ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ... ΜΗ!
*  Δεν πρέπει να εκπλήσσονται οι κυβερνώντες αυτήν την δυσκολη γι’ αυτούς, αλλά κυρίως για τους κυβερνωμένους εποχή. Με εκπληκτική για έναν μεσογειακό και ...«κακομαθημένο» λαό ψυχραιμία, αντιμετώπισε αυτός ο λαός την οικονομική λαίλαπα που τον βρήκε μετά την... πανηγυρική είσοδο σ’ αυτήν από το Καστελόριζο!
Πειθήνια και σχεδόν αδιαμαρτύρητα δέχτηκε τις διαδοχικές μεγάλες μειώσεις του εισοδήματός του. Κυρίως οι κυβερνώντες επέπεσαν από την αρχή επί του εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων, που το είχαν στο... χέρι και επίσης επί των ειλικρινώς φορολογουμένων που τα... πάντα τους ήταν γραμμένα στη φορολογική τους δήλωση. Τους ...άλλους που να τους βρεις. Μια ζωή «στη ζούλα» έμαθαν να διαχειρίζονται «μαύρα χρήματα»! Βέβαια, ο βήχας, το χρήμα και το... γκομενηλίκι δεν κρύβονται, αργά ή γρήγορα βγαίνουν στη φόρα. «Μαϊμού» συντάξεις, «μαϊμού» αναπηρίες, «μαϊμού» παροχές και όλοι οι τρόποι της «μαϊμούς» που υποδύεται τον ...άνθρωπο και αντίστροφα βγήκαν στη φόρα και κατέκλυσαν τις ειδήσεις και την ζωή μας. Κάθε φορά όμως, που κάποια «ισορροπία» διαταράσσεται προκειμένου η οικονομία μας να βρει το δρόμο της, τον οποίο είχε χάσει προ πολλών ετών, νάσου πάλι οι κυβερνώντες επιπίπτουν επί των μισθών, των συντάξεων και των ειλικρινώς φορολογουμένων, αυτά των υποζυγίων που έφτασαν την Ελληνική οικονομία να έχει... «πλεονάσματα», σύμφωνα με το «στοίχημα» του Σαμαρά που έπεσε στη φωτιά! Για τους άλλους... Εκεί οι δικαστές, οι οποίοι για τα δικά τους δούλεψαν ταχύτατα και τα απαιτούν εδώ και τώρα, βρίσκουν νομικά προσκόμματα και δικαιολογίες για να μην εισπραχτούν σύντομα. Τώρα τι δικαιολογία να βρεθεί για την ξένη γίδα με την οποία πιάστηκε κάποιος στην πλάτη του, αυτό μόνο οι κυβερνώντες και οι δικαστές το γνωρίζουν! Αλήθεια, αυτοί οι τελευταίοι από ποιους περιμένουν να ξαναπάρουν τα δικά τους; Από τους ειλικρινώς φορολογουμένους ασφαλώς! Τέλος πάντων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των κυβερνώντων φτάσαμε στο τέλος και πλέον σιγά-σιγά έστω και με 5-10 ευρώ θα βλέπουν άνοδο στους μισθούς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι και φορολογική ελάφρυνση οι ειλικρινώς φορολογούμενοι. Αλλοίμονο όμως! Προσωπικά πιστεύω ότι έγινε ένα μεγάλο... σαμποτάζ για τους κυβερνώντες. Κάποιοι οι οποίοι αποκλείεται να μη γνώριζαν, πάσαραν τον ΕΝΦΙΑ και τίναξαν τα πάντα στον αέρα και έφεραν την πλήρη απόγνωση στον χειμαζόμενο λαό και την καταβαράθρωση της αισιοδοξίας των κυβερνώντων.
Ω του θαύματος, οι «μη κυβερνώντες» και αναμένοντες να κυβερνήσουν, αντί να συμπαρασταθούν ουσιαστικά στο λαό, τόριξαν στα πανηγύρια για την... επερχόμενη σίγουρη νίκη τους και ανοηταίνοντες με τους «θεσμούς» τάζουν λαγούς με πετραχήλια και πράσινα άλογα! Μιμούνται καταφανώς την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου του 1981 και... τους βγαίνει όπως νομίζουν! Με τι όμως; Με κίκια; Ο Ανδρέας βρήκε και έδωσε! Ετούτοι τι θα δώσουν; Ο λαός είναι παθός και μαθός!

Η... ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
*  Σε ένα άρθρο του πρώην βουλευτή κ. Παντούλα, διάβασα την άποψη ενός Αλβανού δημοσιογράφου της εποχής του 1940, σύμφωνα με το οποίο εκείνος... διαμαρτύρονταν στον Ντούτσε, που είχε προσαρτήσει την Αλβανία οικειοθελώς, επειδή δεν άφησε μόνους τους Αλβανούς να... λύσουν τις διαφορές τους με τους Έλληνες και επιτέθηκε εκείνος με τις σιδερόφρακτες μεραρχίες του! Πλάκα έχουν οι Αλβανοί, όταν δεν ασχολούνται με το πλιάτσικο και τις χασισοφυτείες! Στα δύο προαναφερθέντα είναι... «μάνες» και δεν τους παραβγαίνει κανένας. Σε κανονικό όμως πόλεμο, ο οποίος διεθνώς έχει και κάποιους κανόνες, εκεί τα βρίσκουν σκούρα και γι’ αυτό η πρεμούρα του κ. Παπούλια, ο οποίος προέβη στην άρση του εμπολέμου» με τους Αλβανούς από την εποχή του 1940, όταν συνεταιρικά με τους Ιταλούς επιτέθηκαν στην Ελλάδα, ήταν ίσως λαθεμένη. Όταν μετά την πεντηκονταετή πείνα τους από το καθεστώς του Χότζα, η Ελλάδα τους περιέθαλψε και τους τάισε, εκείνοι σε αντάλλαγμα δεν άφησαν παράνομη πράξη, από την απλή διάρρηξη μέχρι τη δολοφονία που να μην συμμετέχουν εξακολουθητικά και μόνιμα. Όσο κι αν προσπαθήσουν κάποιοι να μου προσάψουν τη ρετσινιά του ρατσιστή, ως προς τους Αλβανούς, τα καθημερινά γεγονότα με δικαιώνουν. Προς Θεού, υπάρχουν και καλοί άνθρωποι, επαγγελματίες και οικογενειάρχες, αλλά είναι οι εξαιρέσεις και η ηγεσία τους δεν τους συμπαραστέκεται. Είναι επομένως μεγάλη αδικία σε βάρος μας που οι σύμμαχοι μας στέρησαν τη Βόρεια Ήπειρο, την οποία το 1940 είχαμε επανακτήσει μόνοι και με το αίμα μας, εναντίον τόσο της Ιταλίας αλλά και της Αλβανίας και η νίκη αυτή ήταν η πρώτη νίκη εναντίον των δυνάμεων του άξονα την οποία είχαν αναγνωρίσει όλοι. Εχθροί και φίλοι!
Γι - Πας