ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ…
Έξις δευτέρα φύσις, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και αυτό ταιριάζει γάντι στον πρωθυπουργό μας Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρέσκεται να έρχεται κάθε τρίμηνο σε εκλογικές αναμετρήσεις, μια και ο λαός τον… «πάει» και του κάνει το χατίρι να τον προτιμάει, αγνοώντας τις συνέπειες: «Μαζόχας λαός»!
Αυτή τη φορά, την τρίτη κατά σειρά, το παράκανε, κι’ αφού του καλάρεσαν οι συναντήσεις και τα συχνά ταξίδια, κυρίως στην καρδιά της Ευρώπης, αποφάσισε να τα... σπάσει με τους συντρόφους του κι όχι μόνο να κοντραριστεί μαζί τους, αλλά και να χωρίσουν οι δρόμοι τους.
Εκείνοι έκπληκτοι παρατηρούν τα καμώματά του, καμώματα που τον διαχωρίζουν πλήρως από την Μαρξιστική ιδεολογία την οποία εκείνος είχε ασπαστεί και ακολουθούσε από τα γεννοφάσκια του ενεργότατα.
Δάσκαλοί του, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος ή ο Μανώλης Γλέζος, δεν πιστεύουν στα μάτια τους και διαχωρίστηκαν απόλυτα μαζί του γενόμενοι αντίπαλοί του στις επικείμενες εκλογές στις οποίες εκείνος με επιμονή προσέφυγε, παρά τις συστάσεις τους.
Από την άλλη μεριά οι φυσικοί αντίπαλοί του, δώθε από την Μαρξιστική ιδεολογία, την οποία  εκείνος επιμένει ότι συνεχίζει να ακολουθεί, επισημαίνουν ότι από την στιγμή που αποφάσισε να ενταχτεί, έστω και εξ ανάγκης «πατριωτικής» στα «μνημόνια», τότε δεν υπάρχει  απολύτως κανένας λόγος να προσφύγει στις εκλογές μιας και την πρωτιά για την πρωθυπουργία του την αναγνωρίζουν από τώρα και επομένως δέχονται συνεργασία μαζί του, η οποία εκ των πραγμάτων θα είναι και απαραίτητη και μετά τις εκλογές!
Τα περί… ισχυρής αυτοδυναμίας είναι δουλειά όχι δική του, αλλά του ελληνικού λαού, ο οποίος δεν είναι κουτορνίθι τελείως για να μην αντιλαμβάνεται ότι η οποιαδήποτε «ισχυρή αυτοδυναμία» δεν εξασφαλίζει και σταθερή κυβέρνηση αφού σ’ αυτό το κόμμα πάντοτε θα υπάρχουν Λαφαζάνηδες και Λαπαβίτσηδες και Λεουτσάκοι, αλήθεια τι  σύμπτωση τα τρία «Λ» των σκληρών Μαρξιστών, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή θα είναι έτοιμοι να διαχωρίσουν τη θέση τους στις ψηφοφορίες για τα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν!
Επομένως, το... υπόλοιπο του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξασφαλίζει καμία σταθερότητα με οποιαδήποτε δύναμη κι αν προικοδοτηθεί από τον «σοφό» ελληνικό λαό. Τίποτε δεν εξασφαλίζει την αποφυγή και πάλι σύντομων εκλογών για να… ισχυροποιηθεί ο Τσίπρας.
Το υποστηριζόμενο από «κάποιους» συντηρητικούς ότι κανένας άλλος, εκτός από τον Τσίπρα, δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει αυτά τα σκληρά μέτρα είναι πέρα για πέρα εσφαλμένο και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και αυτό φάνηκε καθαρά!
Θα κάνω τελικά μία σύγκριση: Ο Σαμαράς δυστυχώς από εσφαλμένη εκτίμηση του λαού, έπεσε κυρίως από τον ΕΝΦΙΑ και από το περίφημο κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία με την ΠΡΟΣΠΕΡΤ κλπ, λειτουργούσε εκβιαστικά πάντα, ως κράτος εν κράτει απαιτώντας την διατήρηση παντός υπεραρίθμου και προφανώς αργόσχολου υπαλλήλου. Και ο μεν ΕΝΦΙΑ παρά τις υποσχέσεις παρέμεινε αυτούσιος, ενώ οι απολυθέντες στην ΕΡΤ επαναφέρθηκαν πανηγυρικά και αντ’ αυτών απολύθηκαν 2000 σκληρά εργαζόμενοι των μεταλλείων Χρυσού με φρούδες δικαιολογίες, αλλά με τεράστια ζημία στον τομέα των επενδύσεων.

ΚΑΙ ΤΟ… ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ύστερα από την… σαφή πρόσκληση με το ψηφισθέν από το «σύνολο» του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το συναγωνιζόμενο σε προοδευτικότητα, ΠΑΣΟΚ, νομοσχέδιο περί των παράνομων μεταναστών, ήταν επόμενο να γίνει αυτό το οποίο παρατηρούμε τόσο εμείς οι Έλληνες, αλλά επιτέλους και ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα στα ελληνικά νησιά.
Η επιτυχώς αποκληθείσα «γιαγιά» αναπληρώτρια υπουργός ενός τόσο σημαντικού νεοϊδρυθέντος Υπουργείο, τα... έχασε στην κυριολεξία και αφήνοντας στην άκρη τις κατά καιρούς αφελείς δηλώσεις της, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε απολύτως ουσιαστικό!
Δεν ήταν δυνατόν φυσικά να υπάρχουν οι σχετικές υποδομές σε όλα τα νησιά του Αιγαίου ώστε να υποδεχτούν τόσο μεγάλο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι βοηθούντος και του καλοκαιρινού καιρού καταφθάνουν εκεί ως «απλοί …τουρίστες» με πλεούμενα ακόμα και σαν αυτά που παίζουν τα παιδιά κατά τις διακοπές τους.
Το ωραίο είναι ότι είναι και βιαστικοί όλοι τους και απαιτούν από τις Ελληνικές αρχές να ταυτοποιούν έναν τόσο μεγάλο όγκο ανθρώπων στα γρήγορα, παραβλέποντας τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύουν αυτή την εποχή.
Καμία ταλαιπωρία των «απρόσκλητων επισκεπτών» δεν δικαιολογεί την επιθετικότητά τους εναντίον των οργάνων της τάξεως, τα οποία προσπαθούν να τους βοηθήσουν.
Το μεγαλύτερο ακτοπλοϊκό πλοίο της πατρίδας μας δεν προλαβαίνει να μεταφέρει τις τελευταίες μέρες με... καραβιές των 2.500 ατόμων τους μετανάστες από τα νησιά μας στον Πειραιά.
Οι νόμιμοι συμπατριώτες τους οφείλουν να τους καθιστούν προσεκτικούς, αντί να επιτίθενται με κατηγόριες στην πατρίδα μας.
Γι - Πας