ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
   Ο παραπάνω χαρακτηρισμός ανήκει σε έναν παλαίμαχο δημοσιογράφο και αφορά στην απάντησή του για το πώς βλέπει την νέα Κυβέρνηση! Μόνο που εκείνος, συμπαθών προς αυτή τη… «διαλυμένη διαδήλωση» εξέφρασε την «ελπίδα» ότι τα πράγματα θα διορθωθούν και… θα πάρει μπροστά! Δεν γνωρίζω βέβαια πού στηρίζει αυτήν την ελπίδα του, πέρα από τη «συμπάθειά» του, διότι εμείς οι υπόλοιποι, βλέποντας αυτό το χάλι αρχίσαμε να τρέμουμε για το τι θα επακολουθήσει!
Είμαστε από εκείνους που προσπαθούσαν να εκλογικέψουν όσους ψήφισαν στις 25 Ιανουαρίου με οργή για τα όσα προηγήθηκαν τα 2,5 προηγούμενα χρόνια και τους έφεραν στην δεινή οικονομική κατάσταση που όλοι ζήσαμε. Δεν γίνονταν όμως κι αλλιώτικα αφού είχαμε χρεοκοπήσει και αυτοί οι ηγέτες τους οποίους οι οργισμένοι ήθελαν να ρίξουν στην πυρά, έπεσαν μόνοι τους σε αυτήν και αγωνίζονταν με νύχια και με δόντια να περισώσουν ότι ήταν δυνατό από την «φλεγόμενη» πατρίδα!
Αντίθετα, αυτό το διάστημα οι… «παρατηρητές» από απόσταση ασφαλείας από τις φλόγες δήλωναν πως αν ήταν αυτοί που θα έπεφταν μέσα στις φλόγες… θα τα κατάφερναν καλύτερα από αυτούς που έβγαιναν ήδη τσουρουφλισμένοι και είχαν πετύχει… να θέσουν υπό έλεγχο, τη φωτιά! Έτσι ακριβώς ήταν τα πράγματα όταν έγιναν οι εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως συμβαίνει πάντα και ιδιαίτερα με τον ευκολόπιστο Ελληνικό λαό οι δημαγωγοί επικράτησαν, αν όχι κατά κράτος, αλλά πάντως με την συμμαχία… παρομοίου τους… λιμασμένου για καρέκλα!
Για την δυσκολία ανοίγματος των μη «εύκολων θυρών» σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, έγραψα στο προηγούμενο σημείωμά μου. Οι δημαγωγοί το διαπίστωσαν και οι ίδιοι, παρά τις απειλές τους περί… «Κουγκίου» κτλ. Διαπίστωσαν επίσης το περίφημο ότι όταν «θυμώνει ο Αγάς και κόβει τα… γένια του» εκείνος που βλάπτεται και υποφέρει είναι ο ίδιος και όχι οι άλλοι με τους οποίους θύμωσε!  Αυτήν ακριβώς την κατάσταση χαρακτήρισε ο παλαίμαχος αριστερός δημοσιογράφος ως «διαλυμένη διαδήλωση» και είχε απόλυτο δίκαιο. Ο τηλεοπτικός υπουργός των Οικονομικών μια βρίζει, μια τα μαζεύει και… δεν συμμαζεύεται. Το δίδυμο της «προστασίας του πολίτη» τα θαλάσσωσε με την «Αμυγδαλέζα», την οποία μεταφέρουν με άνετα πούλμαν στην «Ομόνοια» για να μετατρέψουν και πάλι το κέντρο της Αθήνας σε «τσάινα τάουν», όπου η απλή κυκλοφορία μέχρι το Εθνικό Θέατρο καθίσταται επικίνδυνη!
Η πρόεδρος της Βουλής … εξ ιδιοσυγκρασίας ξεχνάει το ρόλο της! Το ωραίο είναι ότι αυτό το «μπάχαλο» προσπάθησαν να το ρίξουν στο Σαμαρά, ο οποίος απλά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Και το έκανε παρακαλώ ο Τέρενς Κουίκ, ευγνωμονώντας τον Τσίπρα για την… επι τέλους δοθείσα σε αυτόν Υπουργική καρέκλα και ανερυθρίαστα μίλησε για… «μονταζιέρα» της Ν.Δ.!
Ο Τέμπορα ο μόρες, όταν «ο αρχηγός του» κατουρημένος από την χαρά του για το ανεπάντεχο γι’ αυτόν υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν χάνει ευκαιρία να αλωνίζει τους αιθέρες με τα στρατιωτικά ελικόπτερα στα οποία τελευταία συνεπιβαίνει και με ωραίες υπάρξεις τολμώντας να τις αποθανατίζει με «σέλφι» φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύει! Τέλος, το «δίδυμο» της Παιδείας κάνει τον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά και τους γονείς να σταυροκοπιούνται. Πώς να μην αποκληθούν λοιπόν μαζί με τους Κατρουγκαλο – Λαφαζανο - Στρατούληδες  ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ;

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΩΘΗΚΑΤΕ!...
   Από την άλλη μεριά οι ηττημένοι, που γνώριζαν με σαφήνεια ότι ύστερα από τα τόσο σκληρά και αναγκαία, θα παραδεχτώ, μέτρα της προηγούμενης τριετίας δεν ήταν δυνατό οι απλοί πολίτες να τους επιβραβεύσουν με την ψήφο τους, προσπαθούν να κάνουν «αποδιοπομπαίο τράγο» τον αρχηγό τους, τον Αντώνη Σαμαρά, που το μοναδικό λάθος που έκανε ήταν να εργάζεται σκληρά και νυχθημερόν για να τα βγάλει πέρα με τα ζητήματα βουνά που παρέλαβε από τον Γιώργο Παπανδρέου και τις στρατιές των συμβούλων του απ’ όλον τον κόσμο, τυχοδιώκτες και μη. Οι περισσότεροι έγιναν «σύμβουλοι» του Τσίπρα. Δεν έδωσε τόση μεγάλη σημασία στις ιδεολογίες, δεδομένου του ότι αναγκάστηκε να συγκυβερνήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που πήρε στην πλάτη του τον… κολοσσό του ΠΑΣΟΚ και τον κατάντησε… νάνο της πολιτικής, μια και ο όγκος αυτού του κολοσσού κατοικοεδρεύει τώρα στον και πάλι κυβερνώντα και μετονομασθέντα από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ!  Αντί λοιπόν οι συνεργάτες (στα υπουργεία) του κ. Σαμαρά να φροντίσουν τώρα να κάνουν με σοβαρότητα αντιπολίτευση και να οργανώσουν στις σωστές του ιδεολογικές βάσεις το κόμμα που τους ανέδειξε προσπαθούν – όταν η Ελλάδα φλέγεται – να κάνουν έκτακτα συνέδρια για αλλαγή ηγεσίας! Τόσο πολύ έχουν χάσει ορισμένοι τη σοβαρότητά τους; Και καλά το… Μητσοτακαίικο ήταν γνωστό ότι… θα «χτυπούσε»! Οι άλλοι όμως; Ποιος ήταν ο Δένδιας ο οποίος με τα σημαντικά υπουργεία που πήρε αναδείχτηκε από τον Σαμαρά; Δεν λέω εργατικός ήταν και χαλάλι του οι 90.000 ψήφοι της Β’ Αθηνών. Για αρχηγός όμως δεν κάνει και ας μη ξερογλείφεται γιατί θα απογοητευτεί οικτρά, όπως απογοητεύτηκαν ήδη και οι ψηφοφόροι του. Δεν θα πω περισσότερα. Αυτά αρκούν!
Γι - Πας