ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο... ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ!
•  Άκουσα έναν - κατά αριστερό τεκμήριο - σοβαρό Υπουργό της «Ελληνικής Παιδείας» και υποτίθεται Θρησκευμάτων, να δηλώνει απερίφραστα ότι ευτυχώς που στα περισσότερα Πανεπιστήμια δεν έχει γίνει η διαγραφή των «αιωνίων φοιτητών», λόγω ελλείψεως προσωπικού! Αλλά και σε αυτά τα 1-2 που έγινε με τον νέο νόμο θα... επανεγγραφούν. Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε αυτό είναι ένα από τα... σοβαρότερα θέματα που απασχολούν την «Ελληνική Παιδεία», το οποίο εκ των πρώτων έλυσε ο προαναφερθείς Υπουργός και το είχαν δημιουργήσει οι... άσχετοι με την σοβαρότητα προκάτοχοί του!
Ο προκείμενος όμως «σοβαρός» προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ότι θα επανέλθει η... «μέθοδος» της εκλογής των Πρυτάνεων με την συμμετοχή των φοιτητών! Έτσι άρχισε να αχνοφέγγει και ο λόγος της πρεμούρας της... επανεγγραφής των αιωνίων ΜΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, οι οποίοι θα συμμετέχουν ισοδύναμα στην εκλογή των Πρυτανικών Αρχών, εξασθενώντας τον ρόλο των πραγματικών σπουδαζόντων φοιτητών σε αυτή την εκλογική διαδικασία! Παραθέτω την πραγματικότητα, όπως αυτούσια αναπτύχθηκε από τα αρμόδια «σοβαρά» χείλη και την αφήνω στην κρίση όλων των σοβαρά σκεπτομένων Ελλήνων! Ύστερα άκουσα μία ...ψωμομένη κάπως, ηλικιακά βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πρόσφατα ενδιαφέρθηκε σφόδρα για την υγεία του κ. Κουφοντίνα, παλαιού «αγωνιστή της Δημοκρατίας», φυλακισμένου για τρομοκρατία και ειδεχθείς δολοφονίες, να λέει απαντώντας στα παράπονα των συγγενών των θυμάτων της τρομοκρατίας ότι και ο... «δικός μας Τεμπονέρας είχε πατέρα»! Ένας είναι ο Τεμπονέρας και να αφήσει τα... σάπια του είπε ύστερα. Δεν άκουσα καμία απάντηση, επειδή φαίνεται οι βουλευτές με τους οποίους αντιδικούσε ήταν νεαράς ηλικίας και πιθανόν δεν είχαν ακούσει για το όνομα Τεμπονέρας! Επειδή εγώ κάτι θυμάμαι για την περίπτωση, θα θυμίσω στην εν λόγω κυρία ότι η περίπτωση Τεμπονέρα ήταν απολύτως διαφορετική από τις ηθελημένες και σχεδιασμένες δολοφονίες της τρομοκρατίας, των Ξηρών, του Κουφοντίνα κ.λπ.! Επί Κυβερνήσως Μητσοτάκη, υπουργούντος στο υπουργείο Παιδείας του μετέπειτα... «προοδευτικίσαντος» κ. Κουτσογιαννόπουλου, έγινε στην Πάτρα κατάληψη ενός σχολείου από δεξιούς, κατά τα φαινόμενα, καταληψίες και οι «Προοδευτικοί» απέκλεισαν πολιορκητικά το εν λόγω σχολείο απαιτώντας την λύση της κατάληψης! Κάποια στιγμή οι εντός αποφάσισαν έξοδο από την κεντρική πύλη του σχολείου... οπλισμένοι με «καρεκλοπόδαρα» και ό,τι άλλο μπορούσαν να βρουν. Ο άτυχος Τεμπονέρας βρίσκονταν στην πρώτη σειρά των πολιορκητών και... «έφαγε» κατακέφαλα ένα ξύλο από έναν εκ των εφορμησάντων και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ήταν όντως ένα θλιβερό συμβάν και ο άτυχος Τεμπονέρας ήταν ένας νέος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του, σε μία τυχαία μαζική σύγκρουση. Ο υπουργός Παιδείας παραιτήθηκε - τότε υπήρχε ευθιξία -, ο υπαίτιος του χτυπήματος συνελήφθη και καταδικάστηκε. Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό το συμβάν με τις στυγερές δολοφονίες της Τρομοκρατίας;

Ο ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ Ο... ΧΡΙΣΤΟΣ!..
•  Από την εποχή του... «Τρωικού Πολέμου» έχουν να μπλεχτούν οι Θεοί στις ανθρώπινες διαμάχες! Το ανακάλυψαν οι πανέξυπνοι Μωαμεθανοί στιβαγμένοι μαζί με Χριστιανούς σε ένα σαπιοκάϊκο κοντά στη Λιβύη πλέοντες προς την Ιταλία ως λαθρομετανάστες. Σκέφτηκαν λοιπόν οι Μωαμεθανοί: Καλά εμείς προσευχόμαστε στον Αλλάχ για να μας σώσει. Μέσα όμως σε αυτό το καΐκι υπάρχουν και... «άπιστοι» Χριστιανοί τους οποίους ο Αλλάχ... δεν τους βλέπει με καλό μάτι και δεν θέλει ασφαλώς να τους σώσει! Τι κάνουμε τώρα; Μία είναι η λύση. Να ρίξουμε τους Χριστιανούς στη θάλασσα, στους καρχαρίες για να έχουμε την αποκλειστικότητα του Αλλάχ μας, που όπως γνωρίζουμε είναι Μεγάλος!
Αμ έπος, αμ έργο λοιπόν και έριξαν καμία δεκαπενταριά χριστιανούς στη θάλασσα, τους οποίους υποθέτω ανέλαβε ο Χριστούλης για την Βασιλεία των Ουρανών! Δεν είναι δυνατό να γνωρίζω, βέβαια, αν οι Χριστιανοί του Ιταλικού περιπολικού είχαν κάποια... «εντολή» από τον Θεό των «αιτήσεων» για την διάσωσή τους! Εκείνο που είναι σίγουρο είναι το ότι οι τόσο πιστοί στον Αλλάχ Μουσουλμάνοι βάδιζαν προς διάσωση σε μία χριστιανική χώρα, όντες βέβαιοι ότι εκεί κανένας δεν θα τους ρωτήσει για το θρήσκευμά τους προκειμένου να τους διασώσει, να τους περιθάλψει και να τους ταΐσει. Δεν είχαν υπολογίσει βέβαια την ανθρώπινη Δικαιοσύνη. Ήθελα νάξερα. Η φανατίλα των πνευματικών ηγετών αυτής της θρησκείας τι τους διδάσκει; Ή μήπως ότι ο Αλλάχ είναι πιο έξυπνος και... τουμπάρει το Χριστό; Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι τόσο ψυχρές και μαζικές δολοφονίες των «απίστων»!
Γι - Πας