ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ-ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ... ΒΡΩΜΑΕΙ!

Όσο και να... ριχτούν, ακόμα και οι δικές τους συμπεριφορές δείχνουν ότι φεύγουν. Είναι αλήθεια πως κάποιοι που καλόμαθαν δεν θέλουν να το πιστέψουν ακόμα και νομίζουν ότι, ...υπό προϋποθέσεις, είναι δυνατή η παραμονή τους, μόνο που δεν είναι δυνατό να σκεφτούν τις «προϋποθέσεις», τις οποίες ψάχνουν εναγωνίως, έστω και κατασκευάζοντές τες.
Ο τελευταίος ανασχηματισμός έδειξε αυτήν την αγωνιώδη προσπάθεια, που κατέληξε στο... κρύψιμο της κεφαλής της στρουθοκαμήλου στην άμμο με έκθετο όλο το υπόλοιπο ογκώδες σώμα, υφιστάμενο πολλές και διάφορες παρεμβάσεις από πολλούς! Είναι εμφανής η αναβάθμιση του «συνεταιρίσκου», που «πνέει τα λοίσθια», αναλογιζόμενος τα... μεγαλεία που εγκαταλείπει, ενώ οι εκπρόσωποι της... «ζώσας αριστεράς» μέσα σε αυτό το συνοθύλευμα, άλλα περίμεναν και έμειναν με το δάχτυλο στο στομα. Κόντεψαν να καταπιούν τη γλώσσα τους, παρατηρώντας ένα... «σούργελο» της δεξιάς να παίρνει θέση δίπλα τους ως νέα «συντρόφισσα»! Θα το διηγούνται στα «παιδιά» τους κι εκείνα δεν θα το πιστεύουν. Έμεινε ο έρημος ο τελευταίος... «Ανελίτης», χωρίς Υπουργείο, ο οποίος είχε φρυάξει υπέρ του Αλέξη και του Σύριζα, αναζητώντας το με καημό!
Χώρια ο άλλος, που επιτέλους... απογαλακτίστηκε από την μεγάλη συμπάθειά του, τον Καμμένο και αντικατέστησε τον... πολύπαθο με τις πίσες του Σαρωνικού και των πυρκαϊών του Ματιού Κουρουμπλή. Ας ελπίσουμε ότι θα αναπτύξει... τόσο μεγάλες παλάμες, ώστε να συνεχίσει επάξια και το χειροκρότημα κάθε φορά που ο Αλέξης άνοιγε το στόμα του να πει καμία τζούρα.
Πάντως ο Καμμένος ενθουσιάστηκε τόσο πολύ από την αποχώρησή του, ώστε κόντεψε να τον... «βαφτίσει» μέλος του ISIS με τα... δώρα που του επιφύλαξε, επί τη αναχωρήσει του!
Αυτό ήταν πρωτοφανές. Συνήθεια ήταν, ως δώρο, κάποιος... «ακίνδυνος» θυρεός κι ο Καμμένος τον γέμισε με όπλα παντός είδους μέσα σε... πολυτελείς κασετίνες, τα οποία ο «έγκριτος δικηγόρος» τα ατένιζε με τρόμο. Ούτε ο φίλοπλος Τραμπ να ήταν!
Τέλος πάντων, αυτή η τελευταία προεκλογική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αντικατόπτριζε πλήρως την πρεμούρα τους να ικανοποιήσουν όλες τις τάσεις, κάνοντάς την πολυπληθή, σε αντίθεση με τα υπεσχημένα κάθε υποψηφίου πρωθυπουργού περί... ευελιξίας και τα τοιαύτα φαιδρά, πόσο μάλλον του Τσίπρα, που δεν άφησε και καμία υπόσχεση χωρίς κολοτούμπα. Η Κυβέρνησή του θυμίζει την τελευταία Κυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, πριν αυτή παραδοθεί... αυτούσια στον κ. Παπαδήμο και μέλη της οποίας εξακολουθούν να συμμετέχουν πειθήνεια στις κυβερνήσεις του Τσίπρα, προσπαθώντας να τον... «ενισχύσουν»! Ιδού το μεγάλο λάθος του εξωκοινοβουλευτικού κ. Παπαδήμου, που δέχτηκε όλο αυτό το... επαχθές βάρος και ιδού το ακόμα πιο μεγάλο λάθος του... «επαναστάτη» της δεκάρας κ. Τσίπρα, που ευαγγελίζονταν ανανέωση εκ βάθρων της πολιτικής ζωής και την έκανε με τους παλαιοπασόκους Κουρουμπλή, Τόσκα, Σπίρτζη, Μπαλάφα, Ξενογιαννακοπούλου και δεν συμμαζεύεται. Το άσχημο δε είναι το ότι στην προκειμένη περίπτωση ήταν αναγκαίες οι «μνημονιακές» μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έγιναν από ακραιφνείς αντιμνημονιακούς, όπως την αφεντιά του, τον συνεταίρο του Καμμένο και όλα τα άλλα αντιμνημονιακά μπουμπούκια. Τώρα, ύστερα από τους πολλούς ασφαλιστικούς «χαλκάδες» των δανειστών, πασχίζουν όλοι τους να τους... παραβιάσουν. Και φυσικά αυτό δεν είναι δυνατό μια που οι ίδιοι δέχτηκαν την μακροχρόνια επιτροπεία που είναι απαγορευτική για ανακατέματα.
Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που όσο τα ανακατεύεις βρωμάνε!

Η «ΠΙΤΑ» ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΡΑΣ...
Και φέτος, παρά τα καμώματα του καιρού του Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Κοσμηράς διοργάνωσε τον διαγωνισμό της Ηπειρωτικής πίτας, με αθρόα συμμετοχή... διαγωνιζομένων, οι οποίοι κρίθηκαν από ειδική επιτροπή «εμπειρογνωμόνων» μη Κοσμηριωτών. Η συμμετοχή στην εκδήλωση των συγχωριανών, αλλά και επισκεπτών ήταν σημαντική. Βλέπετε, οι επόμενοι μήνες έχουν εκλογικές αναμετρήσεις διαφόρων... ποιοτήτων, από Ευρωεκλογές, Δημοτικοπεριφερειακές, μέχρι και πρόωρες βουλευτικές, τις οποίες τρέμουν οι κυβερνώντες να προκηρύξουν, παρά την... έξοδο από τα «μνημόνια», ύστερα από την εθνική καταστροφή της πυρκαϊάς του Ματιού και τα άλλα ατυχή περιστατικά με τα μπλακ άουτ, τις συνεχιζόμενες αποφυλακίσεις εγκληματιών από τον σημαδιακό νόμο Παρασκευόπουλου, τις δολοφονίες σε κεντρικά τουριστικά μέρη και τις... «παρεμβάσεις» των αναρχικών του «Ρουβίκωνα» που συνεχίζει απτόητος και προ παντός ανενόχλητος!
Πέραν των τακτικών, λοιπόν, επισκεπτών, Φίλιου, Μωυσή, Γκόγκου από τον Δήμο, Καραμπίνα από την Περιφέρεια και άλλων, φέτος μας τίμησε με την παρουσία της, αλλά και τη ζωντανή της συμμετοχή στο χορό, όπου διέπρεψε και η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη, καλεσμένη από τον Κοσμηριώτη βουλευτή κ. Γιάννη Στέφο (φωτό). Ο τελευταίος, ύστερα από τις πολλές παρεμβάσεις συγχωριανών, αλλά και εμού προσωπικά, ανακοίνωσε, για άλλη μία φορά, ότι «λύνεται οριστικά» η ανακαίνιση (αναπαλαίωση;) του Δημοτικού Σχολείου και του κοινοτικού καταστήματος με παρέμβαση και του Περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη. Αυτό το τελευταίο μας δίνει σημαντικές ελπίδες!
Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Θάλεια Οικονόμου και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Διαμερίσματος Κοσμηράς κ. Γ. Οικονόμου αποδείχτηκαν άξιοι αμφιτρύωνες.
Γι - Πας