ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ!

Δεν πρόλαβα καλά να αφομοιώσω το περισπούδαστο άρθρο του κ. Κώστα Τασούλα, εισηγητή της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος, και να σου το βράδυ οι κραυγές του κ. Τσίπρα που αποδεικνύουν το τι προτίθεται να... διαπράξει η Κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστεράς» όσον αφορά στην αναθεώρηση του Βασικού αυτού Νόμου, του καταστατικού χάρτη της πατρίδας μας. Δεν ήταν δυνατό ο κ. Μητσοτάκης, προετοιμασμένος για σοβαρή συζήτηση, να μην απαντά στις μπαρούφες του... μη γνωρίζοντος ως αριστερά τι ποιεί η «δεξιά» του, κ. Τσίπρα, αμηχανία την οποία δυστυχώς προσπαθεί να εξάγει στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.
Ο Στόχος φυσικά είναι προφανής: Είναι η λεηλάτηση της σοσιαλδημοκρατίας! Από το ΚΙΝΑΛ και κάποιους άλλους στην Ελλάδα, όπου είναι γνωστό τοις πάσι οτι η κυβερνώσα παράταξη κοιμάται στην ίδια κλίνη με ότι αναρχο-τρομοκρατικο-αριστερότατο υπάρχει στον κόσμο και προασπίζει πάντα το ομόκλινό του κατασκεύασμα με κατάφορες παρεμβάσεις, ανεξαρτήτως του αν οι κατέχοντες, ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς αποχτήσαντες κατά την... «διανομή» ανέλπιστους υπουργικούς θώκους κάνουν πως δεν βλέπουν και χαχανίζουν αμήχανοι μέσα σε αυτήν την περίεργη αριστερή πανδαισία. Η ιστορία θα τους στιγματίσει!
Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος πολύ μυαλό για να καταλάβει αυτόν τον επερχόμενο στιγματισμό για όλους αυτούς, που άσχετοι όντες με τις ιδέες των αναρχικών, οι οποίοι δεν βλέπουν ούτε σύνορα, ούτε πατρίδες, ούτε στρατό, ούτε νοικοκυριό, ούτε τάξη, ούτε ευπρέπεια, ούτε αξιοσύνη, ούτε σπουδές, ούτε οικογένειες, ούτε ανατροφές και τέλος πάντων ούτε «πίστη» σε κάτι, εν τούτοις αυτοι οι ...κάποιοι τους οποίους, η Ιστορία πρόκειται να στιγματίσει, βοηθούν τους ευφυώς αποκληθέντες «μπαχαλάκηδες» να διαλύσουν κάθε ομορφιά, υλική και πνευματική της πατρίδας μας. Μέσα στους «κάποιους» και τιμημένα ράσα!
Και το κάνουν για έναν πρόσκαιρο υπουργικό θώκο που τους παραχωρήθηκε για... τα μούτρα του κόσμου. Τα ράσα όμως γιατί; Τόσο μεγάλη τύφλα έχουν γι' αυτά που διδάσκουν στα... ποίμνία τους; Βλέπετε ακόμα και ένας μορφωμένος θεωρητικός της Αριστεράς ο κ. Κοτζιάς αναγνωρίζει τώρα πως χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα, μέχρι που τον πέταξε σαν στιμμένη λεμονόκουπα. Ομολόγησε ότι το... «λεφούσι» του κ. Τσίπρα τον άφησε ανυπεράσπιστο στις κραυγές του κ. Καμμένου και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας... ένιπτε σιωπηρός τας χείρας του, μη προφέροντας ούτε το «αμαρτίαν ουκ έχω»! Ίσως επειδή δεν γνωρίζει ούτε τι θα πει «αμαρτία πολιτική» μα και τις άλλες δεν τις επιτρέπει η πολιτική καταγωγή του της αθεΐας και εξ' άλλου αυτός, καίτοι άξεστος, έχει το προνόμιο της «αφέσεως» των αμαρτιών του από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο! Τί καλύτερο και... αποτελεσματικώτερο; Είχε προηγηθεί βέβαια η άλλη «στιμμένη λεμονόκουπα» ο πολύς Γιάννης Βαρουφάκης μ' εκείνο το περίφημο... «αγάπη μου μόλις έκλεισα τις τράπεζες»! Και η μεν «αγάπη» του σκοτίστηκε, ενώ σύμπας ο Ελληνικός λαός συνωστίζονταν στα Α.Τ.Μ. για το ...εξηντάρι!
Όλα αυτά ήρθε η ώρα να κριθούν από τον «δις αμαρτήσαντα» Ελληνικό λαό και όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά θα κριθούν αποφασιστικά με την... επανακάμψασα «σοφία» του. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα! Ας μην αγωνιά η κυρία Φώφη. Τουναντίον θα πρέπει να χαίρεται που απαλλάχτηκε απο όσους βρωμερούς ανίκανους, κυνηγούς των οφικίων και όσους ακόμα άνοες περιμένουν στη σειρά να τα βρουν στο «απολύτως τίποτε» πια! Αυτούς θα πρέπει να προσέχει η κυρία Φώφη.
Από την άλλη μεριά η «Ιεραρχία» έδειξε στον Προεδρεύοντά της οτι δεν αστειεύεται και ότι το... μπουραζέριασμά του με τον κ. Τσίπρα θα πρέπει να έχει και ορισμένα όρια, τα οποία εκείνος έχει ξεχάσει και νόμισε ότι με κάποια υποχείριά του, ρασοφόρα και μη, θα μπορεί να ασχημονεί στο διηνεκές σε βάρος της. Δεν θέλω ν' αναφερθώ σε ονόματα, αλλά ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας δικαίως αναγάστηκε να τεθεί... «υπό κηδεμονίαν» της.

ΚΑΝΙΣ ΚΑΙ... ΚΑΝΕΙΣ!
Μπορεί την προεδρία της Βουλής των Ελλήνων, της Ζωής Κωνσταντοπούλου να τη θυμούμαστε όλοι, μ' εκείνα τα συναισθήματα, απορίας, ανατριχίλας, απορρίψεως και αηδίας, όμως η... σπιρτάδα της, πηγάζουσα απο τα D.N.A. των γονιών της, δεν την εγκατέλειψε. Αυτό το... λεκτικό παιχνίδι με το σκυλάκι, τιποτένιο στολίδι, «κανίς» και την λέξη του τίποτα «κανείς» οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι υπήρξε ευφυές. Αμέσως όλοι σκαρώσαμε τα ζευγάρια: κανίς και κανείς και μείναμε έκπληκτοι με την φαντασιώδη εφευρετικότητα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, χαρακτηρίζουσα τους πρώην συντρόφους της, τους οποίους γνωρίζει από την... καλή!
Αν φυσικά το αποπειρώμασταν εμείς θα θεωρούμασταν ως οξείς τουλάχιστο, αν όχι αισχροί, αντιπολιτευόμενοι, οι οποίοι στην προσπάθεια να αντιπολιτευτούμε τον Σύριζα και τα «στελέχη» του καταφεύγουμε σε βαρείς χαρακτηρισμούς! Ευτυχώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επίλεκτο ακόμα μέλος της Ελληνικής αριστεράς, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε τα ζευγάρια μας και να κάνουμε τις παρατηρήσεις μας και τους... συνδυασμούς, που επιδέχονται.
Επί παραδείγματι στο ζευγάρι Πολάκης – Τσίπρας είναι πολύ ωραίος ο συνδυασμός κανίς – κανείς, μόνο που πολλές φορές το ακίνδυνο ζαγαράκι προσπαθεί να παραστήσει το... μαντρόσκυλο και σε πιάνουν τα γέλια, όπως στο περίφημο έργο «τα εκατόν ένα σκυλιά της Δαλματίας», όπου το κουταβάκι που ζήλευε το μεγάλο βραβευμένο λυκόσκυλο, προσπαθώντας να το... μιμηθεί, ακόμα και στο... γαύγισμα, γινόμενο καταγέλαστο! Εν τούτοις όμως ο κανείς του δίνει την σημασία, όση σημασία μπορεί να δώσει ένας κανείς σε ένα κανίς και ο συνδυασμός είναι πράγματι για γέλια.
Αμ το άλλο «κανίς» του Τραμπ, ο Τσίπρας; Βροντάει ο Όλυμπος κι' αστράφτει η Γκιώνα!
Γι - Πας