Προσκήνιο-Παρασκήνιο

on . Posted in Προσκήνιο-Παρασκήνιο

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΜΑΖΟΧΕΣ!

*   Επειδή κάποιοι πονηρά σκεπτόμενοι και εκφραζόμενοι ...εξ ιδίων κρίνοντες, θεωρούν ότι αυτά που γράφουμε προέρχονται από υποβολείς ή από άκρατο φανατισμό, θα ήθελα να εξηγηθώ ότι δεν είμαι και... τόσο «μαζόχας»! Τι εννοώ; Εννοώ ότι όταν προ δεκαετίας συνταξιοδοτήθηκα από τον εργασιακό και επαγγελματικό μου κλάδο, είχα ήδη εργαστεί σκληρά 47 ολόκληρα χρόνια, χώρια τα 11 χρόνια σπουδών και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης. Εύκολα μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τα ποσά που έχουν καταβληθεί, όλα αυτά τα χρόνια στο ταμείο του συνταξιοδοτικού μου κλάδου, τα οποία θα έπρεπε, σύμφωνα με τους οικονομικούς κανόνες, να είναι ανταποδοτικά! Με έκπληξη παρατήρησα όταν συνταξιοδοτήθηκα ότι άλλοι κλάδοι, χωρίς τίτλους σπουδών και με απείρως λιγότερες εργασιακές προσφορές, έπαιρναν πέρα από τη σύνταξη και ...μυθικά ποσά ως εφάπαξ! Ας είναι όμως. Όπως όλοι οι οικογενειάρχες φρόντισαν και για κάποιο «μαξιλάρι» για συμπλήρωμα της σύνταξης και για τα παιδιά που λέμε. Δεν δανείστηκα για τζιπ δικό μου ή των παιδιών, δεν επαιξα Χρηματιστήριο. Με τις γνωστές ευθύνες των πολιτικών και των πολιτών της, η χώρα μας, ασφυκτιώντας από το δυσβάστακτο μεγάλο χρέος της, μπήκε άτσαλα το 2010 από τον κ. Γ. Παπανδρέου στο περίφημο «μνημόνιο» της συντεταγμένης χρεωκοπίας της, δανειζόμενη από την Ε.Ε., την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ., ενώ από το 2012 ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Φ. Κουβέλης προσπάθησαν να διαπραγματευτούν τους σκληρούς κανόνες που επιβάλλονταν για να βγούμε από αυτόν τον κυκεώνα. Διαφορετικά θα επέρχονταν η «στάση πληρωμών», η πλήρης και άτακτη χρεωκοπία δηλαδή και η καθολική οικονομική απομόνωσή μας. Δυστυχώς λαοπλάνοι και δημοκόποι δεν λένε αυτήν την μοναδική αλήθεια στον λαό, ο οποίος έπεσε από την εύκολη ευμάρεια των καταναλωτικών δανείων, στην απόλυτη δυστυχία των περικοπών.
Αντίθετα, κάποιοι ασυστόλως ψευδόμενοι, ευαγγελίζονται άμεση επάνοδο στην πρότερη «ευμάρεια», όταν ο λαός τους εμπιστευτεί την εξουσία! Για το πού θα βρουν τα χρήματα ψελίζουν διάφορες βλακείες, μεταξύ των οποίων και οι καταθέσεις του κοσμάκη που απέμειναν στις τράπεζες! Για να επανέλθω όμως, όπως και όλοι οι άλλοι, υπέστην και εγώ τις συνέπειες αυτής της καταστροφής που μας βρήκε. Οι συντάξεις και τα... «μαξιλάρια» έπεσαν στο ναδίρ και προσπαθώ και εγώ να ζήσω με την ελπίδα ότι, αφού γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν, για την αποφυγή της αλόγιστης καταναλωτικότητας, του να ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που βγάλαμε, θα αρχίσει σιγά-σιγά, η σταθεροποίηση στην αρχή και η βραδεία ανάκαμψη σε συνέχεια. Τα υπόλοιπα πανταχόθεν λεγόμενα είναι σαφώς παραπλανητικά και λέγονται από ανθρώπους ...πονηρά σκεπτομένους, μόνον και μόνον για την εξουσία. Έτσι έχει η κατάσταση και ευτυχώς δεν εισακούονται από την πλειοψηφία αυτές οι άναρθρες και ανεύθυνες κραυγές, έστω από εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται και να σκέφτονται σωστά! Αυτοί, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, δεν είναι καθόλου μαζόχες! Σας διαβεβαιώ.

ΑΝ... ΗΤΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ!

*   Κουβεντιάζοντας με φίλο βετεράνο της πολιτικής, μη ενεργό, έκπληκτος τον άκουσα να μου λέει σοβαρά: «Με την συμπεριφορά του ο Τσίπρας έδωσε την ευκαιρία στον Σαμαρά να συμπεριφερθεί κατά τον ίδιο τρόπο και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές... με τα τσαρούχια»!
Τι εννοώ. Να πάει και αυτός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να του πει ότι ύστερα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, το οποίο ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι δημιουργεί ...«δυσαρμονία» μεταξύ λαού και Εξουσίας, υποβάλλω την παραίτηση της Κυβέρνησης. Και για να σας διευκολύνω, σας δηλώνω ότι θεωρώ πως η παρούσα Βουλή έχει ακόμα αρκετό χρόνο στην διάθεσή της, κατά τον οποίο η παράταξή μου είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει την μέλλουσα Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ιδίως στο ...«οικονομικό της πρόγραμμα», που προβλέπει... άμεση ανακούφιση του λαού από το δικό μας «σκληρό πρόγραμμα»! Επομένως δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές προτού παρέλθει η τετραετία, δεδομένου του ότι εμείς και στην περίπτωση της εκλογής του νέου Προέδορυ της Δημοκρατίας θα συναινέσουμε στο πρόσωπο που θα προταθεί από την «νέα Κυβέρνηση»! Μα τι λες τώρα, φίλε μου; Του απάντησα. Διανοείσαι τι θα συμβεί σε αυτήν την περίπτωση; Έχεις την εντύπωση ότι οι δανειστές μας και οι αγορές θα δεχτούν την... «νέα Κυβέρνηση» με ανοιχτές αγκάλες; Διανοείσαι πού θα φτάσουν τα spreads; Διανοείσαι ότι κατά την διάρκεια των «διερευνητικών» επαφών του Προέδορυ της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων δεν θα μείνει «σάλιο» στις Τράπεζες; Θα αρχίσουμε και πάλι από το μηδέν. Αυτά ας τα διανοούνται πίσω από το παραβάν εκείνοι που ψηφίζουν, μου απάντησε χαμογελώντας.
Γι - Πας