ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, καλό μήνα με υγεία και καλό φθινόπωρο να έχουμε. Η στήλη πήγε διακοπές από τις αρχές Αυγούστου, όμως από σήμερα υπάρχει επιστροφή και θα υπάρχει τακτικός σχολιασμός της επικαιρότητας…
Οι Έλληνες έχουμε την τάση του διχασμού και της διαίρεσης σε όλα τα ζητήματα. Ο κορωνοϊός και τα εμβόλια δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Εμβολιαστές και αντιεμβολιαστές, μπολιασμένοι και ψεκασμένοι κτλ.

Έχω ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού από την πρώτη στιγμή και υπέρ της προστασίας των ευπαθών ομάδων. Συλλαλητήρια, πορείες κτλ εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Και ερωτώ: θα πάω εγώ την 80χρονη μάνα μου στο νοσοκομείο για το πόδι της πχ και θα έχω την αμφιβολία μήπως ο νοσηλευτής ή ο γιατρός την κολλήσει κορωνοϊό; Πάμε καλά ρε παιδιά; Σε άλλες χώρες δεν τίθεται καν θέμα υποχρεωτικότητας γιατί είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι οι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί.

Ναι, μπορεί να της μεταδώσει τον ιό και ο εμβολιασμένος νοσηλευτής ή γιατρός, αλλά με σαφώς λιγότερες πιθανότητες και χαμηλότερο ιικό φορτίο. Επιστημονικά αποδεδειγμένα όλα αυτά.
Είναι από κυνικό έως απάνθρωπο να λες ότι δεν με ενδιαφέρουν οι τριγύρω μου, αφού εγώ είμαι καλά γιατί να κάνω εμβόλιο, δεν το χρειάζομαι. Είναι σαν να λες ότι δεν σε νοιάζει για τον αδύναμο συνάνθρωπό σου, ότι δεν σε νοιάζει για τον καρκινοπαθή συγγενή σου ή τον νεφροπαθή γείτονά σου που θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αν νοσήσουν.

Από την άλλη, οι διφορούμενες απόψεις των γιατρών μπερδεύουν και φοβίζουν τον κόσμο. Υπάρχουν δυστυχώς και στα Γιάννενα γιατροί «μαλωμένοι» με την επιστήμη που προτρέπουν τον κόσμο να αποφύγει τον εμβολιασμό.

Γιατί το κάνουν; Για δικούς τους προσωπικούς λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λέμε επιστημονική τεκμηρίωση. Ο καρδιολόγος Βόβολης έφτιαξε ήδη πολιτικό κόμμα. Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πάμε τώρα στα του ΠΑΣ Γιάννινα. Τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα 5 μέχρι τώρα φιλικά που έδωσε η ομάδα. Τα αποτελέσματα στα φιλικά λίγη σημασία έχουν. Θυμίζω ότι ο ΠΑΣ του Γιαννίκη έχασε πέρυσι από τη Βέροια της Football League με 3-0 σε φιλικό και μετά έκανε πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας και σώθηκε άνετα στο πρωτάθλημα.

Δεν με προβληματίζουν λοιπόν τα αποτελέσματα, αλλά η εικόνα της ομάδας και κυρίως η έλλειψη ομαδικότητας και φυσικής κατάστασης. Πολλά τα αμυντικά κενά και χωρίς αλληλοκάλυψη οι γραμμές της άμυνας. Τεράστιο πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Πρόβλημα και στη μεσαία γραμμή, μου φαίνεται ελαφρώς soft η ομάδα χωρίς τον Κάστρο. Μέχρι στιγμής Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ δεν έχουν «δέσει» και η ομάδα είναι αποκομμένη μεταξύ άμυνας και επίθεσης.
Η μεταγραφή του Κόντε ήταν μια απαραίτητη κίνηση, από την στιγμή που ο ίδιος ο Ισπανός εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει στα Γιάννινα. Ο Κόντε της διετίας 2016-2018 ήταν ο καλύτερος επιθετικός των τελευταίων 20 χρόνων στον ΠΑΣ. Ανησυχούν ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο Χριστοβασίλης, για το αν θα είναι πετυχημένη η δεύτερη θητεία του Κόντε στα Γιάννενα. Κατά τη γνώμη μου, μόλις του φύγει το άγχος και απελευθερωθεί θα αρχίσει να γράφει γκολ και ασίστ. Ο Κόντε θα βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα όταν πάρει τα πατήματά του. Και κάτι ακόμα, ο Κόντε απέδειξε έμπρακτα την αγάπη του για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι στα 33 του χρόνια, έχει διετές συμβόλαιο και θέλει να κλείσει την καριέρα του εδώ. Ας τον αξιοποιήσει ο ΠΑΣ όπως πρέπει και μπορεί. Δεν είναι χαζές ούτε αδαείς όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες που κρατάνε στις τάξεις τους τους εμβληματικούς παίκτες και τους αξιοποιούν σε διάφορα πόστα. Από προπονητές μέχρι τιμ μάνατζερς και σκάουτερς…
Οι διαρροές προς ένα συγκεκριμένο ΜΜΕ κάνουν ξεκάθαρα κακό στην ομάδα και τα αποδυτήρια. Διθύραμβοι κάποτε για τον Γιαννίκη, μετά «πόλεμος» μέχρις εσχάτων με επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα.

Φέτος με τον Μεταξά τα όργανα άρχισαν πολύ νωρίς, πριν καν αρχίσουν τα φιλικά προετοιμασίας. Πέρυσι ακόμα και εμείς πέσαμε στην λούμπα να κατηγορήσουμε αποκλειστικά για τις διαρροές πρώην μέλος του τεχνικού επιτελείου. Ήταν λάθος μας από ότι αποδείχτηκε. Το πρόβλημα ξεκινάει από ψηλότερα στην ομάδα. Όταν γράφονται τέτοια άρθρα και τα τσιράκια σουλατσάρουν σαν να μην τρέχει τίποτα στα γραφεία της ομάδας, όταν συνομιλούν απευθείας με τον Χριστοβασίλη μετά τη συνέντευξη Τύπου, τότε κάτι τρέχει, σοβαρότερο από όσο νομίζαμε.

Και γίνεται ακόμα πιο σοβαρό όταν οι υπεύθυνοι αντί για να τσακώσουν τον «ποντικό» και να βάλουν στεγανά στα αποδυτήρια τα βάζουν με αυτόν που γράφει ότι πρέπει να βρεθεί ο «ποντικός». Λογικό χάσμα λέγεται αυτό. Δυστυχώς υπάρχει και στα αθλητικά η δημοσιογραφία κουτσομπολίστικου τύπου ή αλλιώς ποικίλης ύλης. Κι όλα αυτά γιατί το κουτσομπολιό «τραβάει», κάνει ντόρο….
Τιμή εισιτηρίου με Παναιτωλικό στα 15 ευρώ, στο πρώτο παιχνίδι με παρουσία κόσμο ύστερα από 1,5 χρόνο. Εισιτήρια διαρκείας χωρίς καμία διαφήμιση ούτε προσφορά για όσους το 2020 έχασαν τα μισά σχεδόν ματς. Ροζ φανέλα σε όλα τα φιλικά που δεν αρέσει σε ούτε έναν φίλαθλο του ΠΑΣ και δεν έχει καμία σχέση με τα χρώματα της ομάδας.

Αναρωτιέμαι πόσα επικοινωνιακά αυτογκόλ μπορεί να βάλει ταυτόχρονα μια ομάδα; Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ ο ΠΑΣ. Προτιμώ σαν παράγοντα τον Χριστοβασίλη από κάτι φυντάνια τύπου Μπέου, Κούγια κτλ, το μη χείρον βέλτιστον, αλλά σε ορισμένα πράγματα είναι αγύριστο κεφάλι ο πρόεδρος. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει, ήρθε η ώρα να αλλάξει κι ο ΠΑΣ. Δεν γίνονται όλα με υπερσυγκέντρωση εξουσιών και 2-3 έμπιστους υπαλλήλους…
Κλείνω με τον Μπακοχρήστο. Χάλκινο μετάλλιο για τον αθλητή του «Άκμων» ΑμΕΑ Ιωαννίνων στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Τρίτη θέση στην άρση βαρών στον πάγκο και την κατηγορία των 54 κιλών με προσπάθεια στα 165 κιλά. Περισσότερο από τρεις φορές το βάρος του σήκωσε ο γίγαντας. Μπράβο στον προπονητή του Ιωαννίδη και κυρίως στον Μπακοχρήστο για τη δύναμη ψυχής…