ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!..

Θα μου επιτρέψετε να αρχίσω σήμερα με τον κ. Γαβρόγλου, τον «Πανεπιστημιακό» Υπουργό της Παιδείας και των... Θρησκευμάτων, μιας Κυβέρνησης, εκ των υπέρ πενήντα Υπουργών και Υφυπουργών, της οποίας μόνον εφτά αισθάνθηκαν την ανάγκη να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο!
Είπε, λοιπόν, τελευταία, αυτός ο ανεκδιήγητος Υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις... «σκέψεις» του, αν διαθέτει τέτοιες λέω εγώ, για τις προθέσεις του Ρουβίκωνα να εγκαταστήσει τα «γραφεία» του μέσα σε όλα τα Πανεπιστήμια και τις Σχολές της χώρας: Πού είναι οι φοιτητές για να διεκδικήσουν τους χώρους τους; Καλά είναι σοβαρός ο άνθρωπος; Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι η πιο ισχυρή, όπως ξεκάθαρα το δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών όλων των τελευταίων ετών, φοιτητική οργάνωση μέσα σε όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. Και είναι επίσης γνωστό ότι εάν τα σοβαρά παιδιά της ΔΑΠ θελήσουν να επιβάλουν την τάξη μπορούν! Είναι όμως επίσης βέβαιο ότι την επομένη ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου θα διακήρυττε στην διαπασών ότι ο… «φασισμός» δεν έχει θέση στα Πανεπιστήμια και ότι οι… «φασίστες» της ΔΑΠ δρουν αντιδημοκρατικά! Ο «Νόμος της Ζούγκλας», τον οποίο επικαλείται ο κ. Γαβρόγλου να επικρατήσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν έχει καμία θέση μέσα σε αυτά.
Σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχουν οι νόμοι του κάθε κράτους, οι οποίοι θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους, μηδέ εξαιρουμένων των φοιτητών, αλλά και των ίδιων των Πανεπιστημιακών! Σε κανένα κράτος του κόσμου δεν καλούνται οι φοιτητές να επιβάλουν την τάξη και να «διεκδικήσουν τους χώρους τους» από πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες εξωπανεπιστημιακούς, όπως αποδείχτηκε επανειλημμένα ότι είναι οι «καταληψίες» των Πανεπιστημιακών χώρων», είτε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, είτε στο Πολυτεχνείο, είτε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είτε στην Πάντειο και όπως περίτρανα παραδέχονται τα μέλη του «Ρουβίκωνα» ότι είναι!
Σε αυτούς τους «καταληψίες» πρότεινε προ ημερών ο άλλος Πανεπιστημιακός ο κ. Παρασκευόπουλος, ο «προστάτης» των τρομοκρατών με τον ειδικά σχεδιασμένο νόμο του, να διατεθούν χώροι μέσα σε κάθε Πανεπιστήμιο! Πρότεινε, λέει, αυτοί οι χώροι να ονομαστούν «χώροι καταλήψεων»! Ελάτε Χριστέ και Παναγία για να δείτε τι προτείνουν στην Ελλάδα δύο Πανεπιστημιακοί της «Πρώτης Φορά Αριστεράς». Ο μεν ένας να διατεθούν χώροι σε κάθε Πανεπιστήμιο για τους κάθε λογής καταληψίες, τουτέστι να νομιμοποιηθούν οι «γιάφκες» του Πολυτεχνείου και του Οικονομικού Πανεπιστημίου, στις οποίες εκτρέφονται όλα τα αντικοινωνικά στοιχεία που κατασκευάζουν τις «μπόμπες μολότωφ» που καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και από τις οποίες διακινούνται όλες εκείνες οι «ευγενείς ουσίες» που δηλητηριάζουν την Ελληνική Νεολαία. Έρχεται τώρα ο άλλος Πανεπιστημιακός της πρώτης φοράς αριστεράς, ο κ. Γαβρόγλου, ο Υπουργός της Παιδείας να μας πει ότι είναι δουλειά των φοιτητών να ξεκαθαρίσουν αυτούς τους χώρους! Κούνια που σας κούναγε. Οι άοπλοι φοιτητές να επιτεθούν εναντίον πάνοπλων μπαχαλάκηδων και βρώμικων στοιχείων πάσης κοινωνικής τάξεως. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

ΤΩΡΑ... ΜΑΛΙΣΤΑ!
Μέσα στον ορυμαγδό που ακολούθησε το περίφημο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου οι δύο... ταύροι συγκρούστηκαν για το... «παχνί», ακούσαμε και την «ευχάριστη» είδηση!
Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας, μας διαβεβαίωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος και το Υπουργείο των Εξωτερικών για να συνεχίσει η χώρα να πορεύεται... «αξιοπρεπώς» και ανεξάρτητη στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Τώωωρα μάλιστα! Ο άνθρωπος που ως Πρωθυπουργός –χωρίς να συμβουλευτεί τον κ. Κοτζιά- δήλωνε ότι «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα» προτίθεται να διασφαλίσει την ακεραιότητα της χώρας, πιθανόν... ποτίζοντας στη θάλασσα «παγοπυραμίδες»! Ο κ. Κοτζιάς μπορεί να έφυγε, παραμένει όμως ο μυστικοσύμβουλος του στρατηγικού σχεδιασμού, ο κ. Καρανίκας, ακλόνητος στη θέση του και επομένως κάθε φόβος για κινδύνους των συνόρων εκλίπει με σιγουριά! Και για να σοβαρευτούμε: Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Είδες που λέει ότι από το... χειρότερο υπάρχει και το χείριστο; Τώρα ακριβώς αυτό συμβαίνει! Ο άσχετος καταληψίας νεανίας, πέραν της πρωθυπουργίας, που άμα έχει επιλέξει «σαΐνια Υπουργούς», δεν έχει ανάγκη και πολλών γνώσεων, τώρα σε μία κρίσιμη στιγμή αναλαμβάνει ο ίδιος ένα πολύ σπουδαίο Υπουργείο, το Υπουργείο των Εξωτερικών. Πολλοί λένε ότι το Υπουργείο αυτό έχει πολλά ταξίδια και δεν θα τα προλαβαίνει μαζί με τα πρωθυπουργικά καθήκοντα. Μα τι λέτε τώρα; Τα ταξίδια είναι η... ειδικότητα του προαναφερομένου. Τώρα μάλιστα που διαθέτει και τρία αεροπλάνα στη σειρά που τα συντηρεί στην πένα ο... Πάνος! Τα άλλα είναι τα σοβαρά. Οι αέναοι εχθροί της Ελληνικής Αριστεράς, οι Αμερικάνοι, αφού τακτοποίησαν το Σκοπιανό, όπως ήθελαν με τον κομμούνα τον Κοτζιά, τον έδιωξαν, για να ρυθμίσουν τις... «βάσεις του θανάτου» με τον Πανούλη, παρατείνοντας την πρωθυπουργία του Αλέξη.
Γι - Πας