ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

- Aπό τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΠΑ

ΕΚΤΟΣ…ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ;
  Μένουμε άλαλοι με τους…τρόπους που μηχανεύονται οι Συριζαίοι για να τακτοποιήσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που οι «άμυαλοι» προκάτοχοί τους δεν ήταν σε θέση να το κάνουν, μολονότι ήταν τόσο απλό! Εμείς οι μη αριστεροί-εκτός της «Χρυσής Αυγής»,η οποία συμβαδίζει με εκείνους-δεν ήταν δυνατό να διανοηθούμε ποτέ τέτοιες πρακτικές!
Πρώτα πρώτα εκείνο το άξαφνο «μπαγλάρωμα» του Διευθυντού της «Τράπεζας της Ελλάδας» και την επίθεση στα θησαυροφυλάκια της και στο νομισματοκοπείο που μηχανεύονταν ο κ. Λαφαζάνης, ο αριστερός «υπουργός της Ανάπτυξης» μας, ήταν τόσο χοντρό που οι «σπουδαγμένοι» συνάδελφοί του, όπως ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, το απέρριψαν. Ύστερα ήρθε το… «επιστημονικό» σχέδιο Βαρουφάκη, με παραγγελία του, «ανήξερου» σε αυτά, Πρωθυπουργού, που με το πάτημα ενός κουμπιού θα είχε μετατρέψει την Ελλάδα εν ριπή οφθαλμού σε «φάρμα των ζώων»!Με περισσή αφέλεια το διηγείται ο… «σχεδιάσας», κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό ότι τον «έριξε» εκ των υστέρων. Τέλος, ήρθε το «εναλλακτικό» σχέδιο Λαφαζάνη, ο οποίος, υπολόγισε-δεν γνωρίζω πως- ότι 35 δις ευρώ βρίσκονται στα σπίτια των πολιτών, με τα οποία μπορεί να ξεκινήσει την ανάπτυξη της Χώρας! Τώρα για τον τρόπο που θα τα έπαιρνε από τους πολίτες θα σας γελάσω. Δεν μας το είπε! Ή θα χρησιμοποιούσε την μέθοδο της «συμμορίας με το καυτό σίδερο», είτε άλλα πιο προηγμένα και μαζικά μέσα. Αλήθεια υπάρχουν συμπολίτες που μπορούν να μας πουν ότι βρισκόμαστε…εκτός Τρελοκομείου;

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
  Η συμπάθειά μου προς τον μεγάλο συνθέτη μας Θεοδωράκη είναι δεδομένη κα τον έχω εξάρει πολλές φορές, θεωρώντας τον ως «πανέλληνα», μη επιδεχόμενο κομματικούς μανδύες. Ακόμα και πολιτικά, ο ίδιος έδειξε επανειλημμένα την πολιτική του ανεξαρτησία, είτε με την περίφημη φράση του… «ή Καραμανλής ή Τάκης» ή ακόμα και με την υπουργοποίησή του στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Και στις δύο περιπτώσεις οι…σύντροφοί του τον «καταχέριασαν» δεόντως, μη δυνάμενοι να φανταστούν όλους τους Έλληνες και όλους τους αριστερούς σαν αριστερούς και μόνο και όχι σαν κατέχοντες… «το κοκαλάκι της νυχτερίδας»!
Αυτά σαν πρόλογο για να μην παρεξηγηθώ για τα παρακάτω: Θεωρώ λοιπόν σαν μεγάλη υπερβολή τα όσα πολλά διοργανώνονται από τα… «ιδιόκτητα» από την αριστερά αυτήν την φορά Ραδιοτηλεοπτικά μέσα με την ευκαιρία των ενενηκοστών γενεθλίων του πραγματικά μεγάλου αυτού Έλληνα.
Θα αρκούσε π.χ. μία και μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, λέω τώρα, και τίποτε άλλο!
Έχω δε την εντύπωση ότι αυτές οι οργανωμένες, συναγωνιστικά, υπερβολές, πολλές φορές από ανθρώπους που τον καθύβριζαν, κάθε φορά που ξέφευγε από τον «αριστερό ορθολογισμό», δεν θα τον βρίσκουν σύμφωνο και εκείνον, ο οποίος δεν έχει ανάγκη τις χαμερπείς κολακείες κάποιων για να δείξει την αξία του σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Το μεγάλο μουσικό του έργο, η ζωή του και οι πράξεις του είναι αρκετά νομίζω.

ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ
  Πολυετής καλοκαιρινή συνήθεια με οδήγησε και φέτος το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου στην πανέμορφη Λευκάδα. Και αυτήν την φορά στάθηκα τυχερός, αφού οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τον σκοπό για τον οποίο πήγα εκεί. Οι άλλες όμως συνθήκες, οι οικονομικές, σαφώς και έδειχναν την σημαντική μείωση των Ελλήνων παραθεριστών. Αυτόν τον μήνα, τον Ιούλιο, πάντα οι Έλληνες παραθεριστές υπερτερούσαν των ξένων.
  Αυτό φέτος δεν συνέβη και οι ξένοι ήταν σαφώς περισσότεροι. Οι ομορφιές όμως της Λευκάδας και η εξυπηρέτηση στους τόπους διαμονής, στα αναψυκτήρια και τις ταβέρνες παραμένουν πάντα ίδιες. Δεν νοιώθεις στην Λευκάδα εκείνον τον οφθαλμοφανή… «σνομπισμό» των Κερκυραίων, ιδιαίτερα προς τους Έλληνες παραθεριστές. Ακόμα περισσότερο όταν είσαι γνώριμός τους, από την πολυετή παρουσία σου. Είναι αναμφισβήτητο ότι η υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και η μικρή κινούμενη γέφυρα που συνδέει την Λευκάδα με την στεριά της Ακαρνανίας βελτίωσαν κατά πολύ την διαδρομή και τον χρόνο προσβάσεως προς το πανέμορφο νησί του Ιονίου, πράγμα που θα γίνει ακόμα πιο εμφανές με την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού.
  Έτσι οι… «μεσόγειοι» Γιαννιώτες, σε συνδυασμό και με την Εγνατία οδό, θα έχουν πλέον πολύ εύκολη πρόσβαση σε όλα τα παράλια της Ηπείρου.
Γι - Πας