ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΑΝΑΡΧΙΑ!..
•  Η «Αναρχία» είναι μία ιδεολογία σεβαστή από κάθε σύγχρονη Δημοκρατία! Σεβαστή μεν, μη αποδεκτή δε. Θα ήταν αποδεκτή αν συγκροτούσε έναν κομματικό οργανισμό, ο οποίος εκ προοιμίου θα δέχονταν την συμμετοχή στις εκλογές για την απόκτηση της πλειοψηφίας του λαού, σεβόμενη όμως με την σειρά της το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους στο οποίο διαβιοί και υπάρχει!
Κάτι τέτοιο όμως αντίκειται στην ίδια τη συγκρότηση αυτής της ιδεολογίας και έτσι υφίσταται... «λάθρα»! Συνεπώς, εάν κάποιος βουλευτής στο Κοινοβούλιο της Δημοκρατίας δηλώνει «αναρχικός» αυτός είπε ψέμματα δύο φορές: μία όταν... ξεγέλασε το κόμμα στο οποίο «στεγάστηκε» και του οποίου το καταστατικό σαφώς προβλέπει την υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους και τη δεύτερη και πιο σημαντική, όταν ορκίστηκε ως βουλευτής (ανεξάρτητα πως, πολιτικά ή θρησκευτικά δηλαδή) ότι θα υπακούει και ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους!
Απορώ, επομένως, όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και με το κόμμα το οποίο τον στέγασε και δεν τον απέβαλλε με την πρώτη δήλωσή του ως «αναρχικού». Ως εδώ δεν νομίζω ότι θα έχουν κάποια αντίρρηση οι οπαδοί αυτής της ιδεολογίας, την οποία ως δημοκράτης επαναλαμβάνω ότι σέβομαι αλλά δεν την αποδέχομαι.
Έρχομαι τώρα στο κόμμα, το οποίο ήμερα, με την εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους κυβερνά την Πατρίδα μας με την ψήφο του 36% του λαού της. Ισχυρίζεται και ορκίστηκε και ως Βουλή και ως Κυβέρνηση ότι θα σέβεται και θα εφαρμόζει το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους. Εν τούτοις, αφήνεται να εννοηθεί με σαφήνεια ότι σε πολλές περιπτώσεις κάνει τα... «στραβά μάτια» σε κατάφωρες παραβιάσεις και του Συντάγματος και των Νόμων του Κράτους. Η πρώτη και πιο τρανταχτή είναι αυτή της πολυήμερης κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Μία δράκα αναρχικών εισήλθε στο Πανεπιστήμιο, έδιωξε καθηγητές και φοιτητές και αλωνίζει και μέσα και στην πρόσοψη... «απαγορεύοντας» την είσοδο στους πάντες!
Οι Νόμοι και το Σύνταγμα λειτούργησαν και οι Πρυτανικές και Εισαγγελικές Αρχές κάλεσαν επανειλημμένα τα αρμόδια αστυνομικά όργανα δεν επεμβαίνουν την τάξη. Εν τούτοις, τα... αρμόδια όργανα δεν επεμβαίνουν διότι... κάποιοι τους το απαγορεύουν! Όλοι απορούσαμε για το ποιοι είναι αυτοί οι «κάποιοι» μέχρι που ο αρμόδιος Υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος αυτών των οργάνων, μη αντέχοντας άλλο τους «ονομάτισε» με άρθρο του.
Από την άλλη μεριά η...«γνωστή» μας Πρόεδρος της Βουλής θεώρησε ασήμαντη ειρηνική εκδήλωση την εισβολή στο Προαύλιο του Οίκου της Δημοκρατίας και του Μνημείου του «Αγνώστου Στρατιώτη»! Αλήθεια πού πάμε;
Λησμόνησα ότι η λύση των προβαλλομένων αιτημάτων από τους αναρχικούς... μαγειρεύεται από το αρμόδιο Υπουργείο! Έχει κανείς αμφιβολία για την συμπαιγνία;

Ο κ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ...
•  Είχα, φαίνεται, παρεξηγήσει τον κ. Πανούση τελευταία με την έλλειψη αντιδράσεως στα πολύ σοβαρά τεκταινόμενα, επειδή η προηγούμενη «πολιτική διαδρομή» του έδειχνε έναν σοβαρό άνθρωπο, σε αντίθεση με τον κ. Κατρούγκαλο επί παραδείγματι, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μύριζε... «φανατίλα» και αυτή ποτέ δεν ξέρει κανένας τι υποκρύπτει. Ο κ. Πανούσης, λοιπόν, μη αντέξας και όντας ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι αφορά στην τήρηση της ευταξίας και της ευπρέπειας στην χώρα που κυβερνάται από την αριστερά, διακήρυξε ευθέως ότι είναι αριστερός της «Κυβερνώσας αριστεράς» και όχι της «αριστεράς του τίποτε»!
Αλήθεια και εμείς, οι μη όντες αριστεροί περιμέναμε να ιδούμε και να... υποστούμε - αν μου επιτρέπεται η φράση - την διακυβέρνηση της «αριστεράς του τίποτε» και πέφτουμε από τα σύννεφα υφιστάμενοι μία αλλαγή... «εκδικητικού σκηνικού» της εποχής του 1981 και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα χειρότερα, ιδίως όταν πρόκειται για την αστυνομία. Δεν μπορεί επί παραδείγματι κάποιος να εκδικείται την αστυνομία επειδή κάποτε αυτή συνέλαβε στενό συγγενικό του πρόσωπο σε μία διακεκριμένη ληστεία!
Ο κ. Πανούσης ονειρεύτηκε «χίμαιρες». Ονειρεύτηκε μία «επιστημονική αστυνομία». Κι εμείς όλοι αυτό θέλουμε. Έλα όμως που αυτά τα γεροδεμένα, εκ των πραγμάτων, παιδιά θα πρέπει να εμπνέουν το φόβο σε πολύ σκληρούς και ένοπλους πολλές φορές με πολύ ισχυρά όπλα παρανομούντες και ειδεχθείς δολοφόνους! Η ανθρώπινη «αυτοσυντήρηση» τους κάνει και αυτούς να ξεφεύγουν καμία φορά. Γι’ αυτό υπάρχουν οι... Πανούσηδες, για να τους ελέγχουν! Όχι όμως να μην τους επιτρέπουν να επιβάλλουν την τάξη.
Γι - Πας