ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα το Σαββατοκύριακο και στην Super League αλλά και στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗΠ. Για διαφορετικούς λόγους βέβαια.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν παίζει αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω των αγώνων των Εθνικών ομάδων στο Nations League, αλλά και διεθνών φιλικών μεταξύ χωρών. Εξαιτίας αυτής της διακοπής προγραμματίστηκε και έγινε το φιλικό με την Κέρκυρα την Πέμπτη. Για να δοκιμάσει ο Πετράκης διάφορα σχήματα και σκέψεις ενόψει της συνέχειας, αλλά και να δώσει χρόνο συμμετοχής στα νεαρά παιδιά της ομάδας.
Το κυρίως συμπέρασμα από το προχθεσινό ματς είναι ότι με το 4-4-2 η άμυνα «μπάζει» νερά ανεξαρτήτως προσώπων, είτε είναι επίσημο είτε είναι φιλικό παιχνίδι. Ο Βραζιλιάνος Τουράμ της Κέρκυρας ταλαιπώρησε ουκ ολίγον τους αμυντικούς του ΠΑΣ και ιδίως ο Ευαγγέλου θα τον θυμάται για καιρό. Δύο γκολ και 2-3 ακόμα ευκαιρίες από έναν παίκτη που το καλοκαίρι ακούστηκε και για τον ΠΑΣ, η μεταγραφή του όμως δεν προχώρησε. Ίσως για αυτό να είχε και ένα έξτρα κίνητρο στο φιλικό.
Το πρώτο εικοσάλεπτο του παιχνιδιού ήταν εφιαλτικό για την άμυνα του ΠΑΣ και κάθε αντεπίθεση της Κέρκυρας ήταν κίνδυνος θάνατος. Βέβαια πρέπει να προβληματίσει και το γεγονός ότι και τα δύο γκολ προήλθαν από στημένη φάση και συγκεκριμένα από κόρνερ. Κάτι που τόνισε και ο Πετράκης στις δηλώσεις του.
Όσον αφορά τα πρόσωπα, ο Πετράκης δοκίμασε το 4-4-2 σε ρόμβο και σε ευθεία, βάζοντας τον Κρίζμαν πίσω από τους Μυστακίδη και Αθανασιάδη. Το κακό με τον Κλάους είναι ότι δείχνει ακόμα σαν «ψάρι έξω από τα νερά του» και θα χρειαστεί χρόνο για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Από την άλλη ο Μυστακίδης είναι σαφώς πιο έτοιμος, είναι κινητικός μέσα στο γήπεδο, απλά του λείπει ακόμα το γκολ. Και δεν νοείται επιθετικός χωρίς γκολ…
Πολύ καλά στοιχεία και στο φιλικό με την Κέρκυρα έδειξε ο Κύπριος τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ. Ιδίως η εντυπωσιακή εκτίναξή του στη φάση που ήταν εκτός εστίας και έδιωξε ένα μακρινό σουτ του Νίκιτς έγινε highlight και σε κυπριακά ΜΜΕ. Κοντοζυγώνει πάντως η ώρα που θα παίξει και σε περισσότερα επίσημα παιχνίδια ο Κύπριος. Αρκεί να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που θα του δοθεί. Στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο το έκανε…
Ο Ευριπίδης Γιάκος ήταν μακράν ο καλύτερος του ΠΑΣ στο φιλικό με την Κέρκυρα. Ο Γιαννιώτης επιθετικός έχει «φάει» πάγκο στα επίσημα ματς και θέλει να ξανακερδίσει μια θέση βασικού. Η δίψα του φάνηκε και από τον τρόπο που αγωνίστηκε, αλλά και το πόσο ήθελε να σκοράρει. Τα νεύρα για την εκτέλεση φάουλ με τον Μυστακίδη είναι άνευ σημασίας περιστατικό.
Στα θετικά του προχθεσινού φιλικού είναι και η επιστροφή με γκολ του Γιώργου Παμλίδη. Ο Κατερινιώτης επιθετικός έβαλε μια γκολάρα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Αυτό το γκολ θα βοηθήσει πολύ τον Παμλίδη ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Έλειψε 2,5 μήνες, έχασε σχεδόν όλη την προετοιμασία και τα πρώτα επίσημα ματς και τώρα επέστρεψε με γκολ. Γενικά πάντως, ο Πετράκης θα στηριχτεί στον Παμλίδη στη συνέχεια, με δεδομένο ότι ο Λέο χειρουργήθηκε και η επιστροφή του θα γίνει ημερολογιακά τη νέα χρονιά. Η σύμπτωση είναι ότι ο Παμλίδης πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΣ κόντρα στην πρώην του ομάδα, την Κέρκυρα. Με τη φανέλα της Κέρκυρας είχε σκοράρει δύο φορές εναντίον του ΠΑΣ και στο 2-1 στο «Ζωσιμάδες» αλλά και στην ισοπαλία με 1-1 στην Κέρκυρα.
Τέλος, θα είναι παράλειψη να μην αναφερθούμε και στους πιτσιρικάδες που έπαιξαν στο τελευταίο μισάωρο. Πολύ καλά στοιχεία και ποδοσφαιρικό θράσος από τον νεαρό Ουκρανό Νάουμετς, αλλά και από τα Γιαννιωτόπουλα. Ο νεαρός Κώστας Παπαδόπουλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με την πρώτη ομάδα και το πανηγύρισε δεόντως. Πολύ καλή εμφάνιση και από τα αριστερά για τον Πήλιο, αλλά και τον Λιάσο στον άξονα. Θέμα χρόνου να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και σε επίσημα παιχνίδια γιατί εκτός από όρεξη δείχνουν και πολύ καλά στοιχεία, όταν τους δίνεται η ευκαιρία.
Μετά τον Γολγοθά των συνεχόμενων παιχνιδιών στην Αθήνα, ο ΠΑΣ επιστρέφει στην έδρα του το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στον Παναιτωλικό. Το πρόγραμμα «στρώνει» και μπορεί η ομάδα να μαζέψει βαθμούς και να ανέβει στη βαθμολογία. Αρκεί να μην κάνει την εμφάνισή της η περσινή κατάρα των ισοπαλιών στο «Ζωσιμάδες».
Κλείνω με μπάσκετ. Γιαννιώτικο ντέρμπι αύριο στην πρεμιέρα της Γ Εθνικής. ΑΓΣΙ και ΠΑΣ Γιάννινα κοντράρονται με στόχο τη νίκη. Είναι καλό που η πόλη έχει δύο δυνατές ομάδες πλέον στην Γ Εθνική. Μακάρι να βρεθεί και αρκετός κόσμος στο νέο κλειστό γυμναστήριο για να το παρακολουθήσει. Είναι κρίμα τα Γιάννινα, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, να μην έχουν μια ομάδα στις υψηλές κατηγορίες. Ο κατακερματισμός δυνάμεων όλα τα προηγούμενα χρόνια σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του.