ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΦΩΝΗ  ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!..
•   Για πάνω από τρεις ώρες, κυρίως μεταμεσονύχτιες, κράτησε η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην εκπομπή «On Line» του MEGA, για να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Όλγας Τρέμη και Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά, με πολλή ανθρωπιά και πόνο και του κοινού. Απάντησε ακόμα και στον... εκπατρισμένο στη Γερμανία Έλληνα γιατρό, καθώς και σε αναρτημένες στο Tweeter πολλές ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Σύμφωνα με την δική μου πρώτα άποψη, αλλά και πολλών άλλων με τους οποίους μίλησα, μεταξύ των οποίων και μιας πολύ μεστωμένης πολιτικής «καραβάνας», ήταν ένας Αντώνης Σαμαράς σοβαρός, μετρημένος, ήρεμος, αληθινός, αποκαλυπτικός και προ παντός ανθρώπινος, ο οποίος είπε όλα τα πράγματα και τα συμβάντα από πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα μετά... πραγματικά «ονοματεπώνυμά» τους, κυριολεκτικά! Δεν προσπάθησε καθόλου να απολογηθεί, και γιατί τάχα; Τουναντίον, υπήρξε η μοναδική φωνή της λογικής τον τελευταίο καιρό κατά τον οποίο ο πάσχων Ελληνικός λαός υφίσταται τις αλλοπρόσαλες φωνές και πολιτικές και την αντιμετώπιση σοβαρών και ποικίλων γεγονότων με την ελαφρότητα των κυβερνώντων. Των κυβερνώντων, οι οποίοι δεν κατάλαβαν ακόμα, ούτε γιατί εκλέχτηκαν, ούτε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κυβερνήσουν. Κυρίως όμως δεν κατάλαβαν την σοβαρότητα των προβλημάτων που έχουν μπροστά τους και αφήνουν έναν υποφέροντα λαό να διερωτάται για το κακό που τον βρήκε και την μεγαλύτερη δυστυχία που θα επακολουθήσει, εάν οι κυβερνώντες συνεχίσουν να κυβερνούν με τόση ελαφρότητα. Θυμίζουν ακριβώς πως άρχισε ο Γ. Παπανδρέου. Για όλα αυτά, επιτέλους αυτός ο λαός άκουσε την μοναδική σοβαρή φωνή με κύρος, εν ενεργεία, που βρίσκεται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Ο Σαμαράς καυτηρίασε ακόμα και τη στάση των λεγομένων εταίρων, δανειστών θα τους έλεγα εγώ, οι οποίοι διαβλέποντας εκλογές και νίκη Τσίπρα σήκωναν συνεχώς την... «μπάρα», κυρίως το Δ.Ν.Τ., για αποφάσεις στις οποίες η οικονομολογική λογική του Αντώνη Σαμαρά δεν ήταν δυνατό να συμφωνήσει, όπως και τελικά έγινε. Και έγινε την στιγμή που η δημοσιονομική εξυγίανση με την άοκνη προσπάθεια του Σαμαρά και των συνεταίρων του είχε προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, είχε αναγνωριστεί από τους ειδικούς όλου του Κόσμου και η Ελλάδα είχε αρχίσει την δοκιμαστική έξοδό της στις αγορές του «χρήματος».
Αυτά που συμβαίνουν σήμερα ξεφεύγουν από κάθε λογική, σε σημείο που ολόκληρος ο κόσμος μένει άναυδος, ο Ελληνικός λαός τρέμει για το μέλλον του και οι δανειστές απηυδήσαντες, αναμένουν τους Έλληνες... «θεατρίνους», για να μην τους αποκαλέσω όπως ο κ. Λοβέρδος, να σοβαρευτούν και να προσέλθουν στο τραπέζι για διαπραγμάτευση! Επειδή τώρα αυτή έχει σταματήσει μια και διαφωνεί η αριστερή «πλατφόρμα» του κ. Τσίπρα.
Όσο για ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. ας πάρουν παράδειγμα από τον κ. Σαμαρά και να σοβαρευτούν. Άλλοι ας εκθέτουν τον ίδιο τον εαυτό τους!

ΑΝ ΗΤΑΝ ΗΓΕΤΗΣ...
•  Μέσα στη γενική κρίση της πατρίδας μας, είχε δημιουργηθεί η εντύπωση στις λαϊκές μάζες ότι η πατρίδα μας πάσχει και από... «κρίση ηγεσίας»! Κατάφερε ο Γ. Α. Παπανδρέου να εξοβελίσει έναν πραγματικό ηγέτη, τον Κώστα Καραμανλή, φορτώνοντάς του ευθύνες για διάφορα «σκάνδαλα» υπαρκτά και προπαντός ανύπαρκτα συνεργατών του για να τον... ξεδοντιάσει από αυτούς και να απομακρύνει την ισχύ της φωνής του, που καλούσε σε συναγερμό όλους για την επερχόμενη οικονομική κρίση. «Λεφτά υπάρχουν», απαντούσε εκείνος και ξεγελώντας το λαό πήρε την εξουσία, βυθίζοντας τη χώρα εκεί όπου την βύθισε. Και αυτός μεν υπέστη πολιτικά τα όσα έπρεπε να υποστεί, αναδεικνύοντας τις ηγετικές ικανότητες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, παρά την αρχική επιφύλαξη των Ευρωπαίων, κατάφερε να συγκρατήσει τη χώρα από την ολική καταστροφή! Τα μέτρα όμως που έπρεπε να ληφθούν ήταν τόσο επώδυνα ώστε με την ευκαιρία «αναγκαστικών εκτάκτων εκλογών» απομακρύνθηκε, αντικατασταθείς από έναν νεαρό δημαγωγό περιβαλλόμενο από ετερόκλητα στοιχεία. Ο λαός τον πίστεψε ως ηγέτη. Η στόφα όμως του κ. Τσίπρα αποδεικνύεται τόσο λίγη ώστε να γκρεμίζεται αυτή η προσδοκία του λαού μέσα σε τρεις μήνες από τις εκλογές. Άγεται και φέρεται από μία ακροαριστερή ανεύθυνη ομάδα, η οποία τον παρασύρει σε αλλοπρόσαλες αποφάσεις, οι οποίες εκθέτουν την σοβαρότητά του στην Ευρώπη και Αμερική.
Αν ήταν ηγέτης θα έκανε ότι έκανε ο Κων/νος Καραμανλής με την ομάδα Ράλλη - Παπαληγούρα ή ότι έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τους δικούς του διαφωνούντες. Δεν είναι όμως ηγέτης και αποδεικνύεται κάθε μέρα... τόσο λίγος! Δυστυχώς.
Γι - Πας