ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ... ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!

  Βρέθηκα αυτές τις μέρες στην Αθήνα έτσι για βόλτα μαζί με τους ήδη καταφθάνοντες τουρίστες και επόμενο ήταν να περάσω και από την... πολύπαθη Πλατεία Συντάγματος. Εκεί λοιπόν διαπίστωσα ότι τα περίφημα κάγκελα που απέσυρε ο κ. Πανούσης από τη Βουλή και τον «Άγνωστο Στρατιώτη» βρήκαν τη χρήση τους για... «περιφρούρηση» διαφόρων εκδηλώσεων μέσα στην πλατεία, οι οποίες παρεμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία και την αναψυχή των πολιτών και των τουριστών ασφαλώς. Την άδεια προφανώς θα τη δίνει ο κ. Πανούσης προς το παρόν για την πλατεία και... «ελπίζω» αργότερα και για μπροστά από τον «Άγνωστο Στρατιώτη» για μεγαλύτερη προβολή των... «επιμορφωτικών» εκδηλώσεων!
Η πιο σημαντική τελευταία εκδήλωση ήταν η προχθεσινή που αφορούσε στο αίτημα για την νομιμοποίηση του «χασίς»! Ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα του Ελληνικού λαού τον τελευταίο καιρό, ιδίως για την «νομιμοποίηση της πρέζας», ώστε να δοθεί η άδεια να κλείσει η πιο σπουδαία πλατεία της Αθήνας, μπροστά στο Κοινοβούλιο και τον «Άγνωστο Στρατιώτη» - δεν γνωρίζω πόσο θα τρίζουν τα κόκκαλά του από... αγαλλίαση - και πόση ικανοποίηση θα αισθάνθηκαν οι τουρίστες που σταματιώνταν σχεδόν με το ζόρι για να παρακολουθήσουν και να φωτογραφήσουν τα τεκταινόμενα. Η σπουδαιότητα του εγχειρήματος αποδείχτηκε και από την επίσημη υποστήριξη της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, ένα σκαλί δηλαδή πιο κάτω από την ηλικία του αρχηγού, από όπου αναδείχτηκε μέχρι να φτάσει στην Πρωθυπουργία της χώρας! Έτσι, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου έχουμε δύο μέχρι τώρα Πρωθυπουργούς να στηρίζουν και να υποστηρίζουν την «πρέζα»! Δεν γνωρίζω, μολονότι πέρασα δίπλα από την εκδήλωση, εάν παρίσταντο και εκπρόσωποι από τον επίσημο «χασισοβολώνα» της Αλβανίας, το χωριό Λαζαράτες, από όπου η γειτονική χώρα προμηθεύει - με το αζημίωτο φυσικά - το χασίς ολόκληρης της Ευρώπης, με φορτία που θυμίζουν «φορτία τριφυλιού»! Ελπίζω πάντως ο κ. Πανούσης να έχει ενημερώσει τον ομόλογό του της Αλβανίας για να μην επαναλάβει εκείνη την περίφημη επιδρομή στους Λαζαράτες, καταστρέφοντας... για τα μάτια της Ε.Ε., σημαντικές ποσότητες «χασίς», δεδομένου του ότι η «Πλατεία Συντάγματος» της Αθήνας... αναμένει εναγωνίως! Και για να σοβαρευτούμε: Μπορεί να μας πει ο κ. Πανούσης ποιοι λόγοι τον ώθησαν να επιτρέψει αυτήν την εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος; Ως εγκληματολόγος που είναι θεωρεί ή όχι τις οποιεσδήποτε ναρκωτικές ουσίες μεταξύ των οποίων και το «χασίς», οι οποίες και επιστημονικά θεωρούνται «εξαρτησιογόνες», λόγω του εθισμού και της εξάρτησης, ότι είναι «μπλεγμένες» σε όλα τα σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων και το τελευταίο με την αποτρόπαια παιδοκτονία; Παίζουμε με τα ναρκωτικά και τη νεολαία του Σύριζα; Μήπως και η πρόωρη αποστρατεία του διώκτη των «ουσιών» Παπιγκιώτη έχει σχέση με αυτά;

Η «ΑΞΙΑ» ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ «ΠΑΙΔΕΙΑΣ»!
•   Το έχω ξαναγράψει, χωρίς φυσικά, ναρκισσευόμενος, να θεωρώ τα φτωχά γραπτά μου αποπνέοντα απόλυτη επάρκεια. Ο κ. Σπύρος Εργολάβος, όταν αποφασίζει να ασχοληθεί με τα θέματα της ειδικότητάς του, είτε σε ομιλίες είτε σε γραπτά, είναι εξαίρετος και αποδίδει όλον τον πλούτο των γνώσεων και βιωμάτων του στον τομέα αυτόν. Τρανή απόδειξη το άρθρο του στον «Πρωινό Λόγο» της 5.5.2015 σχετικό με την «κατάργηση της αξιολόγησης» στον τομέα της παιδείας που τον αφορά. Θα έπρεπε να διαβάσουν αυτές τις απόψεις τόσο ο ...βαρύγδουπος πανεπιστημιακός Υπουργός της Παιδείας, όσο και ο κοτσιδοφόρος αναπληρωτής του, ο οποίος κορδακίζεται για την... πλέρια δημοκρατικότητά του, την οποία προσπαθεί να διαχύσει στην δύσμοιρη Ελληνική Παιδεία! Ο κ. Σπ. Εργολάβος όμως τους... μπαίνει δημοκρατικώτερα με τον Δελμούζο, τον Γληνό, τον Τριανταφυλλίδη, τον Παπανούτσο, τον Ηλιού και τους επισημαίνει ότι στα «πάθη» της Ελληνικής Παιδείας προστέθηκαν με ενθουσιασμό και οι δυο τους, ως οι δύο τελευταίοι κρίκοι της ολοσχερούς διαλύσεώς της. Το γιατί δεν το παίρνουν χαμπάρι, αυτό είναι δική τους δουλειά και οφείλεται στον παρωπιδικό φανατισμό τους, ο οποίος δεν τους αφήνει να ιδούν την... μύτη τους! Η αξιολόγηση και η αριστεία είναι πρωταρχικά συστατικά της Παιδείας, την οποία όμως θα πρέπει να την διαθέτει κάποιος για να τα... ανακαλύψει.
Γι - Πας