ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!..
•  Επιτέλους, ύστερα από την υπερτετράμηνη ασάφεια ως προς τις προθέσεις της Ελληνικής ...«πρώτη φορά» αριστερής Κυβέρνησης, εδέησε να ακούσουμε από στόματος του πρωθυπουργού της για το πού πραγματικά... το πάει! Ακόμα και η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είχε αφεθεί στην... «δημιουργική ασάφειά της» και μόνο το διαδίκτυο κατέστησε σαφή τόσο την ύπαρξή της όσο και τις τεθείσες επισήμως υπογραφές.
Γιατί όμως όλη αυτή η θολούρα, η οποία στην πράξη δημιουργεί καταφανείς και μεγάλες ζημιές στην έστω και μίζερη καθημερινόητα τόσο των επιχειρήσεων οι οποίες επέζησαν, όσο και του ίδιου του λαού;
Είναι τόσο απλό ώστε δεν χρειάζονται επεξηγήσεις ούτε από τους δανειστές μας, ούτε ακόμα περισσότερο από τους καταλαβόντες την εξουσία με καταφανείς ψευδολογίες, οι οποίες, εν γνώσει των ψευδομένων, δεν υπήρχε καμία δυνατότητα να πραγματοποιηθούν! Κατέστη δε τόσο εμφανές ότι καθ’ όλο το υπερτετράμηνο διάστημα ουδεμία διαπραγμάτευση υπήρξε, ώστε τώρα να αποκαλύπτεται στον Ελληνικό λαό και για πρώτη φορά το «κείμενο» των προθέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης και αυτού των δανειστών, επί των οποίων σαφώς ανακοινώνεται ότι ΑΡΧΙΖΕΙ η διαπραγμάτευση! Μέχρις εδώ, οι μεν ζήταγαν χρήματα, χωρίς να δώσουν λογαριασμό, ενώ οι δε απαιτούσαν λογαριασμό, τον οποίο ο κ. Καμμένος, γιος Έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία, θεωρεί, άκουσον,... απώλεια της εθνικής κυριαρχίας! Πώς να το κάνουμε, κύριε Πάνε Καμμένε, όταν πηγαίνεις να ψωνίσεις μια πολυτελή Μερσεντές από τον κ. Ηλία Καμμένο θα υποχρεωθείς να δώσεις λογαριασμό. Είναι τόσο απλό! Σημασία έχει επί του προκειμένου ότι ο λογαριασμός που συνέταξε ο κ. Τσίπρας και οι μέχρι σήμερα ασαφώς ομιλούντες περί αυτόν, είναι γραπτός και σαφής και αυτό γίνεται για πρώτη φορά από την «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση»! Είναι δε ο λογαριασμός αυτός απείρως επαχθέστερος από εκείνους που συνέτασαν οι κυβερνήσεις Σαμαρά - Βενιζέλου με το e-mail Χαρδούβελη με το οποίο... έχασαν τις εκλογές οι προαναφερθέντες, να μοιάζει με παράδεισο μπροστά στην κόλαση του κυβερνητικού, ο οποίος μάλιστα θεωρείται ως «ο μόνος ρεαλιστικός» από τον Έλληνα Πρωθυπουργό! Αυτή η... «κόλαση» ζητήθηκε προχθές στη Βουλή να υιοθετηθεί από σύμπασα την αντιπολίτευση! Και εν τούτοις υπάρχουν Έλληνες φανατισμένοι πολίτες, αυτήν την κόλαση να την θεωρούν... «διαπραγμάτευση»!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...
•  Πολλές φορές οι προμηθευτές των μεγαλοκαταστημάτων δίνουν κάποια προϊόντα σε μικρότερη τιμή, είτε επειδή έχουν κάποιο άνευ ιδιαίτερης σημασίας ελαττωματάκι, είτε συνήθως και χωρίς αυτό, επειδή θέλουν να διώξουν κάποιο «στοκ» ή να αλλάξουν συσκευασία. Τέλος πάντων, αυτό δεν ενδιαφέρει τον καταναλωτή, όταν δεν θίγεται η ποιότητα του προϊόντος. Σημασία έχει αυτή η μειωμένη τιμή να μην μπαίνει ολόκληρη στην τσέπη του καταστηματάρχη για να ωφελείται και ο καταναλωτής. Εκεί παίζεται το πράγμα! Οι πολυεθνικές διαφημίζουν τηλεοπτικά την... «προσφορά», τρέχουν οι καταναλωτές να επωφεληθούν και πέφτουν απάνω στο... «τελείωμά της» αναγκαζόμενοι να ψωνίσουν ύστερα στην... κανονική τιμή και συνεχίζουν με τα υπόλοιπα που έχουν ανάγκη! Οι πιο σεμνοί καταστηματάρχες, συνήθως Έλληνες, απλά αναφέρουν στην πόρτα την προσφορά και στην τιμή του ραφιού, αποσύροντάς τα όταν τελειώσει το προϊόν της προσφοράς. Δεν θα πρέπει επομένως κάποιοι μίζεροι καταναλωτές να ασχολούνται με τους «ψύλλους στα άχυρα» των σεμνών καταστηματαρχών και να αγνοούν τις... «στρουθοκαμήλους» των πονηρών που παραπλανούν με τις τηλεοπτικές τους... προσφορές, όπως επί παραδείγματι προσφέροντας λίγα αρνιά το Πάσχα με... μειωμένη τιμή και ύστερα... «τι να κάνουμε είστε άτυχοι τελείωσαν τα φθηνά αρνιά, πάρτε τα ακριβά»!
Γι - Πας