ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με υγεία και να περάσετε όμορφα αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Το κλίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα μόνο γιορτινό δεν είναι, καθώς η ομάδα βρίσκεται μια ανάσα από τον υποβιβασμό μετά από 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Super League.
Οι φίλοι του ΠΑΣ είναι στεναχωρημένοι και σκυθρωποί, αναζητώντας τα αίτια που έφτασαν την ομάδα ως εδώ.

Έχουμε ξαναγράψει όμως, ότι οι ομάδες που έχουν πίσω τους κόσμο ΔΕΝ χάνονται, αργά ή γρήγορα ξαναβρίσκουν τον δρόμο τους. Με ή χωρίς Χριστοβασίλη, με ή χωρίς Πετράκη κτλ, ο ΠΑΣ θα ξαναβρεί τον δρόμο του. Αρκεί να γίνει σοφότερος από τα λάθη του. Επιτρέπεται να πέσεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς...
Εκείνο που προέχει είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή του Θωμά, οι αναλύσεις για τα αίτια μπορούν να περιμένουν. Δεν ξέρω αν διαβάζεται κάπως ουτοπικό κι ανέφικτο, αλλά όσο υπάρχουν ελπίδες, η ομάδα πρέπει να τις παλέψει μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν οι ελπίδες είναι απειροελάχιστες, ακόμα κι αν αντίπαλος είναι ο πρωταθλητής και αήττητος ΠΑΟΚ. Μοιάζει σαν τον ασθενή που βρίσκεται στην εντατική. Οι συγγενείς του και όσοι τον αγαπούν, θα ελπίζουν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα τα καταφέρει. Και το κυριότερο θα είναι εκεί κοντά του μέχρι την τελευταία ανάσα...
Η ομάδα της Ηπείρου είναι έβδομη στα εισιτήρια με μέσο όρο 2.688 εισιτήρια στα εντός έδρας παιχνίδια της. Μέσος όρος που θα ανεβεί όταν συνυπολογιστεί και το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που είναι από τα πιο εμπορικά. Η απώλεια του ΠΑΣ, αν έρθει ο υποβιβασμός, θα είναι μια συνολική απώλεια για την Super League και συνολικά για την εικόνα του πρωταθλήματος. Οι άδειες κερκίδες ενισχύουν, σαν εικόνα αλλά και σαν κίνητρο την απαξία των Ελλήνων φιλάθλων προς το εγχώριο ποδόσφαιρο.
Πέρα από τις δικές του αδυναμίες, είναι δεδομένο ότι ο ΠΑΣ δεν ήταν αρεστός στα κέντρα εξουσίας, σε αυτούς που ονομάζουμε εξυγιαντές, από όταν άλλαξε χέρια η ποδοσφαιρική εξουσία.

Οι παλιοί σύμμαχοι του Χριστοβασίλη τον άφησαν ακάλυπτο από το παρασκήνιο, κάτι που φάνηκε στις κρίσιμες τελευταίες αγωνιστικές. Μόνο τυχαίο δεν ήταν το πρόσφατο λευκό που ψήφισε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ στην μονομαχία Λυσάνδρου (ΑΕΚ) και Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ) για την προεδρία της Super League.
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, λέει η σοφή λαϊκή ρήση. Ο ΠΑΣ αδικήθηκε 9-10 φορές καταφανέστατα και ευνοήθηκε μόλις μία, στο ακυρωθέν γκολ του Μαρκόφσκι στην Λιβαδειά. Αυτό και μόνο δείχνει ότι η ομάδα δεν ήταν στις ευνοούμενες των εξυγιαντών. Χωρίς όμως αυτό να δίνει άλλοθι εντός των τειχών, στα εγκληματικά λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν σε όλη την σεζόν. Το ξαναγράψαμε, αγωνιστικά ο ΠΑΣ ήταν χαμηλού επιπέδου για τα φετινά δεδομένα της κατηγορίας.
Στον τελικό του Κυπέλλου θα αναμετρηθούν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ. Στους ημιτελικούς της Πέμπτης η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 0-4 της Λαμίας και πήρε την πρόκριση στον τελικό. Με λάθη κι εκεί η διαιτησία του Τζήλου που επανέκαμψε μετά το γνωστό επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη, με τους Αρκάδες να έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία του Ευαγγέλου. Κι όντως, όσοι έχετε δει το γκολ του Τσιλιανίδη που ακυρώθηκε για άγνωστο λόγο, σίγουρα θα γελάσατε λίγο έως πολύ...
Τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό οι ίδιοι αντίπαλοι, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι δύο δικέφαλοι. Στους δύο προηγούμενους τελικούς η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε το τρόπαιο και φέτος διεκδικεί το νταμπλ, από την άλλη η ΑΕΚ φέτος μέχρι στιγμής κρατάει μόνο τη συμμετοχή στους ομίλους Champions League, εκεί όμως που δεν κατάφερε να πάρει ούτε πόντο, ενώ στο πρωτάθλημα έμεινε πολύ νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Ας ελπίσουμε σε έναν καλό και ήρεμο τελικό, χωρίς τα ευτράπελα και τις ασχήμιες του Βόλου.
Ο Δέλλας θα καθίσει για τελευταίο παιχνίδι στον πάγκο του Παναιτωλικού, ο Χάβος φεύγει από την Λαμία μετά την βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Αναμένονται πολλές προπονητικές καραμπόλες το φετινό καλοκαίρι. Ο Πανόπουλος στη Ξάνθη λέει ξεκάθαρα ότι βαριέται να βλέπει ποδόσφαιρο, δεν του κάνει κέφι. Θα υπάρξουν και αλλαγές παραγόντων, από ότι φαίνεται.
Θα τελειώσουν πρώτα τα πρωταθλήματα, θα επικυρωθούν οι βαθμολογίες και μετά θα περάσει την αναδιάρθρωση από την Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο...