίνω!
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η Επιτροπή, για να ηρεμήσουν τα «πνεύματα», θα πρέπει να κάνει και το χατήρι του «συνηγόρου» κ. Τσοβόλα και να εξαιρέσει και τους άλλους τρεις, που ζητά εκείνος, μολονότι δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι.
Εκείνα που δεν καταλαβαίνω καθόλου είναι τα… νταηλίκια των δύο εξαιρεθέντων, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας τις βουλευτικές τους ασυλίες, αρνούνται να υπακούσουν στις αποφάσεις.
Αλήθεια, τι παράδειγμα δίνουν στους απλούς πολίτες, που συναλλάσσονται καθημερινά με την δικαιοσύνη; Ότι γι’ αυτούς ειδικά θα πρέπει να επικρατεί το έτσι θέλω; Ποιος ο λόγος; Μήπως «χάθηκε η πόλη για βελόνι» και το κόμμα τους δεν έχει άλλους δύο για να τους αντικαταστήσει;
Θα μου πείτε: Υπάρχει και η «Φρουρά της Βουλής» για να επιβάλει την τάξη και να… τους αποβάλλει βιαίως! Για φανταστείτε κάτω από τις TV κάμερες τον Πολάκη στις δόξες του! Αυτός που μπορεί τον καθένα να τον θάβει… τρία μέτρα υπό την γην, να αντιδρά επίσης βίαια σε δύο δυστυχείς αστυνομικούς… βγάζοντας εν ανάγκη και κανένα κρητικό μαχαίρι από εκείνα με τις χαραγμένες μαντινάδες: «κάνε πέρα ζοντοβολάκι δεν ξέρεις ότι τα βάζεις με τον Παύλο τον Πολάκη»; Τι να κάνει ύστερα ο καημένος… φρουρός της Βουλής;
Ας αφήσουμε όμως τα αστεία. Δεν υπάρχει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε ένας σοβαρός εκπρόσωπος του Συριζαϊκού λαού; Επειδή ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας πήρε βιαστικά θέση υπέρ της παρανομίας και της αυτοδικίας υπό το κράτος της ελλείψεως ψυχραιμίας, δεν υπάρχει επαναλαμβάνω κάποιος σοβαρός να του υποδείξει ότι σφάλει κατά τρόπο τραγικό;
Όπως και νάχει το πράγμα, αυτοί οι δύο, όποιοι και νάναι, εφ’όσον κληθούν ως μάρτυρες, θα πρέπει να εξαιρεθούν; Να μην κληθούν; Αλλά τότε θα είναι καλύτερα να διαλυθεί η ίδια η Επιτροπή. Μήπως τάχα αυτός είναι ο σκοπός για να… γλιτώσει ο Ρασπούτιν; Διαλέγετε και παίρνετε!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ!..
Χάρμα… διαβάζειν ήταν το άρθρο του πολύ έγκριτου φιλολόγου και εκπαιδευτικού κ. Σπύρου Εργολάβου στον «Π.Λ.» της 7-11-2019 με τίτλο «Πρότυπα Σχολεία, αριστεία κι ο θεσμός της αξιολόγησης». Η αναφορά του στα ονόματα του Ελευθερίου Βενιζέλου, του Γεωργίου Παπανδρέου και του Ηλία Ηλιού, στην πλευρά της πολιτικής καθώς και του Γληνού, του Δελμούζου, του Τριανταφυλλίδη και του Ευ. Παπανούτσου στην πλευρά της εκπαίδευσης, απομάκρυναν κάθε υποψία μεροληπτικής του πολιτικής τοποθέτησης, πέρα από τα Δημοκρατικά θέσμια.
Όποιος επιθυμεί ας προστρέξει στο περισπούδαστο αυτό άρθρο. Εγώ θα αναφέρω μόνο αυτολεξεί την φράση του Ε. Παπανούτσου προς την ΟΛΜΕ το 1964: «Αν βρεθεί Δημοκρατική Κυβερνηση που θα καταργήσει την εποπτεία και τον έλεγχο στην Εκπαίδευση, δεν θα διαλύσει μόνο την Παιδεία της χώρας, αλλά θα διαλύσει και το Κράτος»!
Θυμήθηκα την ημέρα που, με την επετηρίδα τότε, η φιλόλογος θυγατέρα μου, ύστερα από δεκαετή άμισθη και ουσιαστική υπηρεσία της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ως αριστούχος μεταπτυχιακή υπότροφος, ειδοποιήθηκε να δηλώσει την αποδοχή της θέσης της στη Μέση Εκπαίδευση στην Βασιλική Λευκάδας. Πήγαμε μαζί εκεί και εγώ κάθισα σε μια γωνιά παρακολουθώντας την κουβέντα της με την αρμόδια του γραφείου Μ.Ε. Λευκάδας, που συνήθως, τοποθετημένη από κάποιο κόμμα, βρέθηκε εκεί και ας με συγχωρήσουν, όσοι υπηρετούντες δεν είναι έτσι.
Έβγαλε η κοπέλα από την τσάντα της ένα μάτσο διπλώματα μεταξύ των οποίων από τέσσερις ξένες γλώσσες και αναγνωρίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για διδασκαλία τους, καθώς και το διδακτορικό της δίπλωμα. Ρίχνοντας μία ματιά η άλλη της είπε: «Αυτά όλα βάλτα από κάτω στον φάκελο, επειδή δεν θα χρειαστούν! Άφησε μόνο από πάνω το διδακτορικό δίπλωμα, επειδή θα πάρεις είκοσι πέντε ευρώ παραπάνω στον μισθό σου». Καταλάβατε; Μόνο για την μισθοδοσία και τίποτε άλλο. Μελαγχόλησα.
Γι - Πας