ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΔΥΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ... ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ...
Επηρεασμένος από όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες σε σχέση με τους πρόσφυγες από τις «εμπόλεμες ζώνες» και κυρίως από την Συρία, που φαντάζουν οικογενειάρχες με νοικοκυρεμένες κυρίως πολλές γυναίκες και πολλά παιδιά, μου ήρθε στο μυαλό και πάλι το βιβλίο του Τζάιλς Μίλτον, που αφορούσε στην «καταστροφή της Σμύρνης» το 1922. Φαντάστηκα αντίστροφα τις θέσεις της Ελλάδας, συνορεύουσας με την Συρία και της Τουρκίας συνορεύουσας με την Δυτική Ευρώπη. Φαντάστηκα την Ελλάδα να βοηθάει με κάθε τρόπο και αφιλοκερδώς τους πρόσφυγες να διαπεραιωθούν απέναντι και τους Τούρκους να παίρνουν εντολές από τη Δυτική Ευρώπη να σταματήσουν τις... ροές των προσφύγων διότι θα κλείσουν τα σύνορα!
Όπως και τότε με φωτιά, τσεκούρι, βιασμούς, εξανδραποισμούς, έσπρωξαν τους δυστυχείς «πρόσφυγες του πολέμου», που εγκατέλειψαν τα φλεγόμενα σπίτι ατους για να σωθούν, στον θάνατο, στον βέβαιο και βίαιο πνιγμό τους, έτσι και τώρα θα άφηναν ολόκληρο αυτό το γυναικοπαιδομάνι να πνιγεί στη θάλασσα κι αυτή να γεμίσει «ασφυκτικά» με πτώματα όπου θα μπορούσες να περπατήσεις! Τότε παρόντες ήταν ο Μεγάλος αναμορφωτής της Τουρκίας, ο Κεμάλ Ατατούρκ και ολόκληρη η «Δύση», διαπεραιωμένη σε μεγάλα και σίγουρα βαπόρια, τα οποία τηρούσαν απόσταση ασφαλείας από τον αποτρόπαιο «συνωστισμό», της κας Ρεπούση, χωρίς να επεμβαίνουν, όπως είχε χρέος ο κάθε άνθρωπος, μέχρις ότου εκλείψει και ο τελευταίος των «συνωστιζομένων», μηδέ του θρησκευτικού ηγέτη εξαιρουμένου! Μέσα σε όλα αυτά τα «παιδιά» του Κεμάλ είχαν μεγάλες ορέξεις για την ανεύρεση μέσα στο πλήθος των Ελλήνων της προσφυγιάς, νεαρών κοριτσιών για την... διασκέδασή τους. Και ύστερα τους έκοβαν τα στήθη και τις πέταγαν στη θάλασσα! Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του συγγραφέα μερικές σώθηκαν κρυμμένες μέσα σε μνήματα νεκροταφείων! Αφήνοντας μακριά από τέτοιες μνήμες την  φαντασία μου και επανερχόμενος στην τωρινή ζώσα πραγματικότητα, παρατηρώ με θλίψη όλο αυτό το γυναικοπαιδομάνι, κυρίως, το οποίο φτάνει στην Ελλάδα «ξεπουπουλιασμένο» από το επίσημο Τουρκικό κράτος - κατά ομολογία των ίδιων των... «διακινητών» - με παντός είδους «σκυλοπνιχτικά» μέσα και με σωσίβια «μαϊμού» Made in Turkey. Οι Έλληνες να τους διασώζουν μαζικά και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ακόμα και με κίνδυνο των ιδίων, να τους ταΐζουν, να τους ποτίζουν και να τους περιθάλπουν. Όλοι αυτοί δεν θέλουν, στην συντριπτική πλειοψηφία τους να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να φύγουν για τα πλούσια Ευρωπαϊκά Κράτη. Κι αυτά τι κάνουν; Κατηγορούν την Ελλάδα ότι κακώς κάνει που δεν τους αφήνει να πνιγούν, κακώς κάνει, που δεν ήταν έτοιμη να τους ταυτοποιήσει και τελικά όταν αυτό - έστω και καθυστερημένα - γίνεται, τότε κλείνουν τα σύνορα προς την Ευρώπη! Είναι δυνατόν η σημερινή Ευρώπη να συμπεριφέρεται έτσι, όχι μόνο στους πρόσφυγες, αλλά και στην Ελλάδα που είναι μέλος της; Ναι είναι!

ΑΡΝΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ... «ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ»!
Και μέσα σε όλα τα άλλα, έπεσε στα χέρια μου..., στα μάτια μου ήθελα να πω, και το... «βιογραφικό σημείωμα» ενός πρόσφατα διορισθέντος «συμβούλου» της Γενικής Γραμματείας πρωθυπουργού μας στο γραφείο «Στρατηγικού Σχεδιασμού»!
Το όνομά του: Καρανίκας Νικόλαος. Μισθός: 2.027 ευρώ μικτά. Αυτή η ...«μικρή» σχετικά με το αξίωμα αμοιβή για μια τόσο σπουδαία θέση (Στρατηγικός Σχεδιασμός είναι αυτός) μου έκανε εντύπωση να προσέξω περισσότερο την περίπτωση. Ο εν λόγω «Σύμβουλος», βιογραφώντας τον επισήμως η εφημερίδα, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική κίνηση «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη» αναφερόμενος ως: «Αδιόριστος εκπαιδευτικός - σερβιτόρος», γεννημένος το 69, απόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων. Πάει καλά με αυτά τα προσόντα!
Παρεμπιπτόντως η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» της 2.3.2016 που δημοσιεύει την περίπτωση του άρτι διορισθέντος Κρατικού μας συμβούλου, αναφέρεται και στα επιπρόσθετα προσόντα του κ. Νίκου Καρανίκα: Φίλος του πρωθυπουργού, με την υπογραφή του οποίου διορίστηκε, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ, Αρνητής Στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης! Πιστεύει ο προαναφερθείς, κατά την εφημερίδα, ότι: «η καριέρα είναι σαν τη χολέρα»! Επομένως, δεν πρέπει να ανησυχούμε ότι ο κ. Νίκος Καρανίκας πρόκειται να κάνει «καριέρα» στη σοβαρή αυτή κρατική θέση. Απλά το... χαρτζηλίκι του θέλει να βγάλει, όσο ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργεύει! Μόνο που ένας αρνητής του «Στρατού» ...καταλαμβάνει «Στρατηγική θέση» λέει! Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύεται ότι ανέλαβε καθήκοντα στις 2.1.2016. Κορόιδα φαντάροι των συνόρων!
Γι - Πας