ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ
  Θα αρχίσω από τα... φαινομενικά επουσιώδη! Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να εντρυφίσει στα πολύ σοβαρά και καυτά προβλήματα του τομέα της, για τα οποία τόσον καιρό ως αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι έτοιμη, άρχισε από τους λεγόμενους... αιώνιους φοιτητές και το επίσης λεγόμενο Πανεπιστημιακό άσυλο.
Στα δύο αυτά θέματα οι προηγούμενες ηγεσίες με την σιωπηρή έγκριση του λαού, υποθέτω δε και της Βουλής, πέτυχαν να βρουν τις λύσεις που θα έπρεπε να βρεθούν εδώ και πολλά χρόνια. Και πιστεύω ότι βρέθηκαν οι πρέπουσες. Θα έπρεπε επομένως ο... «κοτσιδοφόρος» αναπληρωτής υπουργός, αλλά και ο σοβαρότερος προϊστάμενός του να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ευτυχείς που παρέλαβαν το Υπουργείο Παιδείας με λυμένα τα δύο αυτά χρονίζοντα θέματα και να κάνουν πως δεν ακούνε κάποιους ταραξίες των μειοψηφιών, οι οποίοι ζητούσαν την επάνοδο στην προτέρα απαράδεκτη κατάσταση.
Αντί αυτού, και οι δύο, δείχνοντας ασυγχώρητη ολιγομυαλιά, στην έναρξη της θητείας τους υποσχέθηκαν την επάνοδο στο προηγούμενο χάλι. Τα θερμά μας συγχαρητήρια! Είπα όμως πως αυτά είναι τα επουσιώδη. Τα ουσιώδη είναι η... «παρεξηγημένη» έλευση εδώ, δύο σημαντικών εκπροσώπων των αποκαλουμένων και από τους νικητές των εκλογών, Εταίρων μας της Ε.Ε. και μάλιστα από τους πιο σοβαρούς απέναντί μας ως ατόμων, κατεχόντων δύο σημαντικότατες θέσεις. Του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σουλτς και του Προέδρου του Eurogroup (των κρατών της ζώνης του Ευρώ στην οποία ανήκει και η Ελλάδα) κ. Ντάισελμπλουμ. Και οι δύο είναι εκλεγμένοι και θεσμικά κατοχυρωμένοι εκπρόσωποι των οργάνων αυτών της Ε.Ε.
Δυστυχώς και οι δύο αφέθηκαν στις... «ορέξεις» του ...τηλεοπτικά κατοχυρωθέντος ως star της Ελληνικής οικονομίας κ. Βαρουφάκη, ο οποίος παρεξηγώντας τον σοβαρό θεσμικό του ρόλο ως Υπουργός των Οικονομικών της Ελλάδας, συμπεριφέρθηκε και στους δύο ως τηλεοπτικός star, σε μία τόσο σημαντική για τον Ελληνικό λαό στιγμή. Και ο μεν κ. Σουλτς, κολοπετσωμένος ων, απλά συνέστησε σοβαρότητα, σύνεση και προσγείωση στην πραγματικότητα, ενώ ο Ολλανδός έδειξε σαφώς την ενόχλησή του από την... Φουρλαϊδική συμπεριφορά του προαναφερθέντος «τηλεοπτικού αστέρα». Κατά την προσωπική μου άποψη ...«μπλαζέ» σε ύφος και εμφάνιση. Με όποιον σοβαρό άνθρωπο κι αν μίλησα, πήρα την απάντηση: Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να βρεθούν κάποιοι συνετοί για να συνετίσουν και τους άλλους! Αλλοιώς βλέπω επαναλαμβανόμενη την συμπεριφορά των σοβαρών Ευρωπαίων σε κάθε μη σοβαρό εταίρο που έχουν απέναντί τους, όπως αυτή στον Καραγκιόζη Μπερλουσκόνι (φίλο του Πούτιν), στον δικό μας Γ.Α.Π. με τις απειλές του για δημοψήφισμα και στο «ΟΧΙ» της Κυπριακής Βουλής, η οποία έτρεχε την επομένη να τα... «μαζέψει» και περιόριζε την χρήση των Α.Τ.Μ. των τραπεζών σε 100 ευρώ την ημέρα! Σ’ αυτήν την περίπτωση ας ετοιμάζεται ένα C130, αντί ελικοπτέρου για τη... Βενεζουέλα!

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ...
  Ένας από τους πιο αθόρυβους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Γιάννης Στέφος, καταγόμενος από την Κοσμηρά, το χωριό μου δηλαδή. Είναι ο πρώτος βουλευτής από το χωριό κατά τη διαδρομή του χρόνου και τυχαίνει να αισθάνομαι ικανοποίηση, επειδή είναι αναδεχτός μου και είναι ένας πολύ σεμνός νέος.
Η σεμνότητά του αποδεικνύεται και από το ότι, γνωρίζοντας την πολιτική μου θέση και τοποθέτηση, ουδέποτε θέλησε να με ενοχλήσει για υποστήριξή του. Και λέω το ουδέποτε επειδή είχε προηγηθεί η υποψηφιότητά του και η επιτυχία του στον Δήμο Ιωαννιτών.
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε διαταραγμένες ανθρώπινες σχέσεις. Τουναντίον, οι οικογενειακές και προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες, εκπηγάζουσες από τον παλαιό εξ αγχιστείας συγγενικό μας δεσμό και από τον σεβασμό τον οποίο εκείνος δείχνει στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου, πιστεύω όχι μόνο από το ότι τυχαίνει να είναι αναδεχτός μου.
Σε μία τέτοια σχέση δεν είναι παραδεκτό να μην αποδίδεις την πρέπουσα αγάπη, η οποία και υπάρχει και είναι εγκάρδια. Του συνέστησα, συγχαίροντάς τον, να συνεχίσει να είναι σεμνός προσηνής, διαλλακτικός και προπαντός χαμηλών τόνων. Ελπίζω δε να τιμήσει στο έπακρο την τιμή που του έκαναν 9.500 περίπου συμπολιτών μας, που τον εξέλεξαν στο ύπατο αυτό αξίωμα με την ψήφο τους. Ας ακολουθήσει τα έμφυτα προσόντα του, ώστε να εξελιχθεί σε έναν από τους εκλεκτότερους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Και πάλι θερμά συγχαρητήρια.
Γι - Πας