ΠΡΩΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

• Καλημέρα σε όλους, μετά από τις δύο αποτυχημένες εξόδους στην Αττική, ο ΠΑΣ γύρισε από τη Ριζούπολη με το πρώτο φετινό τρίποντο και πήρε μια σημαντική νίκη τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.
Η αλλαγή συστήματος από 4-4-2 σε 3-5-2 ήταν πετυχημένη και η αμυντική λειτουργία βελτιώθηκε κατά πολύ. Ο Λίλα έπαιξε στόπερ στην άμυνα μαζί με τους Τζημόπουλο και Μιχαήλ και βοήθησε αρκετά τον Μπουκουβάλα από δεξιά, ιδίως στο πρώτο ημίωρο του ματς.
Το είχαμε αναφέρει και την Παρασκευή ότι ο Λέο είναι ένας καλός επιθετικός, ο οποίος θα βοηθήσει πολύ φέτος. Ο Γάλλος μαζί με τον Νικολιά ήταν κινητικότατοι στην επίθεση και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αργή άμυνα του Απόλλωνα. Άψογη η εκτέλεση με το εξωτερικό φάλτσο στο πρώτο γκολ, εξαιρετική η πάσα του με το "σκάψιμο" στον Νικολιά στο δεύτερο γκολ.
Από τη νίκη στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ πρέπει να κρατήσει το καλό και παραγωγικό β' ημίχρονο. Όταν ο Απόλλωνας ανοίχτηκε οι μέσοι του ΠΑΣ έπαιξαν γρήγορα και έξυπνα στην κόντρα. Σημείο-κλειδί οι κάθετες πάσες του Νικολιά. Έβγαλε δύο τετ τετ τους Μυστακίδη και Βιδάλ και η ομάδα θα μπορούσε άνετα να είχε πετύχει κι άλλα γκολ.
Αντί όμως να διευρύνει το προβάδισμά του ο ΠΑΣ και να πετύχει μια ευρεία νίκη, δέχτηκε τη μείωση του σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο και αγχώθηκε αδικαιολόγητα. Απερίσκεπτη η ενέργεια του Κάστρο στη φάση της αποβολής του, ο ΠΑΣ έχασε για το ματς με τον Άρη τον Κολομβιανό. Αχρείαστη δεύτερη κίτρινη σε μία φάση στη μεσαία γραμμή και χωρίς κίνδυνο.
Συνολικά η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά συγκριτικά με τα παιχνίδια με ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Βέβαια ήταν αρκετά υποδιαίστερος και ο αντίπαλος. Για μένα ο Απόλλωνας και η Λαμία είναι τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό. Αργή άμυνα, μέτρια χαφ και στην επίθεση Μάντζιος στα τελειώματα της καριέρας του. Ο μόνος που μου άρεσε από τον Απόλλωνα ήταν ο Τριάδης. Ήταν κοντά στον ΠΑΣ το καλοκαίρι και έχει καταγωγή από την Ήπειρο.
Επιτέλους είδαμε και μια κερκίδα από οπαδούς του ΠΑΣ σε έναν εκτός έδρας αγώνα. Τα γράφαμε και τις προάλλες ότι το μέγεθος της ομάδας απαιτεί να υπάρχει μέριμνα για τους Ηπειρώτες στην Αττική. Σύντομα υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Άρη το ερχόμενο Σάββατο. Δύσκολο ματς. Φορμαρισμένοι οι Θεσσαλονικείς και με καλή ομάδα. Νίκησαν χτες τον Λεβαδειακό με 2-0 και έκαναν το 3 στα 3. Το πιο σημαντικό είναι το ματς να γινει κανονικά στο "Ζωσιμάδες" μπροστά στον κόσμο του ΠΑΣ.
Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ επικράτησε του ΟΦΗ με 1-3 στην Κρήτη. Κορυφαίος για τους Θεσσαλονικείς ο Μπίσεσβαρ, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι χειρονομίες και οι ύβρεις του Πασχαλάκη στην κερκίδα. Ο ίδιος βέβαια ζήτησε συγγνώμη μετά. Όσο ήταν στον ΠΑΣ πάντως είχε πολύ πιο συγκρατημένο και ήπιο χαρακτήρα.
Η ΑΕΚ ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ, τον οποίο και κέρδισε με 4-0. Βέβαια για να συμβεί αυτό χρειάστηκε το γκολ του Πόνσε στις καθυστερήσεις του α' μέρους ώστε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα των Νεοσμυρνιωτών.
Ξάνθη και Παναιτωλικός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στα Πηγάδια, ενώ τα πιτσιρίκια του Δώνη νίκησαν και την ΑΕΛ με 1-3 στη Λάρισα. Ο Σουηδός μπακ Γιόχανσον ήταν ο κορυφαίος των "πράσινων" με τα δύο γκολ που πέτυχε, ενώ ο νεαρός Μπουζούκης από τον Λούρο Πρέβεζας έγινε πασέρ από σκόρερ.
Ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 της Λαμίας στο Περιστέρι με τον Κουλούρη να σκοράρει και πάλι καθώς είχε πετύχει και τα δυο γκολ στο Αγρίνιο. Δανεικός από τον ΠΑΟΚ παίζει στον Ατρόμητο.
Τέλος ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη με ένα γκολ του Νάτχο στις καθυστερήσεις και πέτυχε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πάλεψε και τα τρία ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό και σίγουρα θα ανέβει βαθμολογικά στη συνέχεια.