ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

«Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΕΡΑ»!
Το ισχύον σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. στην Ελλάδα, αποδείχτηκε από την εφαρμογή του επί μακράν σειράν ετών, τουλάχιστο απολύτως αδιάβλητο και δίκαιο, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν σ’ αυτό κάποια μειονεκτήματα, ορισμένα από τα οποία σοβαρά. Το πιο σοβαρό του μειονέκτημα είναι το… κυνήγι των «μορίων» από τα οποία κρίνεται και η «τύχη» των συμμετεχόντων και πολλοί από τους… αποτυχόντες πιθανόν άξιζαν καλύτερης τύχης και πιθανόν επίσης να αποδεικνύονταν στο μέλλον καλύτεροι στον συγκεκριμένο τομέα από πολλούς που προηγήθηκαν στα «μόρια». Αυτό είναι λογικό και προφανώς εκεί θα έπρεπε να κατευθυνθεί η προσοχή αυτών που ασχολούνται με το σοβαρότατο αυτό ζήτημα της Ελληνικής νεολαίας. Αντί αυτού αφήνουν τελείως, μα τελείως ανεξέλεγκτες τις σπουδές σε όμορα κράτη και κρατίδια, πολλές από τις οποίες αφορούν μόνο στην εγγραφή των ενδιαφερομένων στον συγκεκριμένο τομέα και την επανεγγραφή τους… «από την πίσω πόρτα» στα Ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις! Πολυδάπανα βέβαια. Αυτό αποτελεί πολύ μεγάλη αδικία για εκείνους που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στην Ελλάδα για την επιτυχία τους. Εφ’ όσον οι προηγούμενοι αποφάσισαν να σπουδάσουν εκεί, οφείλουν να πάρουν το πτυχίο τους εκεί ή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την Ελλάδα, όπου για να ισχύσουν οι κανόνες της δικαιοσύνης, οι «πόρτες» θα πρέπει να είναι κλειστές και χωρίς… παραθυράκια. Λέω δε το «οπουδήποτε αλλού» επειδή στις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες για κάτι τέτοια πτυχία θα πρέπει να… ιδρώσουν πολύ οι κώλοι και να… σκιστούν πολλά πανταλόνια, χώρια οι ανυπολόγιστες δαπάνες, οπότε… χαλάλι τους οι σπουδές μέχρι τη λήψη των πτυχίων. Οι ικανοί, όσο κι αν αδικήθηκαν στις εισαγωγικές εξετάσεις, πιθανόν από τύχη, θα επιπλεύσουν. Αντ’ αυτού λοιπόν, οι σημερινοί κυβερνώντες προσπαθούν να… «σπάσουν» το αδιάβλητο στις Ελληνικές εξετάσεις, εγκαθιστώντας «παράθυρα» διαβλητά είτε με τον τρόπο τον γνωστό του λαδώματος εξ απαλών ονύχων, είτε ακόμα χειρότερα με τις πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα είναι και πιο καταλυτικές για ένα θέμα τόσο λεπτό, όπως η εκπαίδευση. Η Δημόσια Διοίκηση της Ελλάδας από τα κατώτερα κλιμάκια μέχρι και τα… ανώτατα, θα γεμίσει Καρανίκες και οι νέοι της Ελλάδας, που δεν θεωρούν την καριέρα «χολέρα» θα εγκατασταθούν μονίμως εκεί όπου οι ικανοί διαπρέπουν απολύτως αξιοκρατικά και θα δημιουργήσουν τις οικογένειές τους, αφήνοντας την Ελλάδα στο… χάλι του κυνηγιού της αξιοκρατίας! Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη οι αριστεροπανεπιστημιακοί της πεντάρας τα περί… καταργήσεως των Πανελλαδικών εξετάσεων και τα περί… ισότητας! Ας δεχτούν την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων ως μοναδική λύση.
ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ!
Παρακολουθώντας την ειδησεογραφία που αφορά στα... «μέτρα» που απαιτούνται για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους, το Δ.Ν.Τ., συμφωνούντος και του Γερμανού Σόιμπλε, παρατηρώ ότι πάντα στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η μείωση των συντάξεων! Οι δικοί μας το δέχονται με απάθεια βρίσκοντας ένα «σίγουρο» οικονομικό μέγεθος. Αυτοί οι κύριοι ή δεν έχουν ανθρωπιά μέσα τους, χωρίς να το καταλαβαίνουν, ασχολούμενοι συνεχώς με τα νούμερα, ή το κάνουν βάσει σχεδίου αποσκοπούντες στην εξαφάνιση από «προσώπου Ελλάδας», όλων εκείνων οι οποίοι, πέραν της δουλειάς τους, αποδεδειγμένα με αδιάσειστα τεκμήρια, συνεισέφεραν με τις πολυετείς εισφορές τους εις την βιωσιμότητα και πολλές φορές ευρωστία των Ταμείων των συντάξεών τους και της περίθαλψής τους, ταΐζοντας τεμπελχανάδες και όχι βέβαια ταϊζόμενοι από αυτούς.
Τι φταίνε αυτοί, αν κάποιοι ηγέτες της Ελλάδας εκμεταλλεύονταν μακροχρόνια αυτά τα Ταμεία, συνιστώντας ακόμα και να... «παίζουν τζόγο» στο Χρηματιστήριο με συμμετοχή τους κατά 30% υποχρεωτικά; Μολονότι οι ηγέτες αυτοί είναι λίγο πολύ γνωστοί, να ονομαστούν και να... τιμωρηθούν σκληρά. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στον θάνατο από ασιτία και από έλλειψη περίθαλψης εκείνοι οι οποίοι αποδεδειγμένα ήταν συνεπείς στην δουλειά τους και στις εισφορές τους.
Κύριοι του Δ.Ν.Τ. και κύριε Σόιμπλε: κόψτε το λαιμό σας και βρείτε από αλλού –που υπάρχουν- τα κεφάλαια για το χρέος. Αφήστε τα περί των συντάξεων των «δορυφόρων» της Σοβιετικής Ένωσης. Γνωρίζετε καλά ότι συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Αλλιώς ερωτώ: Ποια η διαφορά του ολοκαυτώματος των Εβραίων από τον Χίτλερ, με αυτό που σήμερα σεις επιχειρείτε για εκατομμύρια Ελλήνων συνταξιούχων; Ντροπή σας.
Γι - Πας