ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, τα γράμματα της αλφαβήτου τελείωσαν, οι εμπνεύσεις σε ονόματα στέρεψαν κι έτσι φτάσαμε στο καιρικό φαινόμενο «Ωκεανίδα».

Οι θυελλώδεις άνεμοι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της κακοκαιρίας που επηρέασε και τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις καθώς το Σάββατο διακόπηκε το Ξάνθη-Λεβαδειακός στα Πηγάδια.
Μετ' εμποδίων λοιπόν η 22η αγωνιστική σε πολλά παιχνίδια λόγω ανέμων και με ανάλογο κακό θέαμα. Το ζητούμενο για τον ΠΑΣ στο σημερινό παιχνίδι στο Αγρίνιο είναι να καταφέρει να πάρει βαθμούς μακριά από τα Γιάννινα.
Σε 10 παιχνίδια εκτός έδρας, η ομάδα έχει κερδίσει μόλις τρεις πόντους στη Ριζούπολη. Μόλις μία νίκη και 9 ήττες. Καθόλου καλός απολογισμός που φανερώνει τις πολλές φετινές αδυναμίες.
Καθοριστικό ρόλο στο σημερινό παιχνίδι θα παίξει η αμυντική λειτουργία του ΠΑΣ. Το κατά πόσον δεν θα γίνουν λάθη. Γιατί πίεση από τους καλούς ξένους μεσοεπιθετικούς του Παναιτωλικού θα υπάρξει, είναι δεδομένο. Το θέμα είναι πόσο και αν θα αντέξει η άμυνα του ΠΑΣ σε αυτή την πίεση και πως θα βρει χώρο για αντεπιθέσεις.
Παρά τις απουσίες ο ΠΑΣ θα παίξει πιθανότατα με 3-5-2. Λίλα και Αθανασιάδης θα λείψουν σήμερα, όπως και οι τραυματίες Παμλίδης, Κρίζμαν και Σιόντης. Άρα πάμε για τριάδα στα στόπερ με Σκόνδρα και στα χαφ σίγουρα τον Κάστρο. Στην επίθεση είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Λέο για πρώτη φορά βασικό μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του μαζί με τον Μάνο. Παρά την ίωση που πέρασε, μάλλον θα ξεκινήσει και ο Νικολιάς μαζί με τον Γιάκο στα χαφ.
Ο Παναιτωλικός προέρχεται από δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Ισοπαλία με τη Λάρισα στην έδρα του 2-2, παρότι προηγήθηκε με 2-0 και ήττα με 1-0 την περασμένη αγωνιστική από τον Λεβαδειακό.
Υπάρχει έντονη μουρμούρα στο Αγρίνιο για τον Δέλλα και ίσως ο «Κολοσσός» να παίζει και το κεφάλι του σήμερα. Κι αυτό γιατί οι Αγρινιώτες του χρεώνουν ότι δεν μπορεί να οδηγήσει την ομάδα προς τα πάνω, προς την πεντάδα παρά μόνο προς την γρήγορη παραμονή. Προφανώς, θέλουν το κάτι παραπάνω.
Παρά την καλή του εικόνα από τη μέση και μπροστά, ο Παναιτωλικός έχει πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν και η αμυντική του γραμμή μόνο αξιόπιστη δεν είναι. Σήμερα μάλιστα έχει και πρόβλημα στο δεξί μπακ ο Δέλλας καθώς δεν έχει διαθέσιμους Μαρινάκη και Λιάβα. Ευκαιρία για τον ΠΑΣ από εκεί με Νικολιά και Λέο να δημιουργήσει προβλήματα και ρήγματα στους Αγρινιώτες.
Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ατρόμητο, ο οποίος ισοφάρισε με τον Ουάρντα στο τέλος του παιχνιδιού. Στους 22 η ομάδα της Τρίπολης και τα προβλήματα παραμένουν για τον Παράσχο.
Με τη ψυχή στο στόμα και δύο γκολ του Μπογέ η ΑΕΚ κέρδισε 2-1 τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ. Απρόσμενο λάθος για την ποιότητα και την κλάση του Μάριου Οικονόμου στο γκολ της ισοφάρισης του Απόλλωνα. Ουσιαστικά αδιάφορο το ματς, ο Απόλλωνας έχει ήδη υποβιβαστεί και η ΑΕΚ έχει χάσει το τρένο της δεύτερης θέσης μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό.
Η νίκη του Λεβαδειακού χθες στα Πηγάδια της Ξάνθης ξαναέβαλε στο παιχνίδι της παραμονής τους Βοιωτούς. Η ομάδα του Κομπότη κάνει για ακόμη μια χρονιά πορεία… πρωταθλητισμού στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος και αποδεικνύεται εφτάψυχη. Για να δούμε αν θα την γλυτώσει και φέτος…
Η Λαμία κέρδισε 2-1 τη Λάρισα και φαίνεται να διαφεύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Αντίθετα, η ΑΕΛ έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος.