ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

Καλημέρα σε όλους, δύσκολη η κατάσταση στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τη Λαμία και αρκετός προβληματισμός για τη συνέχεια. Η αρχική μουρμούρα μετατράπηκε σε φωνές και αποδοκιμασίες και πλέον φτάσαμε στα λαϊκά δικαστήρια.
Ας ξεκινήσουμε με τα αγωνιστικά. Το παιχνίδι του ΠΑΣ με τη Λαμία ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και αρκετά λάθη. Με 4-4-2 ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα, το γύρισε νωρίς σε 4-3-3, όμως ευκαιρίες δεν κατάφερε να κάνει για πολλοστή φορά. Με 4-2-3-1 ο Χάβος τη Λαμία, πήρε την ισοπαλία πιο εύκολα από ότι και ο ίδιος θα περίμενε.
Μέσα από αυτή εδώ τη στήλη έχουμε ξαναγράψει ότι το πρόβλημα του ΠΑΣ είναι καθαρά αγωνιστικό και όχι ψυχολογικό. Οι πολλές μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι δεν έχουν αποδώσει και η ομάδα δεν έχει συνοχή στο αγωνιστικό της πλάνο. Με σέντρες και γιόμες είναι λίγο δύσκολο να απειλήσεις αντίπαλες άμυνες που είναι υποψιασμένες και το παιχνίδι του ΠΑΣ είναι αρκετά προβλέψιμο.
Πάμε τώρα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Οι αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του Πετράκη ήταν αρκετές την Κυριακή. Οι περισσότεροι τον βλέπουν ως κύριο υπεύθυνο για την εικόνα της ομάδας, αλλά και για την βαθμολογική της θέση. Η απόσταση από την αποθέωση μέχρι την απαξίωση ενός προπονητή, ιδίως Έλληνα, είναι αρκετά μικρή.
Ο ίδιος άνθρωπος που έφερε τον ΠΑΣ στο απόγειο της δόξας του και στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας του είναι αυτή τη στιγμή στο καναβάτσο και στο επίκεντρο της κριτικής. Είναι η μοίρα του προπονητή, είναι όμως δυστυχώς και η κυρίαρχη νοοτροπία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο ίδιος ο Πετράκης την Κυριακή, προς τιμήν του, κατέβηκε από το πούλμαν και συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους οπαδούς έξω από το γήπεδο. Άκουσε τις διαμαρτυρίες και τους προβληματισμούς τους και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις. Στην ουσία ο Κρητικός ζήτησε πίστωση χρόνου, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να στήσει ένα βασικό κορμό ομάδας και όλο παίζει με διαφορετικούς παίκτες λόγω προβλημάτων και τραυματισμών. Τον ενόχλησε και τον στεναχώρησε η κατηγορία ότι λειτουργεί σαν δημόσιος υπάλληλος σε πολλα θέματα. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο λόγος του Πετράκη ήταν πολλές φορές συναιασθηματικά φορτισμένος.
Ακόμα και ο πιο πολέμιος του Πετράκη αναγνωρίζει ότι αυτός ο άνθρωπος έχει δεθεί με την ομάδα και την πόλη. Το αν ο κύκλος του Πετράκη έχει κλείσει στον ΠΑΣ ή όχι, θα το δείξει ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Καλώς ή κακώς, τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και μέχρι τώρα ο Χριστοβασίλης έχει δικαιωθεί για την επιλογή του να μακροημερεύσει ο Πετράκης στον πάγκο του ΠΑΣ.
Μπορεί η πορεία της ομάδας φέτος να είναι κακή στις 9 πρώτες αγωνιστικές, όμως οι ομάδες δεν χτίζονται με τις εν θερμώ αποφάσεις και την πίεση που δημιουργούν τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μια αλλαγή προπονητή αυτή τη στιγμή δεν θα βοηθούσε τον ΠΑΣ ουσιαστικά, αν το δει κανείς με τη ψυχρή λογική.
Σε τελική ανάλυση, όταν αλλάζεις προπονητή κάνεις μια κίνηση για να φέρεις κάποιον καλύτερο. Αυτή τη στιγμή οι ελεύθεροι προπονητές που υπάρχουν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα και σε καμία περίπτωση λύσεις καλύτερες από τον Πετράκη. Γρηγορίου, Μάντζιος, Παράσχος κτλ δεν αποτελούν καλύτερη επιλογή από τον Κρητικό, κακά τα ψέματα. Εκτός αν ο ΠΑΣ πάει σε λύση ξένου προπονητή, σε πειραματισμό δηλαδή στη μέση της σεζόν. Ρίσκο που δεν φαίνεται διατεθειμένος να πάρει ο Χριστοβασίλης.
Τα δύο ερχόμενα παιχνίδια με Λάρισα και Λεβαδειακό είναι σημαντικά για τον ΠΑΣ. Η ομάδα χρειάζεται μια νίκη για να ξεκολλήσει από την ουρά της βαθμολογίας και να πάρει ψυχολογία.
Γενικά η 9η αγωνιστική ήταν η χειρότερη μέχρι τώρα. Κακό θέαμα σχεδόν σε όλα τα ματς και πολύ λίγα γκολ. Βαθμολογικά δεν άλλαξε κάτι σημαντικό ούτε στην κορυφή ούτε στην ουρά.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Και μπορεί να είναι όντως ανταγωνιστικό σε κάποια σημεία, αλλά πάσχει πολύ ποιοτικά. Ελάχιστοι παίκτες κάνουν τη διαφορά και αυτοί διακρίνονται σαν τη μύγα μες το γάλα.