ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ...
  Παρακολουθώντας κάποιος τα τελευταία δημοσκοπικά δεδομένα, τα οποία για τους... παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν είναι «δεδομένα», αλλά απεικονίζουν τα συναισθήματα των συμμετεχόντων πολιτών σε κάποιες δεδομένες στιγμές, δεν νομίζω ότι δίνουν το δικαίωμα στον κ. Τσίπρα και τους περί αυτόν να συμπεριφέρονται επίσημα κατ’ αυτόν τον φανερά ανεύθυνο τρόπο.
Ακόμα και δημοσκοπικά ο λαός δεν δικαιολογεί τις ...«υλακές» του, πρώτα-πρώτα δεν θέλει εκλογές και ύστερα προτιμάει τον Σαμαρά από εκείνον σε σιγουριά και υπευθυνότητα. Αλήθεια, δεν σκέφτεται αυτό το... σχολιαρούδι γιατί συμβαίνει αυτό, ύστερα από όλα τα δεινά που υφίστανται οι νοικοκυραίοι πολίτες αυτήν τη στιγμή; Θα του τα πω εγώ, ο ανίδεος με τα οικονομικά!
Η πατρίδα μας είναι χρεωμένη μέχρι τα μπούνια. Κανένας εκ των δανειστών μας, ιδιαίτερα της τελευταίας πενταετίας δεν είναι διατεθειμένος να χάσει τα λεφτά του! Είναι λεφτά, που με την έγκριση των λαών τους δάνεισαν στην Ελλάδα οι Ευρωπαϊκές κυρίως χώρες για να ορθοποδήσει με βάση κάποιο πρόγραμμα, το οποίο αποκλήθηκε «μνημόνιο» και το οποίο περιλαμβάνει πολύ σκληρούς όρους. Κατά καιρούς διαφάνηκε ότι ορισμένοι από τους όρους αυτούς δεν είναι μόνο σκληροί αλλά λαθεμένοι! Με βάση αυτούς τους σκληρούς όρους τρεις πολιτικοί ηγέτες στην αρχή και δύο στη συνέχεια υπό τον κ. Σαμαρά είπαν: Όχι δεν θ’ αφήσουμε την πατρίδα να συρθεί στην άτακτη και ασύντακτη χρεωκοπία. Θα βάλουμε πλάτη!
Και έβαλαν πλάτη, ιδιαίτερα ο Σαμαράς, που διακινδύνευσε και την «σωματική του ακεραιότητα», αντιμετωπίζοντας όχι μόνο την δικαιολογημένη οργή του υποφέροντος λαού, αλλά και την ανευθυνότητα, ιδίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία περιμένει να καρπωθεί αυτήν την δικαιολογημένη οργή του λαού!
Εν τούτοις, ο λαός, γνωρίζοντας πια πρόσωπα και πράγματα, δείχνει ακόμα και στις δημοσκοπήσεις να μην εμπιστεύεται τους λαϊκιστές και δημαγωγούς, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Τώρα στο απόγειο της κρίσης. Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν, όπως δείχνουν τα πράγματα και οι οικονομικοί δείχτες, αρχίσει η σιγανή και πραγματική ανάκαμψη και η πτώση της ανεργίας. Αυτό ακριβώς τρέμει ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του, στις οποίες τώρα τελευταία προστέθηκαν ακόμα τρεις, αυτή του κ. Καμμένου και του Τέρενς Κουΐκ, η οποία βαδίζει ολοταχώς προς την περιοχή του μη εκλόγιμου ποσοστού, η άλλη του κ. Φ. Κουβέλη, η οποία ήδη εμφανίζει ποσοστά των «κεντρώων» του κ. Λεβέντη και η καταπληκτική τρίτη της «Χρυσής Αυγής», η οποία αναμένει καλύτερη μεταχείριση από τον «ξελιγωμένο» για εξουσία κ. Τσίπρα, έναντι του κ. Σαμαρά, ο οποίος έκανε ότι θα έκανε ο οιοσδήποτε δημοκράτης ηγέτης.
Ακούστε τώρα και το τελευταίο, επίσημο δυστυχώς προβληθέν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σλόγκαν του κ. Τσίπρα. Η κυβέρνηση, η οποία προχθές έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, δεν έχει, λέει, την πλειοψηφία και τη νομιμοποίηση των... δημοσκόπων και ως εκ τούτου θα πρέπει να παραιτηθεί! Ο κ. Καμμένος μάλιστα προτρέπει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραιτηθεί εκείνος! Αλήθεια είναι σοβαροί; Τότε αυτήν τη στιγμή θα έπρεπε να γίνουν ταυτόχρονα εκλογές, στην Αγγλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία τουλάχιστον. Αυτό λένε οι δημοσκοπήσεις και ο κ. Τσίπρας! Δεν τον ακούν;

ΑΝΙΕΡΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ!..
  Και επειδή ο λόγος... περί δημοσκοπήσεων, μήπως σας διαφεύγει κάτι πολύ σοβαρό, κύριοι λάτρεις των δημοσκοπήσεων; Σας διαφεύγει ότι για πρώτη φορά, ύστερα από πολύ καιρό τα δημοσκοπικά ποσοστά της «Χρυσής Αυγής» έπεσαν από το πάνω από 10% στο γύρω περίπου 5%;
Δεν χρειάζεται επίσης καμία μεγάλη φιλοσοφία να βρει κανείς ότι αυτό το περίπου ή και πάνω από 5% διαφοράς του ποσοστού της «Χρυσής Αυγής» είναι εκείνο που προστέθηκε στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ και αντικατοπτρίζει τη διαφορά του με την Ν.Δ., η οποία παραμένει, παρ’ όλες τις αντιξοότητες στα ποσοστά της; Περίεργο μεν αλλά αληθινό! Οι Χρυσαυγίτες ψηφοφόροι, όσοι φυσικά δεν βλέπουν τη μύτη τους από τον φανατισμό, προτιμούν να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ παρά Ν.Δ.! Δεν χρειάζονται καν οι δημοσκοπήσεις. Ρίξτε μια ματιά στους γύρω σας, όσοι είναι φανατισμένοι και θα κάνετε αυτήν τη διαπίστωση!
Συνεπώς και εγώ οφείλω να ομολογήσω το... «λάθος» μου. Ένα είναι το «άκρο» αυτό, το οποίο κάποιες εποχές που δεν χρειάζεται, δρα χωρισμένο, ενώ σε κάποιες εποχές που νοιώθει ότι η Δημοκρατία ισχυροποιείται... «επικίνδυνα», συνενώνεται σαν μία... «γροθιά» και αντιμετωπίζει την ισχυρή Δημοκρατία είτε με τη «γροθιά» είτε με τον «χιτλερικό χαιρετισμό»! Άλλη εξηγηση δεν μπορώ να δώσω γι’ αυτόν τον ξαφνικό «έρωτα» του κ. Τσίπρα με τη «Χρυσή Αυγή».
Αλήθεια, δεν ντρέπονται λιγάκι; Έφτασαν στο σημείο να υποστηρίζουν συγκεκαλυμένα μεν τις αηδίες εναντίον της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φανερά - φανερώτατα τις βλακώδεις καταλήψεις των σχολείων της χώρας από... «μαθητές»; Ή και άλλους, ύστερα από κάποιο σύνθημα που δόθηκε. Από που;
Γι - Πας