ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

EΛΛΗΝΕΣ!..
Με αυτή τη λέξη: «Έλληνες» άρχιζε το τελευταίο μήνυμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, που τότε ήταν και ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός όλων των Ελλήνων. Και συνέχιζε το μήνυμα ότι σε λίγο ο σταθμός θα καταληφθεί από τους Γερμανούς και θα μεταδίδει ΨΕΜΜΑΤΑ, καλώντας τους Έλληνες να μην πιστεύουν τίποτε από τα λόγια που θα μεταδίδονται. Ευτυχώς το μήνυμα εκείνο διασώθηκε αυτούσιο και κατά καιρούς, μεταδιδόμενο με την παλόμενη φωνή εκείνου του εκφωνητή, ο οποίος μετέδιδε και όλα τα κατορθώματα του ηρωικού Ελληνικού Στρατού, μας θυμίζει ότι υπάρχουν και εποχές δυστυχίας! Στην τότε περίπτωση, με χίλιους κινδύνους, οι ελπίδες όλων για αληθινή ενημέρωση αφήνονταν σε όσους ήταν σε θέση να πιάσουν B.B.C. και σε μία άλλη περίπτωση αργότερα σε όσους πιο εύκολα έπιαναν Deutche Welle.
Τώρα παρατηρείται μία αγωνιώδης προσπάθεια από τους κυβερνώντες να ελέγξουν τα Μέσα Ενημέρωσης για να μεταδίδουν μόνο τις... κατ’ αυτούς, αλήθειες, καθυβρίζοντας όσους προσπαθούν να τους κάνουν κριτική για σφάλματα και παραλείψεις ή για ενέργειες κακοήθων διορισμών, ιδεολογικών προτιμήσεων ή ακόμα, την σήμερον ημέραν, διώξεων αντιτιθεμένων σ’ αυτούς!
Η οσμή της... καμαρίλας και της φαυλότητας διαχέεται παντού και προκαλεί απλά το αίσθημα της αηδίας.
Είναι πολύ πρόσφατο, το... ξέσπασμα αναψυχής του Υπουργού μας της Εθνικής Άμυνας σε Καζίνο πολυτελέστατου και πανάκριβου ξενοδοχείου του Λονδίνου, ή μακάρι εκείνο το... ανακουφιστικό διάβα του Πρωθυπουργού από την πλυμμένη άσφαλτο πλησίον της Ελευσίνας και ενώ οι γόοι για τους υπάρχοντες νεκρούς των πλημμυρών και για τους αγωνιωδώς αναζητουμένους ηχούσαν ανά το Πανελλήνιο!
Αλήθεια πώς μπόρεσε στη συνέχεια να κυκλοφορεί στην πόλη της Σουηδίας αμέριμνος και πλάι στην... «τρυφερή ύπαρξη» ασχολούμενος με τις «selfies»; Τόση ανθρώπινη αναισθησία; Εν πάση όμως περιπτώσει θα πρέπει να διαμηνύσει στον κολλητό του, λάτρη της Βενεζουέλας και του καθεστώτος Μαδούρο, ότι στη σημερινή εποχή σε Ευρωπαϊκό κράτος είναι αδύνατη η φίμωση του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού. Απολύτως αδύνατη, όσα μέτρα και αν σοφιστούν όλοι μαζί οι... «αριστεροί» (sic) εγκέφαλοι! Και είναι επίσης πανεύκολο και στον τελευταίο πολίτη να αντιληφθούν τους πληρωμένους Καρανίκες και ποιους σκοπούς εξυπηρετούν και πότε κινδύνεψε η Ελλάδα περισσότερο: Από τις επαγγελματικές δραστηριότητες της κας Μαρέβας, όταν βρίσκονταν σε διάσταση με τον άνδρα της, ή από τις ενέργειες του μεσάζοντος του Υ.Ε.Θ.Α. στην πώληση όπλων! Είναι πολύ δύσκολη σήμερα η παραπλάνηση ενός λαού, από εκείνους, οι οποίοι με βουλημία καταναλώνουν τις αδύνατες σάρκες του. Παρακολούθησα προχθές την εκπομπή της ΕΡΤ με την οποία οι ατυχείς «έμπειροι» δημοσιογράφοι προσπάθησαν να εξωραΐσουν την καταρρακωμένη εικόνα του Αναπληρωτή Υπουργού της «Προστασίας του Πολίτη»! Αλήθεια, τόσο έμπειροι, δεν έλεγαν στους πάτρωνές τους ότι αυτό είναι αδύνατο, επειδή τα καθημερινά γεγονότα δείχνουν την πραγματικότητα;
Ο... ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ!
Με σαρκαστική διάθεση οι Έλληνες δημοσιογράφοι, πολλοί από τους οποίους είναι λάτρεις του είδους, μεταδίδουν ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο, η οποία θέσπισε αντικαπνιστικό Νόμο, τον οποίο αφήνει να μην εφαρμόζεται!
Γνωρίζω τις αντιρρήσεις πολλών, οι οποίοι, μορφωμένοι όντες, αντιδρούν μιλώντας για... «δικαιώματα» και άλλα τέτοια φαιδρά, τα οποία δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Θ’ αναφερθώ μόνο σε δύο συγκλονιστικούς θανάτους διακεκριμένων εν ενεργεία Ελλήνων Υπουργών. Της Μελίνας Μερκούρη και του Γιώργου Γεννηματά. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, δεν χρειάστηκε κανένας αντικαπνιστικός Νόμος για να με κάνει προ πολλών ετών να διακόψω το κάπνισμα, απλά και μόνο επειδή η ιατρική μου ιδιότητα μου έλεγε ότι δεν κέρδιζα αλλά έχανα. Τώρα πλέον και η απλή μυρουδιά του καπνού με ενοχλεί και αντιμετωπίζω τα «φονικά βλέμματα» των καπνιζόντων, μόνο που τα δικά μου βλέμματα είναι φονικότερα, επειδή απαιτώ την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου από εκείνους που έχουν υποχρέωση να το πράξουν.
Δυστυχώς οι περισσότεροι... δίνουν τόπο στην οργή, που λένε και κάνουν εκείνους που τον παραβαίνουν να αποθρασύνονται. Δεδομένου του ότι το κράτος δεν είναι διατεθειμένο να εφαρμόσει τον νόμο, με βάση τους κινδύνους που όλες οι ιατρικές μελέτες και έρευνες αποδεικνύουν ως απολύτως υπαρκτούς, όχι μόνο για την εμφάνιση ενός από τους πιο επώδυνους καρκίνους, αλλά και για όλα τα καρδιοαγγειακά νοσήματα. Αγνοούν και όλες τις υπεύθυνες Διεθνείς οργανώσεις Υγείας που με βάση τα ανωτέρω, συμφώνησαν κανόνες να εφαρμοστούν παγκοσμίως. Τότε και μόνοι μας θα πρέπει να αποδυθούμε από το ρόλο του «παθητικού καπνιστή»! Αυτό κι αν είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας! Οφείλουμε να... φτύσουμε το ανύπαρκτο κράτος και να υποχρεώσουμε όλους εκείνους που πρέπει να εφαρμόσουν τον Νόμο, να το κάνουν.
Γι - Πας