ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΚΑΙ Η κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ!
 Κάποτε ο αείμνηστος ευπατρίδης της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, ο Ευάγγελος Αβέρωφ – Τοσίτσας είχε γράψει στο τελευταίο του, νομίζω, βιβλίο «Ένα Σάλπισμα» ότι η Ελλάδα είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές, τις οποίες με την εργατικότητα και την σοφία του λαού της, αλλά και κάποιων εμπνευσμένων πολιτικών ηγετών, είχε πάντοτε ξεπεράσει και την έκανε να βρίσκεται μεταξύ των προηγμένων κρατών της Ευρώπης, διεκδικώντας μάλιστα και την πνευματική ηγεσία.
Ανησυχούσε όμως ο αείμνηστος εκείνος πολιτικός από την εγκατάσταση στην χώρα μας της νοοτροπίας της… αρπαχτής, του εύκολου κέρδους, της εύκολης ανέλιξης, της αναξιοκρατίας, που κατέληγαν στο να ξοδεύονται περισσότερα από τα… με οποιοδήποτε τρόπο κερδιζόμενα.
Ζούσαμε με«δανεικά» καθ’ ήν στιγμήν ο τότε ηγέτης της Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρότρυνε σε δανεισμούς, λέγοντας πως όλοι δανείζονται! Έτσι φτάσαμε στο δυσθεώρητο ύψος του δανεισμού, που κατέληξε να γίνεται επί Κώστα Καραμανλή κατά περισσότερο από 60%, για τοκοχρεολύσια και αποπληρωμή των υπέρογκων χρεών.
Το ωραίο είναι ότι οι τωρινοί ΠΑΣΟΚοι ρίχνουν στον Κώστα Καραμανλή την ευθύνη για υπερβολικούς δανεισμούς! Πες, πες… το πίστεψαν και οι ίδιοι, με τον θλιβερό αρχηγίσκο τους να αναφωνεί: Λεφτά υπάρχουν!
Τέλος πάντων είπαμε παραπάνω ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έλεγε ότι οι υλικές καταστροφές πάντοτε βρίσκεται ο τρόπος να διορθωθούν, οι νοοτροπιες όμως που δηλητηριάζουν την «ψυχή» του Ελληνικού λαού είναι πολύ δύσκολο να εκλείψουν και γι’ αυτό αποτελούν τον μεγαλύτερο κινδυνο.
Την αξιότιμη κυρία Βασιλική Θάνου, την είχαμε πρωτογνωρίσει ως Πρόεδρο εκλεγμένο του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστών και εισαγγελέων, θεωρώντας τότε ότι από του βήματος αυτού μπορούσε να απευθύνει διδαχές προς το Δικαστικό Σώμα λέγοντας ότι οι δικαστές θα πρέπει να τελειώνουν ευδόκιμα την υπηρεσία τους και να φεύγουν χωρίς να προσπαθούν συνοστιζόμενοι στα πολιτικά γραφεία να καταλάβουν κομματικές ή άλλες θέσεις. Πάει καλά.
Λέγεται ότι κάποιοι έβαλαν πολύ βαθειά το χέρι στην δικαστική επετηρίδα και την «αλίευσαν» για τη θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, από όπου βρέθηκε να γίνει και υπηρεσιακή πρωθυπουργός για μια προεκλογική περίοδο.
Αυτό φαίνεται της άλλαξε εκ βαθέων την πάγια νοοτροπία του… «καλού δικαστή». Προσπάθησε όταν κόντευε να αποσυρθεί από την τόσο τιμητική θέση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, να «νομοθετήσει» την αύξηση, μόνο για τους δικαστές, του ορίου της ηλικίας αποσύρσεώς τους! Σε αυτό βρήκε κάθετα αντίθετο όλο το δικαστικό σώμα που αρνήθηκε τέτοια μεροληπτική νομοθεσία!
Εκείνη απτόητη τότε μόλις αποσύρθηκε βάσει των νόμων από την προεδρία του Αρείου Πάγου μετέβη αυτοβούλως και προσέφερε τον εαυτό της ως νομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού… αμισθί. Δεν άργησε και πολύ όμως να ευρεθεί η πολύ προσοδοφόρα θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού (11 χιλ. Ευρώ μηνιαίως λέγεται)!
Είναι λογικό η νέα Κυβέρνηση, εκλεκτή του λαού, να επανορθώσει μια τέτοια κατάφορη και παράνομη μεροληψία στο πρόσωπό της. Η φράση της «Δεν παραιτούμαι», δείχνει την… ποιότητά της!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ… ΦΑΟΥΛ!
 Τα καλά να λέγονται, αλλά και τα κακά να μη αποσιωπώνται. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση και της εφημερίδας που με φιλοξενεί.
Απολαύσαμε λοιπόν αυτόν τον πρώτο μήνα της εκδήλωσης της θέλησης του λαού και μείναμε έκπληκτοι από την ετοιμότητα των νέων κυβερνώντων για σωστή και παραγωγική δουλειά.
Δύο πράγματα, σύμφωνα με τον περίγυρό μου, φίλων, κλπ., μας δημιούργησαν την πρώτη πίκρα, διότι η δικαιολόγησή τους δεν ήταν αυτή που έπρεπε.
Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι ο διευθύνων τις λεγόμενες «μυστικές υπηρεσίες» μιας χώρας θα πρέπει να εμπνέει πλήρη καθαρότητα σε όλα του και ιδιαίτερα στο «βιογραφικό» του. Δεν νοείται σύγκριση με τα εδώ κρατούντα και τους προηγηθέντες αυτού.
Η σύγκριση θα πρέπει να γίνει με αυτόν της γείτονός μας Τουρκίας, που πολλά μας συνδέουν και μας χωρίζουν, αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών κυρίως κρατών.
Δεν διαπίστωσα τα στοιχεία, τα ουσιαστικά του βιογραφικού του από τις δοθείσες εξηγήσεις.
Ύστερα, όλοι περιμέναμε να καταργηθεί η περίφημη θέση του «Πρωθυπουργικού Γραφείου» της Θεσσαλονίκης για την θέσπιση της οποίας τόσα είχαν λεχθεί και… υπονοηθεί και από την οποία τόσα προεκλογικά… «δωράκια» είχαν διανεμηθεί προς πάσα κατεύθυνση!
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, χωρίς καμιά σοβαρή δικαιολογία η πολεμηθείσα από εμάς θέση διατηρήθηκε!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει για κάποιους τέτοιους… παρατρεχάμενους: «Είπαμε ότι ένα δωράκι έως και 500 χιλ. δραχμές δικαιολογείται, όχι όμως και εκατομμύρια»!
Ο Κων. Μητσοτάκης την… έπαθε από πολλούς. Ας προσέξει ο Κυριάκος!
Γι - Πας