ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΑΧΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ;
Δεν γνωρίζω αν η γενική φτωχοποίηση του λαού ευνοεί την αριστερά. Πάντως, όλα δείχνουν ότι οι σημερινοί κυβερνώντες την Ελλάδα, απόγονοι των πρωτεργατών του εμφυλίου σπαραγμού, μετά την απελευθέρωση από τους κατακτητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πιστεύουν ακράδαντα σε αυτήν την φτωχοποίηση. Όλα αυτά τα χρόνια, πάνω από μισός αιώνας, οι Έλληνες, δεξιοί και αριστεροί, προσπάθησαν και κατάφεραν να νοικοκυρευτούν, ζώντας με ευημερία τέτοια, που να την αποθαυμάζουν όλοι οι βαλκάνιοι γείτονες και από κάποια στιγμή και πέρα, όταν τα πραγματικά δεδομένα έδειξαν την αποτυχία του υπαρκτού σοσιαλισμού, να την ζηλεύουν κιόλας. Κανένας από τους γείτονες δεν έχασε από αυτήν την Ελληνική ευημερία. Τουναντίον, ωφελήθηκαν πολλαπλά. Είναι αλήθεια, πως κάποιοι από τους γείτονες δεν αντιλαμβάνονται ότι τα σύνορα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα τα είχε και τα σταθεροποίησε με τον ηρωισμό και το αίμα των παιδιών της. Η Τουρκία, που δεν συμμετείχε στον πόλεμο, εκμεταλλευόμενη από την γειτονία της με την Κραταιά Σοβιετική Ένωση έφαγε τον αγλέουρα από την Δύση προκειμένου να αποτελέσει το ανάχωμα προς την μεγάλη δύναμη, αλλά με την ευκαιρία αυτή άφησε να αιωρούνται βλέψεις της προς την μεριά του Αιγαίου πελάγους και με την πρώτη ευκαιρία κατέλαβε την μισή σχεδόν Κύπρο, διατηρώντας έκτοτε στυγνή κατοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια η Ελλάδα υποχρεώνεται σε δαπανηρούς εξοπλισμούς, στερώντας από τον λαό της πόρους ευημερίας. Από το 1981, που επικράτησε στην Ελλάδα μια... μπασταρδεμένη αριστερά, μπήκαν τα θεμέλια της... αρπαχτής, του χωρίς κόπο πλουτισμού, της αναξιοκρατικής ανέλιξης σε ύπατα αξιώματα και, το χειρότερο, της τακτοποίησης όλων των υποθέσεων των πολιτών διά του... λαδώματος παντός υπευθύνου, μηδέ των προβλημάτων υγείας εξαιρουμένων, διά μέσου του επονομασθέντος «φακελακίου», που έγινε ο σύγχρονος βραχνάς του λαού. Και δυστυχώς δεν τον αντιλαμβάνονται αυτόν το βραχνά άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούν το... «φακελάκι» ως κάτι το... «απολύτως φυσιολογικό»! Η κατάσταση αυτή δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί από την μία μέρα στην άλλη μόνο και μόνο από την επικράτηση διαφορετικών «ιδεολογιών» και κοσμοθεωριών. Τα μικροδιαλείμματα δεν ωφέλησαν σε τίποτε, μέχρις ότου η διεθνής οικονομική κρίση χτύπησε, όπως ήταν επόμενο, πιο καίρια την... «ευημερούσα με δανεικά» Ελλάδα.
Τότε ήταν που η αριστερά υποσχέθηκε τον... επίγειο παράδεισο και τότε ήταν που εκείνοι που είχαν επωφεληθεί από τον ψευδοσοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, βρήκαν την ευκαιρία να γαντζωθούν και πάλι στην Εξουσία, ποντάροντας στον ψευδοαριστερισμό του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η αλήθεια, δυστυχώς!

«ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ»...
«Και υπείροχον έμμεναι άλλων». Η εικοσάχρονη Ελληνίδα δήλωσε πως ήταν παιδικό της όνειρο ένα «Ολυμπιακό μετάλλιο». Μετάλλια είχε κερδίσει και άλλα στην σκοποβολή, αλλά ούτε η Ελληνική Πολιτεία, ούτε και η ίδια τους είχαν δώσει την δέουσα σημασία. Μόλις όμως... ήρθαν τα δύο πρόσφατα Ολυμπιακά μετάλλια, τότε η μεν ίδια προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την σημασία του κατορθώματός της, η δε Ελληνική Πολιτεία προσπαθεί άτσαλα και άκοσμα να την γνωρίσει. Τότε ήταν που ο Δήμαρχος Δράμας, αντί να προετοιμάσει την... πρέπουσα «πανδραμαϊκή υποδοχή», θυμήθηκε και τα... νταμάρια, όπου η συμπατριώτισσά του προετοίμαζε τον άθλο της με την βοήθεια και μόνο του πατέρα της και βάναυσα προέβη στην κατεδάφιση των πρωτόγονων αυτών κατασκευών!
Δικαίως η σεμνή Ολυμπιονίκης εξέφρασε την δυσφορία της για την ενέργεια αυτή του Δημάρχου. Δικαίως η ίδια θεωρεί τα ερείπια αυτά ως τιμητικά για εκείνη δεδομένα, έστω και αν ο Δήμαρχος όψιμα τα θεωρεί... όνειδός του. Όνειδος θα πρέπει να τα θεωρεί και η Ελληνική Πολιτεία, όπως και ο πρώην Υπουργός Παιδείας και νυν Πολιτισμού – για φαντάσου – ο Πανεπιστημιακός της αριστεράς κ. Μπαλτάς, ο οποίος τώρα στα πίσω-πίσω είναι υποχρεωμένος να ασχοληθεί με τον όρο «Αριστεία», τον οποίο τόσο πολύ κακοποίησε, όταν ήταν «Υπουργός Παιδείας» της Ελλάδος. Ήθελα νάξερα: Τι του φταίνε του κ. Μπαλτά εκείνοι που αγωνίζονται να είναι άριστοι, να είναι πρώτοι και τους επιτέθηκε με τόσο μεγάλη σφοδρότητα; Γιατί τάχα τον ενόχλησε, ως αριστερό η άμιλα για την πρωτιά; Και γιατί σχολίασε αρνητικά ως υπουργός της παιδείας αυτήν την άμιλα; «Ευτυχώς» που παρέδωσε το Υπουργείο σε... καλά χέρια!
Γι - Πας