ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΟΛΟΙ ΣΤΑ … Α.Τ.Μ.!
• Όπως γνωρίζετε, όλον τον προηγηθέντα καιρό και ιδίως μετά την «αποφράδα»… δημοκρατική ημέρα της 25.6.2015 ήμουν σφοδρός πολέμιος της «για πρώτη φορά αριστερής κυβερνήσεως» του κ. Αλέξη Τσίπρα, του κ. Γιάνη Βαρουφάκη και του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη και … «θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου» ας μην αναφερθώ στους υπόλοιπους! Δεν τόλμησα καν να αναφερθώ σε πιθανή αναγκαστική προσέλευση στα Α.Τ.Μ. των τραπεζών για να προμηθευτώ το … «στοιχειώδες» ποσό που θα μου εξασφάλιζε την αγορά των προς το ζην. Θεώρησα ότι αυτό θα θεωρούνταν … άκρατη κινδυνολογία που πιθανόν να είχε και εισαγγελικές επιπτώσεις στην εφημερίδα μου και εγώ την σοβαρότητα της εφημερίδας μου την διαφυλάττω ως κόρην οφθαλμού!
Εν τούτοις, την Δευτέρα 29.6.2015 ειδοποιήθηκα ότι αν είχα κάρτα θα μπορούσα να εισπράξω μόνο 60 ευρώ την ημέρα από τα Α.Τ.Μ. και αποδείχτηκα πιο τυχερός από την μεγάλη μάζα των συνταξιούχων που δεν είχαν κάρτα, οι οποίοι εισέπραξαν μόνο 120 ευρώ για όλη την εβδομάδα!
Έζησα λοιπόν μια ολόκληρη εβδομάδα στα Α.Τ.Μ. συνωστιζόμενος με αγανακτισμένους συμπολίτες μου για το κατάντημα, στο οποίο, ούτε στους πιο φοβερούς εφιάλτες μας, δεν είχαμε διανοηθεί ότι θα φτάναμε.
Με αυτά τα βιώματα μου δημιουργήθηκε η σοβαρή πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα του αμφιβόλου καθαρότητος ως προς το ερώτημα, που απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό δημοψηφίσματος, θα ήταν συντριπτικό υπέρ του ΝΑΙ. Διαψεύστηκα απολύτως, διότι έγινε ακριβώς το αντίθετο. Οι πολίτες δηλαδή στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένων των Χρυσαυγιτών και του συνόλου, σχεδόν, των Κουκουέδων, οι οποίοι προτίμησαν το καραμπινάτο ΟΧΙ από το «άκυρο», πίστεψαν την κυβερνητική εκδοχή ότι τις τράπεζες τις έκλεισε η … Μέρκελ και ότι προ παντός ο κ. Τσίπρας δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί από την Ε.Ε., κατευθυνόμενος προς την θολούρα των συνεταίρων του «δραχμιστών». Ίδωμεν! Εμείς του 40% ανήσυχοι αναμένουμε το άνοιγμα των τραπεζών και την καταβολή του συνόλου των μισθών και συντάξεών μας.
Αναμένουμε να ιδούμε την υποδοχή των Ευρωπαίων εταίρων και δανειστών μας προς τον … «θριαμβευτή» του προχθεσινού δημοψηφίσματος στην πτωχευμένη τραγικά πατρίδα μας, και ευχόμαστε αυτή η υποδοχή να είναι πιο σοβαρή και πιο ψύχραιμη από αυτήν που τους επεφύλαξε ο Πρωθυπουργός μας προ και κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος. Έστω και εάν ο ελληνικός λαός, παρασυρμένος στην πλειοψηφία του από τον προαναφερθέντα δέχτηκε με την ψήφο του ότι είναι… «εκβιαστές»!
Ας τον συγχωρήσουν και ας τον βοηθήσουν να βρίσκει την σύνταξή του έστω στα ανοιχτά Α.Τ.Μ. αυτόν τον δυστυχή λαό.

ΠΛΕΡΙΑ … «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»!..
•  Και τώρα ας έρθουμε σε ορισμένα προηγηθέντα θεμιτά και αθέμιτα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, διοργανώθηκαν στην πόλη μας πορείες και συγκεντρώσεις κυρίως υπέρ του ΟΧΙ. Κανένα πρόβλημα για την δημοκρατία. Την Παρασκευή το βραδάκι προ του δημοψηφίσματος, διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία μια απολύτως νόμιμη και ευπρεπέστατη συγκέντρωση των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Ούτε παρεκτροπές, ούτε άσχημα συνθήματα εκτοξεύονταν. Μόνο μία ομαδούλα αναρχικών αφέθηκε πολύ κοντά στη συγκέντρωση να την παρακολουθεί και στη γνωστή γωνιά της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» είχαν τοποθετηθεί χωρίς ακροατές πολύ ισχυρά μεγάφωνα, στραμμένα προς την νόμιμα διοργανωμένη συγκέντρωση, ώστε να καλύπτουν κάθε ευπρεπή φωνή. Κανένας δεν τους ενόχλησε!
Ξεκίνησα για την συγκέντρωση και στη γωνία του κτιρίου της «Περιφέρειας Ηπείρου» συνάντησα κόσμο να κατεβαίνει μαζικά με μαντήλια στα μάτια, λέγοντάς μου ότι έπεσαν δακρυγόνα! Απεχθάνομαι την συμμετοχή μου σε βίαια επεισόδια.
Εκ των υστέρων πληροφορήθηκα ότι οι καραδοκούντες αναρχικοί μπροστά στο κτίριο της «Περιφέρειας» επιτέθηκαν χειροδικούντες εναντίον του Περιφερειάρχη – εκλεγμένου από το άνω του 50% του λαού της Ηπείρου- και τότε οι αστυνομικοί έριξαν το δακρυγόνο, που … εξοστρακισθέν έφτασε στην συγκέντρωση, την οποία διέλυσε προσωρινά ώστε οι αναρχικοί να βρουν την ευκαιρία να διαλύσουν κάθε τι που αφορούσε την οργάνωσή της! Βέβαια η συγκέντρωση ξανασυγκροτήθηκε υπό αυτές τις συνθήκες! Ιούλιος 2015 υπό δημοκρατική κυβέρνηση της Αριστεράς!
Γι - Πας