ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ… ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ!..
•   Περάσαμε την εβδομάδα των «Παθών» κυριολεκτικά μουντή από πάσης πλευράς, ενώ από την Μεγάλη Παρασκευή, τουλάχιστον καιρικά, άρχισε η βελτίωση με την θρησκευτική αναμονή της Ανάστασης του Κυρίου. Πιστεύοντες και μη πιστεύοντες ευφράνθηκαν το χαρμόσυνον των ημερών, ακόμα και εμείς οι λαϊκές μάζες με την κατάνυξη στις ακολουθίες των ημερών μέσα στους Ναούς της Ορθοδοξίας.
Κατά τα άλλα οι πολιτικοί μας άρχοντες θεατρινίζοντες διατηρούν στις ψυχές του λαού εκείνο το μόνιμο και δυσάρεστο συναίσθημα της αναμονής κάποιου πολύ άσχημου συμβάντος. Έτσι κι αλλιώς η αναμονή ευχάριστων γεγονότων δεν προβλέπεται.
Ακόμα και η όποια συμφωνία με τους Εταίρους και δανειστές μας δεν προοιωνίζει ευδαιμονία παρά μόνον την σταθερότητα της μιζέριας μας, στην οποία θα πρέπει να συνηθίσουμε για πολύ καιρό ακόμα.
Και αυτή μεν η σταθερότητα της μιζέριας έγινε αποδεκτή από το λαό εδώ και πολύ καιρό! Κι όμως η διαρκής προσμονή μιας βελτίωσής της, η οποία καλλιεργήθηκε στον πολύ απλοϊκό λαουτζίκο από πριν τις εκλογές με τα μεγαλοφυή «προγράμματα της Θεσσαλονίκης», παρέμεινε μια φρούδα ελπίδα, η οποία ξεχάστηκε γρήγορα μαζί με τα προαναφερθέντα προγράμματα. Παραμένει μόνο ο φόβος του χειρότερου.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ. ΒΟΥΤΣΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΝΕΣΤΗ!
•   Τι ευχές μπορεί να εκστομίσει κάποιος αυτές τις χαρμόσυνες μέρες, που συνηθίσαμε να λέμε ο ένας στον άλλο το «Χριστός Ανέστη» με γεμάτη ελπίδα στην καρδιά μας, αναμένοντας την γεμάτη πεποίθηση απάντηση «Αληθώς Ανέστη»!
Τα λέμε και τώρα, αλλά όταν διαβάζουμε στις εφημερίδες και βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας να… θεωρείται «ζήτημα βουνό» και δυσεπίλυτο η κατάληψη του κεντρικού στολιδιού και συμβόλου της Αθήνας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τότε απογοητευόμαστε πλήρως και για τα μεγάλα και δύσκολα.
«Διέταξε» λέει τον Πρωθυπουργό μας η νεολαία του «Σύριζα» να μην επιτρέψει την επέμβαση της αστυνομίας για την λύση της «κατάληψης»! Κι εκείνος αγνοώντας τις αγωνιώδεις εκκλήσεις των Πρυτανικών Αρχών, που απευθύνονται και προσωπικά στον ίδιο, των εισαγγελικών αρχών, του υπουργού του που προΐσταται της Αστυνομίας, ακόμα και του ίδιου του εαυτού του, ο οποίος θεώρησε το πιο επίσημο βήμα για να εκφωνήσει τον πανηγυρικό του λόγο για την επέτειο της Εθνικής μας παλιγγενεσίας, αυτό της Πρυτανείας του προαναφερθέντος Εθνικού μας Πανεπιστημίου, σύρθηκε έντρομος και πειθήνιο όργανο της… «Νεολαίας» του κόμματός του και δεν επέτρεψε για τόσες πολλές μέρες τη λύση ενός τόσο απλού προβλήματος! Τι μπορεί επομένως να μας λύσει ο κ. Τσίπρας; Από την άλλη μεριά, άλλη ομάδα του ίδιου… «φυράματος» έχει μετατρέψει για πολλοστή φορά το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο σε γιάφκα παρασκευής των πιο σύγχρονων βομβών Μολότωφ και επί σειρά κατακαίει περιουσίες στην πέριξ του Πολυτεχνείου περιοχή και παρεμποδίζει όσους επαγγελματίες έχουν παραμείνει εκεί να δουλέψουν και να βγάλουν το ψωμί τους.
Ήθελα να 'ξερα κύριε Βούτση τι παραπάνω «έκνομες ενέργειες» περιμένετε ως αρμόδιος υπερυπουργός για να δώσετε εντολή να σταματήσουν αυτές οι δαπανηρές έτσι κι αλλιώς αηδίες που οργανώνονται στα δύο αυτά εκ προοιμίου πιο σοβαρά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδας μας;
Μας δηλώσατε «χαζοχαμογελώντας» μέσα στη βουλή ότι νοιώθετε έτσι… «τον αέρα της Ελευθερίας» που έλειπε κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση! Σοβαρά το είπατε αυτό ή μήπως κάνοντας κάποιο λογοπαίγνιο; Ειλικρινά εμείς θα θέλαμε να συμβαίνει το δεύτερο!
Αλλιώς θα πρότεινα στους «Αναρχικούς» να καταλάβουν και την Ακαδημία, την Βιβλιοθήκη, το υπουργείο των Εξωτερικών και γιατί όχι και την Βουλή, δεδομένου του ότι υπάρχει η έγκριση της Προέδρου της για τέτοιες «Ειρηνικές ενέργειες».
Έτσι θα κάνουμε την Αθήνα - μαζί με την Ομόνοια των λαθρομεταναστών, που μαζικά μας προμηθεύει η Τουρκία, όπου φαίνεται αυτοί αποτελούν μια από τις πηγές του πλούτου τς, ως το πιο τουριστικό αξιοθέατο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στον κόσμο. Τολμήστε το κ. Βούτση, θα αποτελέσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία ασυδοσίας, ασχήμιας και ανικανότητας!
Γι - Πας