ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2019…
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, βρέθηκα και αυτή τη φορά για κάμποσες μέρες στο Βερολίνο, το πάντοτε πολύ όμορφο και… πολυσυλλεκτικό. Αυτή τη φορά σαφώς οι «μαντήλες» ήταν πολύ αυξημένες σε σχέση με τις… άλλες διαφορετικές δερματικές αποχρώσεις, ενώ οι… σχιστομάτηδες, ως επί το πλείστον, ήταν τουρίστες, ενώ οι προηγούμενοι σαφώς απολάμβαναν την ηρεμία μετά τις ταλαιπωρίες τους, ώσπου να φτάσουν στο Βερολίνο.
Δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δείχνουν… απέχθεια των γηγενών προς την παρουσία τους, ούτε κάποιες αντιδράσεις, μολονότι, όπως προείπα η παρουσία τους είναι περισσότερο από εμφανής.
Κι όμως τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, όπου αυτές γίνονται, δείχνουν την μεγάλη άνοδο του… «ξενοφοβικού» κόμματος της άκρας δεξιάς και τη νύφη την πληρώνουν περισσότερο οι σοσιαλιστές, οι οποίοι πάντοτε χαϊδολογούν όλες αυτές τις υπάρξεις, προτείνοντας τα επιχειρήματα του… «ανθρωπισμού» και λιγότερο το κόμμα της Μέρκελ, η αρχηγός του οποίου ήταν εκείνη, που τους δέχτηκε με… «ανοιχτές αγκάλες», ακριβώς για να μην την καπελώνουν οι σοσιαλιστές κ.α. προοδευτικοί.
Από την άλλη μεριά, η Μέρκελ ήταν η μόνη ηγέτης της Δύσης, η οποία εμμέσως έτσι αναγνώριζε τις μεγάλες ευθύνες αυτών που συντηρούν με διάφορους τρόπους, τον πόλεμο της Συρίας –από όπου προέρχονται οι περισσότεροι πρόσφυγες- πόλεμο φονικό ενός άμαχου πληθυσμού, ο οποίος δεν φταίει σε τίποτε και ούτε είναι σε θέση να πάρει το μέρος της μιας ή της άλλης ή και της τρίτης πλευράς, επειδή ακριβώς δεν γνωρίζει… για ποιον ακριβώς λόγο να υποστηρίξει κάτι.
Η Μέρκελ δηλαδή και η Γερμανία μαζί της, πληρώνει, ως μη όφειλε, τα σοβαρά «αμαρτήματα» στην περιοχή, του Τραμπ, του Πούτιν, του Άσαντ, του Ερντογάν και των πάσης φύσεως φανατικών της περιοχής, ενώ οι άλλοι… ηγετίσκοι της Δύσης κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει και την αφήνουν –τη Μέρκελ- να βγάλει «όλα» τα κάρβουνα από τη φωτιά…
Άλλοι δε, που μέχρι «χθες» βρωμούσαν τα χνώτα τους από την πείνα και με την συμβολή της Δύσης… έφαγαν γλυκό ψώμι, τώρα κάνουν τον νταή και αρνούνται να περιθάλψουν πρόσφυγες, μη αντιλαμβανόμενοι τάχα, το πρόβλημα της δικής μας πατρίδας ως… πύλης εισόδου.

ΚΑΙ… ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
Η TV είναι εκείνη, που με κρατά ενήμερο και με όλα όσα συμβαίνουν στην δική μας πατρίδα, όπου με την γενική παραδοχή ο κόσμος εξακολουθεί να παίρνει βαθειές ανάσες ελπίδας από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αυτό υποθέτω από την όλη του συμπεριφορά, ότι δεν θα τον κάνει να… αλαζονέψει, όπως οι προηγούμενοι και να αρχίσει να ανοίγει τα αυτιά του σε διάφορες απαιτήσεις «ημετέρων». Μόνο η επανόρθωση αδικιών δικαιολογείται, ανθρώπων που κυνηγήθηκαν βάναυσα, τόσο που αναγκάστηκαν να… εκπατριστούν.
Επίσης η αξιοκρατία είναι εκείνη που έλειψε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τόσο ώστε να κάνει τον… Συριζαϊκό λαό να πιστεύει ότι έτσι πρέπει να γίνεται και ψήφισε, όπως ψήφισε, εκλέγοντας ορισμένα μη άξια, κατά τον μετριότερο χαρακτηρισμό, πρόσωπα.
Αυτός ο τελευταίος, ο Συριζαϊκός λαός δηλαδή και οι υπεύθυνοι της εκλογικής ήττας ηγέτες, δείχνουν να τα έχουν τελείως χαμένα και να μην αντιλαμβάνονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήρθε απλά για να γίνει Πρωθυπουργός, ήρθε για να κυβερνήσει μία ακυβέρνητη χώρα και να βάλει τις βάσεις της αναδείξεως των θεσμών, της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος, πράγματα τα οποία, όπως αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα, είχαν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ, τόσο βάναυσα –θα ήταν ο καλύτερος χαρακτηρισμός- από τον Τσίπρα και τον υιοθετημένο από αυτόν «Πολακισμό».
Όσο για την κυρία Φώφη, ελπίζω να αντιληφθεί την… κοτσάνα που έκανε με τον Ε. Βενιζέλο και να δει από ποιους κινδύνευε και κινδυνεύει!
Γι - Πας