ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

O … «ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ»!
 Σαν με πολύ άνεση μας τα διεξέρχεται ο κ. Αλέξης, με το «σπασμένο αριστερό χέρι» του κ. Καμμένου, τα όσα τραγικά συνέβηκαν κατά τη διάρκεια της επτάμηνης πρωθυπουργίας του.
Διαμαρτύρεται για το.. «ψευταράκος» του κ. Μεϊμαράκη, ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί για τα μεγάλα ψέματά του, που στέρησαν την Ελλάδα από το τέλος των μνημονίων, που πετύχαινε ο Σαμαράς και χάρισαν στον ίδιο την πρωθυπουργία, για να κυβερνήσει, όπως κυβέρνησε με τον «συρφετό», που έντρομοι και εμείς διαπιστώσαμε ότι μας κυβερνούσε για επτά μήνες.
Αυτός ο ..συρφετός είναι που τον έριξε από την πρωθυπουργία στην πράξη, κυρίως όμως τον έριξαν τα ψέματά του, τα οποία τον ανάγκασαν να παραδεχτεί ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όταν εκείνη την τραγική βραδιά κατάλαβε επιτέλους που είχε οδηγήσει τη χώρα. Τη χώρα που ήταν έτοιμη να βγει στις «αγορές», απλά με την στήριξη της Ευρώπης, χωρίς άλλα δάνεια και μνημόνια! Πώς τα ξέχασε όλα αυτά ο κ. Αλέξης; Μας… έχωσε στο τρίτο μνημόνιο των ενενήντα δισεκατομμυρίων ύστερα από την «εφταμηνίτικη» πρωθυπουργία του και αυτή να βοηθήσει να τελειώναμε επιτέλους με τα μνημόνια κοκορεύεται κιόλας για την ...μεγάλη του επιτυχία; Λίγη ντροπή χρειάζεται.

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ...
 Σκέφτηκα: Για φαντάσου να βρίσκονταν σε Ελληνική παραλία το δύστυχο κουρδάκι σαν ένα «πεταμένο πλαστικό μπουκάλι» από κάποιον κακοήθη! Δεν θα είχε μείνει μέσο ενημέρωσης, το οποίο να μη μας καταχέριαζε κατηγορώντας μας. Θα μας έλεγαν ότι είμαστε… ανίδεοι για τη διάσωση και ότι το κρίμα θα το έχει ο κάθε Έλληνας που δεν φρόντισε να το σώσει!
Είναι αλήθεια ότι η εικόνα αυτή σπάει καρδιές και δεν είναι δυνατόν στον κάθε άνθρωπο που θα μείνει λίγο προσηλωμένος επάνω της να μην ξεχυθούν αυτόματα τα δάκρυα στα μάτια του.
Κι όμως υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα τεράστιες. Ευθύνες που ξεκινούν πρωταρχικά από ένα κράτος, την Τουρκία, που πάντα βρίσκεται στο απυρόβλητο, κατά παράδοξο τρόπο, από όλη την παγκόσμια κοινότητα.
Ένα κράτος, το οποίο παρακολουθεί με απάθεια, αν όχι και με ικανοποίηση, τολμώ να πω, για το τεράστιο οικονομικό όφελος, αυτά τα… τέρατα των υπηκόων του, τα οποία, αφού πρώτα δεν έχουν αφήσει «σκυλοπνίχτες» που σάπιζαν στα Τουρκικά παράλια, τώρα επιδόθηκαν στην προμήθεια κάθε φουσκωτού, το οποίο γέμιζαν μέχρι τα μπούνια με ανθρώπινες ζωές απελπισμένων, αλλά και ζωούλες αθώων από την άγνοια του κινδύνου ανηλίκων.
Δυο χιλιάδες δολάρια έστειλε η Καναδέζα συγγενής γι’ αυτό το σκοπό. Σ’ αυτό το παιχνίδι στοίβαξε ο αλήτης αυτές τις ψυχές χωρίς καν σωσίβια, που στοίχιζαν τρεις δεκάρες και με το …πρώτο κύμα βούτηξε στη θάλασσα και την κοπάνησε έχοντας εξασφαλισμένα τα δολάριά του.
Τι έκαναν οι Τουρκικές αρχές για τη σύλληψη αυτού του κατά συρροήν δολοφόνου; Είναι ένα ερώτημα που περιμένει απάντηση.

ΜΙΚΡΟΨΥΧΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ
Εν τούτοις, ο Έλληνας μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργός, απελπισμένος για την δημοσκοπική του κατρακύλα, την οποία από στοιχειώδη αφροσύνη δεν υπολόγισε ως βέβαιο επακόλουθο της δικής του πολιτικής, βρήκε ακόμη και στην προαναφερθείσα τραγική εικόνα του νεκρού παιδιού να αποδώσει ευθύνες στην ΝΔ για την μεταναστευτική της πολιτική! Πολιτική η οποία αποσκοπούσε να προειδοποιήσει τους κάθε είδους πρόσφυγες ,ότι η Ελλάδα και τα νησιά της δεν είναι εκ των πραγμάτων, ο κατάλληλος δρόμος για την διεκπεραίωσή τους προς την Ευρώπη.
Δεν είναι δυνατό επί παραδείγματι στο Φαρμακονήσι των 150 κατοίκων να στοιβαχτούν 2000 πρόσφυγες και να περιμένουν να βρουν εκεί κατάλληλες συνθήκες διαμονής τους!
Εν τούτοις, οι προηγούμενοι... «προοδευτικοί» κυβερνήτες έκλεισαν με νόμο στη Βουλή το μάτι στους πρόσφυγες  και εκείνοι, βοηθούσης και της καλοκαιρίας, δεν χασομέρησαν, αφού μια «γιαγιά» ειδική Υπουργός τους περίμενε με ανοιχτές αγκάλες!
Το αποτέλεσμα το είδαμε στην πράξη και είναι τραγικό και για τους πρόσφυγες, αλλά και για τους κατοίκους των νησιών μας, όπου αυτοί οι δυστυχείς καταφθάνουν… ξελιγωμένοι οικονομικά από τους ελεύθερα δρώντες Τούρκους «εμπόρους του θανάτου»!
Το καλύτερο θα είναι τόσο το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ», αλλά και τα κρουαζιερόπλοια να τους συμμαζεύουν από τα Τουρκικά παράλια με κανονικό κόμιστρο, παρά να τους περιμένουν στα Ελληνικά νησιά. Έτσι θα γίνονταν και πιο σωστά η ταυτοποίησή τους «εν πλω» και δεν θα έδιναν εκεί ότι είχαν και δεν είχαν.
Γι - Πας