ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΟΣΟ ΦΤΗΝΙΑΡΗΣ;
 Ακούοντας τον κ. Τσίπρα να μιλάει στην πολυφρουρημένη μάζωξη των Συριζαίων στην Τρίπολη, μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση η… «κορώνα» του περί χιλίων ευρώ και εικοσιπέντε «δις»! Πρώτα-πρώτα θα έπρεπε να σεβαστεί το χώρο με τον έφιππο Κολοκοτρώνη από τη μία και τις προτομές των δύο «πρώτων» ακέραιων δικαστών της νεώτερης Ελλάδας, του Τερτσέτη και του Πολυζωίδη από την άλλη, προκειμένου να… «χρεώσει» προκαταβολικά εικοσιπέντε «εικονικά» δις σε κατηγορουμένους από «ψευδομάρτυρες», πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και δύο πρώην Πρωθυπουργοί. Οι κατηγορίες αυτές είναι ίδιες με εκείνες που καταδίκασαν τον εκ των αρχηγών του επαναστατικού αγώνα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη σε θάνατο και ευτυχώς βρέθηκαν οι προαναφερθέντες δικαστές για να απαλλάξουν την πατρίδα μας την Ελλάδα από ένα τέτοιο άγος, που θα αποτελούσε η δικαστική δολοφονία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!
Πώς τόλμησε αλήθεια ο τωρινός «Πρωθυπουργός» της Ελλάδας να συγκρίνει μία πραγματικότητα με μία φτηνιάρικη σκευωρία, την μεγαλύτερη, που με πολύ αφελή τερτίπια εξυφάνθηκε εναντίον αποκλειστικά πολιτικών του αντιπάλων, αδιαφορώντας για την σπίλωση ενός Σαμαρά κι ενός Πικραμένου, βγάζοντας απ’ έξω τον πιο συστηματικο χειροκροτητή του με το φτηνιάρικο κόλπο του Π.Κ.; Κι αλήθεια πώς βρέθηκε δικαστής να μην ρωτήσει τον ψευδομάρτυρα (που αργότερα έγινε προστατευόμενος) ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Π.Κ. και γιατί τον καλύπτει με τα αρχικά του;
Aυτό το αμείλικτο ερώτημα πλανάται σε όλους τους χειμαζόμενους από την ανέχεια Έλληνες πολίτες. Κι αν υπάρχει... «μεταφυσική επικοινωνία» και στους δικαστές που κοσμούν με τις προτομές τους το Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης, τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη!
Από την άλλη μεριά τα 1.000 ευρώ τον μήνα, στο ζευγάρι που άξαφνα βρέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος, αλλά και σε άλλους, που τώρα, τα... αποκηρύσσουν μετά βδελυγμίας και προτίθενται να τα επιστρέψουν μέχρι δεκάρας, αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι δεν τα πήραν παράνομα. Απλά εκμεταλλεύτηκαν κάνα δύο σειρές σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο έριχνε σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών στην ανέχεια, στην αδυναμία να σπουδάσουν τα παιδιά τους, στην αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τα ασφαλιστικά τους ταμεία κι ακόμα πολλούς από αυτούς στα συσσίτια των κατά τόπους Εκκλησιών, των Δήμων και των φιλανθρωπικών οργανώσεων συντηρούμενα από τους υπόλοιπους πολίτες που διατηρούν ακόμα τέτοιες δυνατότητες!
Μόνο που... οι προαναφερθέντες λήπτες του χιλιάρικου, γνώστες των προβλημάτων του λαού, χρειάζονταν να κάνουν αίτηση για την λήψη του, έστω κι αν δεν τους ήταν απαραίτητο. Ποιος όμως τρύπωσε αυτές τις... δύο σειρούλες σ’ αυτό το νομοσχέδιο καρμανιόλα; Με την προχθεσινή του συμπεριφορά στην Τρίπολη, αναμφισβήτητα ήταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αυτός που αδιαφορεί για όσα συμβαίνουν γύρω του και ο οποίος δέχτηκε την ...«ευθιξία» των Υπουργών του, στην οποία ο ίδιος τους οδήγησε!

Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ... ΧΟΡΤΟ!
 Κάτι ήξερε ο κ. Τόσκας και τα έβαλε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος έκανε το αυτονόητο: Κάλεσε δηλαδή την Αστυνομία να κάνει την εμφάνισή της στο κέντρο της Αθήνας για να προστατεύσει τα μαγαζιά των ανύποπτων πολιτών από τις καταστροφές των βανδάλων νεαρών, που ο κάθε εχέφρων πολίτης τους κατατάσσει σε αυτούς που... «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»! Αναφέρομαι σε μαγαζιά και όχι σε περιουσίες, διότι αυτές την σήμερον ημέραν... πάνε περίπατο με τον Καρανίκα. Τα μαγαζιά είναι ο «άρτος ο επιούσιος» από αρχαιοτάτων χρόνων δοσμένος από τον ίδιο τον Θεό. Οι σημερινοί κυβερνώντες την Ελλάδα, σνομπάροντας τον Θεό που δεν πιστεύουν, θέλουν να μας δείξουν ότι τον... αντικαθιστούν και αυτού ακριβώς αποσκοπούν όλες οι συμπεριφορές τους. Κι όμως: «Έστιν δίκης οφθαλμός»!
Μολονότι, όπως αποδείχθηκε και οι νεαροί «αναρχικοί», ...οίδασι τι εποίησαν και το Ελληνικό Κράτος αυτής της στιγμής γιγνώσκει τι ποιεί, υποτασσόμενο πλήρως στις παράλογες για εμάς, λογικές για εκείνους, αξιώσεις τους. Ας αφήσουν μόνο στην άκρη τα περί... «ανθρώπινης ζωής». Οι Έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν τρώνε κουτόχορτο. Αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι κυβερνώντες και να μην βασίζονται στην απουσία αντιδράσεων σε όσα τραγικά προαναφέρθηκαν. Και μια που αναφέρθηκα σε... «χόρτο» απορώ για το ότι γίνεται τόσος θόρυβος για τον τόπο και τρόπο της καλλιέργειας «φαρμακευτικής κάναβης». Μα αυτή σε αρίστη ποιότητα μας έρχεται από τους... Λαζαράτες της γείτονος και κατάσχεται καθημερινά με τους τόνους. Είναι ανάγκη να καλλιεργήσουμε κιόλας; Ένα μέρος ας δοθεί για... φαρμακευτική χρήση!
Γι - Πας