ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

EYΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ!...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς θέλουν να παραστήσουν όσοι συγκροτούν -πλην ορισμένων εξαιρέσεων- την λεγόμενη… δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση, παρουσιαζόμενοι σαν «λέτσοι» στις, εκ των πραγμάτων, επίσημες εκδηλώσεις.
Εξηγούμαι: Κλήθηκε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Από την στιγμή αυτή και πέρα υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, οι οποίοι ισχύουν διεθνώς και κανένας βλακώδης και αφελής λαϊκισμός δεν είναι σε θέση να τους παραβλέψει!
Υπάρχουν επί παραδείγματι τα… κόκκινα χαλιά και εφ’ όσον αυτά αποφασίστηκε να… στρωθούν, δεν επιτρέπεται δίπλα από αυτά οι παρατεταγμένοι υπουργοί και ο Πρόεδρος της Βουλής να υποδέχονται τον επίσημο προσκεκλημένο σε γραμμή… λετσαρίας, που όχι μόνο τον επίσημο προσκεκλημένο προσβάλει, αλλά και το γενικό λεγόμενο αίσθημα. Προσβλητικό για την ίδια την πατρίδα μας προβαλλόμενο παγκοσμίως με τα ΜΜΕ.
Ερωτώ ευθέως, εγώ ο Έλληνας πολίτης τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής: Με ποιο δικαίωμα πήγε στην υποδοχή του Γάλλου Προέδρου σε αυτή την εμφάνιση;
Μήπως από τη στιγμή που ανέλαβε το υψηλό αξίωμα που υπηρετεί δεν λαμβάνει όλες τις οικονομικές απολαβές, οι οποίες προβλέπονται, μαζί με τα …έξοδα παραστάσεως κ.λπ., κ.λπ.;
Δεν είδα κάπου, όλος αυτός ο… «συρφετός» να έχει παραιτηθεί από τα προαναφερθέντα έξοδα, τα οποία τους τα πληρώνουμε όλοι εμείς οι χειμαζόμενοι από την κρίση πολίτες.
Είναι ντροπή και είναι ολοφάνερη η κλεψιά να τσεπώνουν αυτά τα χρήματα που εμείς τα χρεωνόμαστε για να βγαίνει ασπροπρόσωπη η πατρίδα μας και εκείνοι με τα χρήματα στις τσέπες τους να παριστάνουν τους… «κακομοίρηδες»!
Σε αυτή την περίπτωση κύριε Βούτση, Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ναι: «Τα ράσα κάνουν τον Παπά»!
Από την άλλη μεριά κ. Τσίπρα, πρωθυπουργέ της Ελλάδος: Δεν νομίζεις ότι η «αγραβατοσύνη» έπαψε πια να είναι ένα «καπρίτσιο» ή μια ιδιαιτερότητα που θα πρέπει να τη… σεβαστούν και  οι άλλοι; Αυτό τελείωσε. Έγιναν τα «αστεία» με τον Ντράγκι και με τον Γιούνγκερ και τώρα θα πρέπει σαν Πρωθυπουργός να δώσεις το σύνθημα της ευπρέπειας και της «κοινωνικής πειθαρχίας» σε όλους τους άλλους.
Έχεις χρέος να επιβάλεις ο ίδιος αυτή την ευπρέπεια, η οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την… σεμνότητα και την λαϊκή προσέγγιση!
Ο λαός μπορεί να ντύνεται με τα… φτηνιάρικα κινέζικα, αλλά πληρώνει και απαιτεί οι υπουργοί του να ντύνονται με ευπρέπεια, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα λεφτά ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
Έπειτα τι εικόνα είναι αυτή που είδαμε μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων; Ντροπή σας κύριε Τσίπρα!

«ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ»
Σε αυτή την δημοσιευμένη μελέτη του καθηγητού της Ιστορίας νεοτέρων χρόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ζαχαρία Τσιρπανλή, είχα διαβάσει και το παρακάτω περιστατικό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση:
Μία ομάδα Ιταλών στρατιωτών αιχμαλωτισμένων από τους Γερμανούς μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας, οδηγούνταν πεζή προς την Πρέβεζα. Στο Χάνι του Τερόβου δυο μικρά αδύνατα κοριτσάκια στέκονταν στην πόρτα του σπιτιού τους και παρατηρούσαν τους στρατιώτες.
Ένας μικρόσωμος Ιταλός αποσπάστηκε από την ομάδα, έκοψε στη μέση την κουραμάνα που είχε στο σακίδιό του και έδωσε τη μισή στο ένα κοριτσάκι.
Δεν πρόφτασε εκείνο να τον πάρει γεμάτο χαρά στα χεράκια του και ο συνοδεύων Γερμανός στρατιώτης της έδωσε μία με τα χέρια του και την πέταξε μακριά. Ήταν ένας πανύψηλος ξανθός Γερμαναράς. Τότε ο μικρόσωμος Ιταλός, αφού ζύγισε για λίγο το μπόι του Γερμανού και πριν προλάβει εκείνος να αντιδράσει άρχισε να του σφυροκοπεί το πρόσωπο με το δικό του μέτωπο, ώσπου αιμόφυρτο τον έριξε κάτω συνεχίζοντας τα χτυπήματα σαν «σφυρί»!
Με μεγάλη δυσκολία οι άλλοι κατάφεραν να τον αποσπάσουν από πάνω του. Τότε ο επικεφαλής βλέποντας το στραπατσαρισμένο πρόσωπο του Γερμανού του είπε: Τι έκανες βρε ευλογημένε; Κόντεψες να τον σκοτώσεις. Τώρα θα τιμωρηθείς αυστηρά!
Δεν με νοιάζει. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι στο χωριό μου στην Ιταλία έχω και εγώ μια κόρη σαν κι αυτή που της έδωσα το ψωμί και γι’ αυτό του ρίχτηκα!
Γι - Πας