ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ!
Διάβασα στον «Π.Λ.» της 6-7.2.2016 το... παραπονεμένο άρθρο του φιλτάτου μου κ. Χρ. Γκόγκα με το ερωτηματικό: «Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο ο Μητροπολίτης Σπυρίδων»; Το ερώτημα αυτό πλανάται από την απελευθέρωση και δώθε, χωρίς φυσικά να υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους κατά καιρούς «ερευνητές» της νεώτερης Ιστορίας μας. Κάποιοι μάλιστα, όπως ο... μεγάλος Ηπειρώτης συγγραφέας Δημήτρης Χατζής, του οποίου τις «αντιστασιακές» και «εθνικές» δραστηριότητές του, πέραν της αυτοεξορίας του στο Μπούλκες, νομίζω, δεν μπόρεσα να προσδιορίσω επακριβώς, προχωρούν και σε... εκτιμήσεις αόριστες, αυθαίρετες και προσβλητικές για κάθε Έλληνα και φυσικά ακόμα περισσότερο για τον Αρχιεπίσκοπο Σπυρίδωνα!
Για ποιον; Για τον εθνομαχητή από τα... γεννοφάσκιά του στη Βόρεια Ήπειρο, τον Δεσπότη μας της Κατοχής, από τον οποίο πάντα, ως πειναλέοι μαθητές προσδοκούσαμε κάποια βοήθεια σε ρούχα, παπούτσια ή τρόφιμα, τον κραταιό και θαλερό Αρχιεπίσκοπο του Κυπριακού Αγώνα, τον Σπυρίδωνα. Τον Σπυρίδωνα που, κάνοντας στην άκρη τον υφυπουργό Τύπου Λύχνο, που θέλησε να λογοκρίνει το λόγο του για τα θλιβερά γεγονότα της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης το 1956 αναφώνησε ζωντανά από το Ε.Ι.Ρ.Τ. στο Ζάππειο προς τους Αμερικάνους: «Όταν η Αγία Ρωσσική Εκκλησία «υπερήσπιζε την Ορθοδοξία, ουδέποτε είχαν αποτολμηθεί τέτοιες βαρβαρότητες»!
Αυτός ήταν ο πραγματικός και ουσιαστικός αντάρτης, παρών όταν η Πατρίδα τον χρειάζονταν, αλλά πάντα μέσα στα οχυρά της Ορθόδοξης πίστης του. Εκεί που παρέμειναν οχυρωμένοι και όλοι οι Ιεράρχες της Μεγάλης Ρωσσικής Εκκλησίας, ώστε ο... «μακελάρης» των 30 εκατομυρίων Ρώσων πολιτών, ο Ιωσήφ Στάλιν που με... υπόνοιες αντικαθεστωτισμού τους οδήγησε στα εκτελεστικά αποσπάσματα ή στα... «γκουλάγκ», να μην τολμήσει ουσιαστικά να τους πειράξει. Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα του κομμουνισμού! Εάν είχε βγει ο Σπυρίδων στο «βουνό» με τον Ε.Λ.Α.Σ., όπως επιθυμούν οι σύγχρονοι «προοδευτικοί», τότε δεν θα ήταν άξιος της Ορθοδοξίας αλλά ούτε και της πατρίδας. Δεν διερωτώνται τάχα, γιατί δεν βγήκε μπροστάρης στον Ζέρβα;
Έχω όμως μία απάντηση στο ερώτημα της επικεφαλίδας του κ. Χρ. Γκόγκα και η απάντηση είναι απλή απλούστατη: Ο Μεγάλος Σπυρίδων μπαίνει στο στόχαστρο των Ελλήνων «προοδευτικών» επειδή δεν ήταν αριστερός!
Δεν υπάρχει «Μεγάλος» Έλληνας της σύγχρονης ή και ανώτερης Ιστορίας, ο οποίος να μην ήταν αριστερός, για κάθε «προοδευτικό» ερευνητή και ο Σπυρίδων υπήρξε πράγματι ΜΕΓΑΛΟΣ. Υπάρχει ένα δημοσίευμα στο «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» των ενδόξων ημερών του Έπους του ’40 υπογραφόμενο από τον παρόντα εκεί περίφημο ΠΑΥΛΟ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ, το οποίο αναφέρεται στην παρουσία του Δεσπότη Σπυρίδωνα στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ και το ...«ηχηρό φιλί» στο χέρι του από τους φαντάρους που ξεκίναγαν για τη μάχη, ζητώντας την ευλογία του! Πώς τους ξεφεύγουν κάτι τέτοια όλων των Ελλήνων «προοδευτικών» ερευνητών;

ΠΑΙΔΕΙΑ... ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ!
Άλλο και τούτο! Πώς τα καταφέρνουν οι σημερινοί αριστεροί κυβερνώντες να μετατρέπουν την Τρόικα σε «θεσμούς», το αντιμνημόνιο σε «συμφωνία», την αντικυβερνητική διαδήλωση σε φιλοκυβερνητική υποστήριξη, αυτό δεν μπόρεσα να το καταλάβω! Ίσως επειδή σκέπτομαι την αντίδραση του... εαυτού μου και απ’ εκεί δεν είναι δυνατό να εξηγήσω την έμπρακτη αντίδραση των Ελλήνων ψηφοφόρων στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα που βγάζουν... Τσιπρο-Καμμένο και από το άλλο πρωί... ξανά-μανά τους σέρνουν τον αναβαλλόμενο!
Τελευταίο εύρημα: Η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια με εξετάσεις εκείνων που θέλουν να σπουδάσουν δωρεάν και... επί πληρωμή εκείνων που θέλουν έτσι! Η αριστερή «φαεινή ιδέα» αποσκοπεί, λέει, στην περιστολή της φυγής σπουδαζόντων Ελλήνων στο εξωτερικό και ως εκ τούτου των χρημάτων που απαιτούνται για τις σπουδές τους! Εδώ, διάολε, τόσα χρόνια όλοι αυτοί που προτείνουν την τελευταία «φαεινή ιδέα» είχαν ξεσκιστεί και ξελαρυγγιστεί εναντίον των ιδιωτικών Πανεπιστημίων της... «συντήρησης» και υπέρ των καλών δωρεάν Δημοσίων Πανεπιστημίων, εποπτυομένων από κάτι τύπους σαν τον... Μυλόπουλο της «Αττικόν Μετρό», αλλά το «Δωρεάν» τώρα μετατρέπεται «επί πληρωμή», υποθέτω μόνο για... συντηρητικούς φοιτητές!
Γι - Πας