ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

UNDER DEN LINDEN…

Μη νομίζετε ότι ο τίτλος προέρχεται από την περίφημη κεντρική λεωφόρο του προπολεμικού και στη συνέχεια του Ανατολικού Βερολίνου και τώρα του ενωμένου. Είναι η κυριολεξία της θέσης στην οποία βρίσκομαι τώρα και γράφω... «υπό τας φυλλύρας» στο σπίτι της θυγατέρας μου κι ο δρόμος, πιστέψτε με είναι πολύ γραφικός (φωτό).
Ήδη από την επόμενη μέρα νιώθω να βρίσκομαι μακριά από κάποιες μικρότητες της καθημερινότητας, οι οποίες εν τούτοις τραυματίζουν ολόκληρη την τρέχουσα ζωή μας.
Μπήκα προ καιρού σε ένα λεωφορείο του Κρατικού Οργανισμού της Θεσσαλονίκης, τον οποίο οι κυβερνώντες κρατικοποίησαν και διόρισαν τον πατέρα σημαίνοντος Υπουργού για να ρυθμίσει τα οικονομικά του προβλήματα!
Στην αρχή αυτοί που μπήκαν στο λεωφορείο είχαν και «ακύρωσαν» ορισμένα εισιτήρια, μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος. Στη συνέχεια κανένας απολύτως δεν ακύρωσε εισιτήριο, που σημαίνει ότι δεν είχε, δεν έβγαλε. Στην πλειοψηφία τους νεαροί, οι οποίοι και τα τατουάζ, για τα οποία πλήρωσαν, είχαν και τα σκουλαρίκια, για τα οποία επίσης πλήρωσαν, στη μύτη οι νεαρές είχαν και τα ακριβά τους I-Phone είχαν, με τα οποία όλη την ώρα παίζοντας ή τηλεφωνώντας ασχολούνταν. Και αυτά, υποθέτω ότι έχουν κάποιες δαπάνες. Ένοιωσα το μεγάλο κορόιδο των κυβερνώντων, οι οποίοι όχι μόνο την σύνταξη για την οποία πλήρωνα 47 ολόκληρα χρόνια μου πετσόκοψαν, αλλά και για ό,τι χρειάζομαι μέχρι τώρα πληρώνω, φόρους, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, εισιτήρια στα λεωφορεία, τα πάντα τέλος πάντων!
Πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά έτσι που μαθαίνουν να μην πληρώνουν τίποτε γι’ αυτά που τους προσφέρονται; Για όσα...«εξτρά» προαναφέρθηκαν ασφαλώς κάποιοι τους τα δίνουν, αλλά για τις... προσφερόμενες υπηρεσίες τι θα κάνουν, όταν βρεθούν έξω από την Ελλάδα; Έξω από αυτήν τη χώρα, όπου μπορεί να μπεις σε κάποιο λεωφορείο και να μη πληρώσεις και εκεί εισιτήριο, χωρίς να ενοχληθεί από κανέναν, εάν ο πολύ προσεκτικός συνήθως οδηγός δεν σε έχει αντιληφθεί. Εάν όμως τύχει να πέσεις πάνω σε ελεγκτή, εκείνος θα είναι άτεγκτος, μέχρι να πληρωθεί το πολύ τσουχτερό πρόστιμο, ακόμη και με προσωποκράτηση, χωρίς δικαιολογίες!
Εδώ οι νεαροί έχουν «διδαχθεί» να... καυγαδίζουν γι’ αυτό, αραδιάζοντας δικαιολογίες! Οι ελεγκτές έχουν «διδαχθεί» επίσης να κάνουν πίσω και εγώ ο τακτικός ερωτώ: Είμαι ένας τακτικός πολίτης ή ένα κορόιδο; Μη μου πείτε για το πρώτο επειδή θα «μάθω» κι εγώ να αντιδρώ. Αυτό διδάσκομαι από τη χώρα μου κάθε μέρα. Όσο για την προσωποκράτηση κι αυτή ο Παρασκευόπουλος φρόντισε να την... απομυθοποιήσει! Η φιλοσοφία του είναι: «Γκρεμίστε τις φυλακές και χτίστε Σχολεία»! «Σχολεία» που να διδάσκουν, τρομοκρατία και στυγνές δολοφονίες αθώων για παραδειγματισμό, ληστείες Τραπεζών για... πόλεμο στο κεφάλαιο, «απεργίες πείνας» για εκβιασμό στο «ανάλγητο» κράτος, καταστροφές περιουσιών και παντός είδους καλλιτεχνικών κατασκευών με βαριοπούλες για παραδειγματισμό! Όλα τα παραπάνω θα διδάσκονται ως νόμιμες εργασίες και πράξεις στις οποίες ο κ. Παρασκευόπουλος και η προστατευόμενη από το κράτος «Αναρχία» υπόσχονται ατιμωρησία από κάθε τυχόν υπάρχοντα Νόμο!

Η... ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ!
Μόλις τελείωσα το γράψιμο των παραπάνω, μου ήρθε... καπάκι η εικόνα του... «αστυνομικού» που «φύλαγε» πάνοπλος την πρεσβεία του Ιράν. Του είπαν να βγει από το αλεξίσφαιρο κουβούκλιο για να το καταστρέψουν με βαριοπούλες! Λέχτηκε ύστερα από... αστυνομικό παρακαλώ, ότι ορθώς δεν αντέδρασε ο φρουρός εφ’ όσον δεν απειλούνταν η ζωή του! Τι λέτε μωρέ; Δηλαδή εάν του έλεγαν να βάλει το όπλο του... εκεί που ξέρει θα το έκανε εφ’ όσον δεν απειλούνταν η ζωή του;
Ο καθένας που παίρνει όπλο για κάποια φύλαξη, εννοείται ότι ορκίζεται μέσα του: «Ου καταισχυνώ όπλο το ιερό»! Και αμέσως μόλις τον πλησιάζει κάποιος, τότε του λέει: Κάνε πίσω γιατί θα πυροβολήσω, αυτός είναι και ο λόγος που κρατάω το όπλο, και δεν με ενδιαφέρουν οι... συνέπειες αυτής μου της ενέργειας! Ρίχνει και μία στον αέρα και ύστερα κοντά στα πόδια του επιτιθέμενου για να του δείξει ότι δεν αστειεύεται! Τότε ο... «Ρουβικονίστας» είναι βέβαιο ότι θα έκανε πίσω και πιθανόν θα... «έκλανε πατάτες» αναλογιζόμενος ότι αυτός που κρατάει το όπλο, έστω και φορώντας T-shirt και όχι στολή, είναι ένας σοβαρός άνδρας. Δεν θα χρειάζονταν επομένως... ρίξιμο στο ψαχνό! Έτσι και το όπλο του «φρουρού» δεν θα καταισχύνονταν αλλά και η αξιοπρέπεια, η τάξη και η τιμή της πατρίδας δεν θα καταβαραθρώνονταν στα μάτια της Οικουμένης. Τώρα η εικόνα αυτή είναι μοναδική στον κόσμο ολόκληρο, ένας φρουρός να κάνει πέρα και με το όπλο ζωσμένο και έτοιμο, να παρακολουθεί απλά τα καμώματα... των Ρουβικώνων.
Εγώ στη θέση αυτού που δικαιολόγησε την στάση του «Φρουρού» θα έλεγα: Του ψιθύρισαν τη λέξη «Ρουβίκωνας» κι αυτός είχε εντολή στο άκουσμά της να κάνει πέρα. Άλλη δικαιολογία δεν υπάρχει!
Γι - Πας