ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ!...

Είναι φανερό το παιχνίδι, που παίζεται σχετικά με τις υποψηφιότητες των επομένων εκλογών, Ευρωεκλογές και Εθνικές, κυρίως ενώ ατόνησαν κατα πολύ αυτές των Δημοτικών, λόγω της αναλογικής, που πέτυχε ο Τσίπρας δια του Σκουρλέτη, για να αποφύγει την επερχόμενη πανωλεθρία του σε αυτές. Με το δέλεαρ των υποψηφιοτήτων, που προαναφέραμε κατάφερε ο Σύριζα να πάρει με το ζόρι την... «εμπιστοσύνη» της Βουλής και την πιο άνετη ψήφιση της εσαεί ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή εκεί ίσχυσαν και άλλοι παράγοντες γνωστοί ανά την οικουμένη από τις «ψηφοφορίες» των Σκοπίων! Κατάφερε επίσης καίρια χτυπήματα σε τρία μικρά κόμματα της Βουλής, και κλυδωνισμούς στο αμέσως πιο μεγάλο, το οποίο κατά την άποψή μου δεν κινδυνεύει, επειδή αρκείται στα ποσοστά του ήθους και της ευπρέπειας, αποπέμποντας τους αντιθέτους προς τον συλλέκτη πάσης ανηθικότητος, που κοκορεύεται να ηγηθεί αυτής της τελευταίας, ως κύριος και αποκλειστικός εκπρόσωπός της. Χρειάζεται γερά κότσια η ηθική και η κυρία Φώφη, φαίνεται πως θέλει να αποδείξει στους οπαδούς που την εμπιστεύτηκαν οτι τα διαθέτει αυτά τα κότσια. Ίδωμεν!
Έτσι όμως ο Τσίπρας τα παίζει όλα για όλα, διακινδυνεύοντας την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς οτι και με αυτήν θα επιδιώξει συνεργασίες με τους άξιους, οπουδήποτε κι’ αν βρίσκονται πολιτικά. Μένει να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του. Για να το επιτύχει όμως θα πρέπει να προσέξει και αυτός πολύ το θέμα των δικών του υποψηφιοτήτων. Οι ευνοϊκές δημοσκοπήσεις και η λεγόμενη παράσταση νίκης, ξύπνησαν όλους εκείνους που... οσμίζονται εξουσια και προ παντός ανήθικο χρήμα και ανήθικα και αναξιοκρατικά αξιώματα. Όλοι αυτοί οι γυρολόγοι της διαφθοράς, οι οποίοι ακόμα και στις τελευταίες εκλογές, μόλις αναγγέλθηκαν οι υποψηφιότητες και δεν είδαν το όνομά τους, γύρισαν αμέσως την πλάτη στην Ν.Δ., καθυβρίζοντας την συνάμα!
Αλήθεια,πιστεύει κάποιος ότι αυτή η Ν.Δ., η μπαρουτοκαπνισμένη από τις εκ του συστάδην μάχες της τελευταίας τετραετίας, έχει ανάγκη από τέτοια τομάρια; Από αυτούς που κρυβόμενοι... ψιλότρωγαν κάτω από τα τσιμπούσια του ΣΥΡΙΖΑ τα ψίχουλα; Αλήθεια, υπάρχει κάποιος να το πιστεύει αυτο; Σήμερα που ηθικά διαμάντια γεμάτα προσόντα και πτυχία δυσκολεύονται να ζήσουν δίπλα στην κατάφορη αναξιοκρατία με την... πληθώρα των πλαστών πτυχίων και πανεπιστημικών τίτλων μαϊμού; Σήμερα σε αυτήν την εποχή είναι δυνατό να χαϊδέψει η Ν.Δ. παλιά δύσοσμα ψοφίμια για να σταθεί; Υπάρχουν βέβαια όλοι οι παλαιοί έμπειροι, άξιοι και διαχρονικοί αγωνιστές, ουδέποτε... μηδήσαντες, στους οποίους και θα πρέπει αναμφισβήτητα να στηριχτεί η Ν.Δ. και δίπλα στους οποίους θα βρεθούν και θα διδαχτούν οι νέοι πανάξιοι, που αποτελούν το μέλλον της, το μέλλον της πατρίδας. Υπήρξε και υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος και δεν θα δικαιολογηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για καμμία βιαστική επιλογή. Η ευκολία με την οποία ο Τσίπρας... «αλίευσε» τους «πρόθυμους», θα πρέπει να τον διδάξει και δεν θα πρέπει να διστάσει να αποφύγει κακές, κατάφορα κακές υποψηφιότητες. Κανένας απολύτως δεν είναι σε θέση να κρατεί οπαδούς στην γροθιά του. Μόνο τον εαυτούλη του κρατέι και τα... άλλα είναι παραμύθια. Και κάτι άλλο. Στο Σύνταγμα πρέπει να προβλεφτεί η παράδοση της βουλευτικής έδρας σε περίπτωση αποχωρίσεως από κάθε κόμμα.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!...
 Παρατηρώ με μεγάλη έκπληξη τις φιλότιμες προσπάθειες των λεγόμενων φιλοζωικών οργανώσεων και αυτών που τις εκπροσωπούν, οι οποίοι βγαίνουν με σοβαρότητα και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να σταματήσει και στην Ελλάδα η εκτροφή ζώων, από τα οποία προέρχονται οι πολύτιμες γούνες, που ντύνουν τις ωραίες και... ευκατάστατες κυρίες, αλλά όχι μόνο τις κυρίες. Σαν φιλόζωος κι’ εγώ συγκινούμαι αληθινά. Γιατί όμως τέτοις... «ρατσισμός» για συγκεκριμένα ζώα, γι’ αυτά τα συμπαθέστατα «γουνοφόρα» και μόνο γι’ αυτά; Που πάει η φιλοζωία αυτών όλων των... καραμπινάτων ρατσιστών, για τα αθώα και πανέμορφα αρνάκια κατσικάκια, που σφάζονται ανελέητα όλο το χρόνο και πέφτουν κατά εκατόμβες την περίοδο του Πάσχα; Που πάει η ανθρώπινη φιλοζωία για τα αθώα κοτοπουλάκια, που όχι μόνο... διατάζονται να παχύνουν σε συγκεκριμένο χρόνο, για συγκεκριμένο βάρος για να σφαγούν μαζικά με μοντέρνους τρόπους αλήθεια, αλλά επίσης καλούνται να γεννοβολούν, κάποιες άλλες ομάδες, κάθε μέρα περιορισμένα σε χώρο που να τους επιτρέπει από μπροστά μεν το συνεχές φαγητό και από πίσω το γέννημα του αυγού και τίποτε άλλο απολύτως.
Φιλόζωες κυρίες μου, δεν κάνετε μια βόλτα στις σχετικές επιχειρήσεις για να διαπιστώσετε με τα μάτια σας τα γραφόμενά μου; Από την άλλη μεριά, τι γίνεται με τα... ψάρια εκτροφής; Τι φταίνε τα καημένα να περιορίζονται από την απεραντοσύνη των Ωκεανών και των ποταμιών και ύστερα να στολίζουν... κατά βούληση τα τραπέζια μας;
Είμαι μαζί σας ως προς τον φιλοζωισμό. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν θα συμφωνήσω με... τόσο βάρβαρο ρατσισμό στα αθώα ζωάκια. Ή να ισχύει η φιλοζωία σε όλα ή, δυστυχώς αλήθεια, σε κανένα!
*** Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του... γνωστού «δαίμονος», που την περασμένη Τετάρτη αφαίρεσε θρασύτατα ένα μηδενικό από την δαπάνη για το πλακόστρωτο του προς της Περιφέρειας χώρου και τις τετρακόσιες χιλιάδες τις έκανε σαράντα!

Γι - Πας