ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, με υγεία και καλή διάθεση. Οι αριθμοί στα Γιάννινα σταδιακά πέφτουν και τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώνονται, όμως χρειάζεται ακόμα υπομονή. Σε κανέναν μας δεν αρέσουν οι περιορισμοί και οι μάσκες, όμως χρειάζεται υπομονή για να σωθούν ζωές.
Με έχει συγκλονίσει η περίπτωση του Αντώνη Χατζηγεωργίου. Πρόκειται για τον 42χρονο πνευμονολόγο που έχασε τη ζωή του, νικημένος από τον κορωνοϊό. Το κείμενο που ανήρτησε τον Αύγουστο ο γιατρός ήταν μια σκληρή, αλλά αληθινή αποτύπωση της κατάστασης. Οι Νεοέλληνες δυστυχώς δεν θέλουμε να ακούμε τους ειδικούς, δεν γουστάρουμε αυτούς που έχουν τη γνώση. Μεγάλη αλήθεια, δυνατά λόγια. Δυστυχώς έχουμε γεμίσει ξερόλες και ξυπνητζήδες. Καλό παράδεισο στον γιατρό που αφήνει πίσω του 3 ανήλικα παιδιά.
Σήμερα θα γίνω λίγο δυσάρεστος και καυστικός, αλλά πρέπει να γραφτούν και κάποιες αλήθειες για τον ΠΑΣ. Θα θέσουμε κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς, πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Ας τα πάρουμε με τη σειρά, ο Χριστοβασίλης αιφνιδίασε το καλοκαίρι με την επιλογή του να αντικατασταθεί ο Γιώργος Ντάσιος μετά από μια πετυχημένη χρονιά.
Η αντικατάσταση του Ντάσιου εξελίχθηκε στο σίριαλ του καλοκαιριού και έπαιξαν αρκετά ονόματα. Σταθερά ψηλά στη λίστα ήταν αυτό του Δημήτρη Νιαρχάκου. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της ομάδας ποικίλες. Εντός της ομάδας υπήρχαν οι φανατικοί φίλοι, αλλά και φανατικοί εχθροί του Νιαρχάκου. Ο Γιαννίκης έθεσε βέτο για τα αποδυτήρια της ομάδας, θέλοντας να έχει ο ίδιος τον απόλυτο έλεγχο. Μάλιστα, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά από φιλικό προετοιμασίας είχε αναλύσει το πώς λειτουργούν τα αποδυτήρια των γερμανικών ομάδων.
Ο Νιαρχάκος δεν μου ήταν ποτέ συμπαθής. Είχα πάντα σταθερή άποψη και δεν την άλλαξα με το πέρασμα του χρόνου, σε αντίθεση με κάποιους άλλους. Η γνώμη μου ήταν βασισμένη στις συμμαχίες, στις πράξεις και κυρίως στο πως μετέφερε πράγματα στον Χριστοβασίλη. Γνωρίζω καλά όμως ότι και η άλλη πλευρά στο εσωτερικό της ομάδας που πανηγυρίζει από προχθές για την αποχώρηση Νιαρχάκου δεν διαθέτει μόνο αγγελούδια, για την ακρίβεια έχει στις τάξεις της και μερικούς διαολεμένους. Αυτό το μπρα ντε φερ εξουσίας και επιβολής δεν θα βγει σε καλό σε καμία από τις δύο πλευρές μακροπρόθεσμα.
Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι που προσπάθησαν και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δεδομένη αντιπάθεια των φιλάθλων προς το πρόσωπο του Νιαρχάκου. Ο Χριστοβασίλης δέχτηκε πολλές πιέσεις παρά την προσπάθειά του να τα έχει καλά με όλους. Άλλωστε και στον πρόεδρο δεν πολυαρέσει η κριτική και να του πηγαίνει κάποιος κόντρα. Το έχει αποδείξει πολλάκις και με τους δημοσιογράφους και με τους οργανωμένους οπαδούς στο παρελθόν.
Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν όλοι στο εσωτερικό της ομάδας από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, είτε είναι υπέρ του Νιαρχάκου είτε υπέρ του Γιαννίκη είναι ότι πρέπει να συνεργάζονται και να μοχθούν για το καλό της ομάδας. Το να μην μιλάει ο ένας στον άλλο, το να σκάβει ο ένας τον λάκκο του άλλου δημιουργεί δυσχέρειες στο έργο τους και είναι άκρως αντιεπαγγελματικό. Πρέπει να λογικευτούν και να βάλουν πάνω από όλα το καλό της ομάδας. Γιατί το δικό τους καλό είναι συνυφασμένο με αυτό της ομάδας. Το μέγεθος του ΠΑΣ Γιάννινα δεν επιτρέπει τέτοιες μικροπρέπειες εντός των τειχών.
Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ένας ικανότατος προπονητής με γερμανική παιδεία. Πρέπει όμως να αποδείξει ότι είναι τελειομανής και απόλυτος επαγγελματίας σε όλα τα επίπεδα. Έχεις δει κύριε Γιαννίκη το παρατημένο site της ομάδας; Είναι ενημέρωση αυτή για ομάδα επιπέδου Super League;; Γιατί οι πληροφορίες που έχω εγώ είναι ότι απαγόρευσες εσύ προσωπικά την παρουσία συγκεκριμένων υπαλλήλων της ομάδας στις προπονήσεις. Ισχύει αυτό;; Είναι επαγγελματική λειτουργία ομάδας αυτή;
Ο κόουτς έχεις δίκιο για την κατάσταση των γηπέδων, όμως πάντα υπάρχουν δύο όψεις στο νόμισμα. Δεν βλέπουν εκεί στην ομάδα τη διαφορά που υπάρχει στην ενημέρωση φέτος σε σχέση με την περσινή χρονιά;; Σε ποιον δεν άρεσε και γιατί ο Πεδιαδιτάκης; Κάθε μέρα στις προπονήσεις ήταν με καλές φωτογραφίες και καθημερινή ενημέρωση. Ποιος ζήτησε επίμονα την μετάθεσή του από το γραφείο Τύπου στο τμήμα marketing; Δεν βλέπετε ότι φέτος το πράγμα πάει κατά διαόλου στο κομμάτι της επικοινωνίας και για να είμαι αντικειμενικός δεν φταίει για αυτό ο Καρβέλης, άλλοι βάζουν τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις.
Κατά τη γνώμη μου ο κόουτς και ο εκπρόσωπος του Φάρρα, Ανδρέας Ναούμ, πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί σε ορισμένα λειτουργικά θέματα της ομάδας. Μπορεί τριγύρω να βρίσκονται καρκινώματα και νοσταλγοί του σκοτεινού παρελθόντος. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο, πάνω από όλα είναι η ομάδα.
Υ.Γ: Αλήθεια, αυτοί που μας καλούσαν να πάμε στο αεροδρόμιο για τη μεταγραφή του Χουάν Ντομίνγκεθ έχουν κρυφτεί ή όχι στις τρύπες τους; Έχουν αντιληφθεί ότι δεν το μυρίζουν καν το τόπι και το βλέπουν το ποδόσφαιρο μέσα από τα τούβλα; Θα ήταν αστείο και για γέλια, αν δυστυχώς δεν αφορούσε ανθρώπους που επηρεάζουν καταστάσεις στο εσωτερικό της ομάδας.