ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

«ΠΑΓΩΣΕ» ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ...

• Ένας Ισπανός, ένας Σουηδός κι ένας Ρώσος ήταν οι πρωταγωνιστές στο «ερυθρόλευκο»... ανέκδοτο με λυπητερό τέλος που εκτυλίχθηκε το βράδυ της τετάρτης στο Μάλμε της Σουηδίας.
Η φοβισμένη τακτική του τεχνικού του Ολυμπιακού Μίτσελ, η εκτελεστική δεινότητα του στράικερ Μάρκους Ρόζενμπεργκ και τα «φαλτσοσφυρίγματα» του διαιτητή Καράσεφ, καταδίκασαν τους πρωταθλητές Ελλάδας στην πρώτη τους ήττα στο φετινό Champions League και ουσιαστικά πήγε «στράφι» η μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο στην πρεμιέρα.
Στιγμές απ’ το... παλιό κακό παρελθόν των Πειραιωτών στη διοργάνωση ζωντάνεψαν προχθές στο «Σουέντμπανκ Στάντιον», με την άμυνά τους να κάνει λάθη... παιδικής χαράς, χαρίζοντας απλόχερα γκολ - δώρα στους γηπεδούχους.
Θυμηθήκαμε τις... αλήστου μνήμης εποχές του... Αμανατίδη, του Ανατολάκη, του Καραταΐδη, του Ουαντού κλπ., όταν ο Ολυμπιακός έδινε την πιο σίγουρη απόδοση... ήττας στους εκτός έδρας αγώνες του, κάνοντάς τον την... αγαπημένη ομάδα των «στοιχηματζήδων» παγκοσμίως...
Απέναντι σ’ ένα «πρωτόβγαλτο» συγκρότημα στη διοργάνωση που δεν θεωρείται άδικα απ’ τα χειρότερα σε δυναμικότητα που συμμετέχουν φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» τα κάνανε... ρόιδο και οι ευθύνες του Μίτσελ είναι τεραστίων διαστάσεων.
Το σύστημα των τριών αμυντικογενών χαφ που επέλεξε, αφήνοντας εκτός τον Ντομίνγκεζ στέρησε κάθε «φαντασία» στον δημιουργικό τομέα.
Ποιος ο λόγος να φοβηθεί τόσο πολύ μια «δευτεροτρίτη» ομάδα, περιορίζοντας την επιθετική λειτουργία σε μια αναποτελεσματική και «φλύαρη» κατοχή μπάλας, χωρίς γρήγορους παίκτες στα άκρα για να «τρυπήσουν» την αντίπαλη άμυνα;
Η Μάλμε όπως ήταν λογικό «έκατσε πίσω», περιμένοντας πότε θα κάνει τη... χοντράδα το επιρρεπέστατο στο λάθος αμυντικό δίδυμο των Μποτία - Αμπιντάλ και δικαιώθηκε απόλυτα, με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο.
Με τον Μήτρογλου να κινείται με σβελτάδα... «πλοίου παντόφλα» που κάνει τη διαδρομή Ρίο - Αντίρριο, οι αμυντικοί της Μάλμε εκτός από κάποιες φάσεις που προήλθαν από στημένα, ελάχιστες φορές απειλήθηκαν σοβαρά.
Ο Αφελάι όταν «τρώει» κανα-δύο... κλωτσιές στο ξεκίνημα «εξαφανίζεται» λόγω των κακών αναμνήσεων απ’ τους σοβαρούς τραυματισμούς του και κυριολεκτικά ήταν σαν να παίζει ο Ολυμπιακός με παίκτη... λιγότερο.
Απ’ τη στιγμή λοιπόν που ούτε ο Κασάμι μπόρεσε ν’ αναλάβει ηγετικό ρόλο, ούτε ο Μαζουάκου να προκαλέσει «ρήγματα» απ’ τ’ αριστερά, ήταν σχεδόν απίθανο να βρεθούν διάδρομοι προς την εστία του Όλσεν.
Δυστυχώς ο Μίτσελ δεν έβαλε μυαλό απ’ την κάκιστη εικόνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και εγκλωβίστηκε ξανά στις ίδιες παγίδες.
Τώρα στο θέμα της άμυνας είναι κρίμα να εκτίθεται κατ’ αυτό τον τρόπο μια σπουδαία αξία όπως ο Ερίκ Αμπιντάλ.
Μετά από κάποια χρόνια απουσίας σε «τοπ» επίπεδο, το να παίζει στόπερ στα 35 του προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει τις αδυναμίες του Μποτία, είναι λες και τον βάζουν στην... καρμανιόλα...
Τέλος σχετικά με τη διαιτησία του Καράσεφ, ορθότατα όλοι παραδέχονται ότι υπήρξαν άδικες αποφάσεις, όμως κόντρα σ’ ένα τέτοιο αντίπαλο ο Ολυμπιακός αν θέλει ν’ αποκαλείται «Ευρωπαίος» οφείλει να... καθαρίζει ακόμα και με ανάποδα σφυρίγματα.
Για να είμαστε λοιπόν ρεαλιστές οι «κόκκινοι» με την κάκιστη απόδοση που είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να τους απασχολήσει είναι η διαιτησία του Ρώσου.
Άλλωστε οι αποκρούσεις του Ρομπέρτο στην επανάληψη κράτησαν χαμηλά το σκορ, όταν ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και μετά παρέπαιε σ’ όλες τις γραμμές...
Δικαιολογημένο λοιπόν το «πάρτυ» που έστησαν μετά τη λήξη οι Σουηδοί φίλαθλοι για την πρώτη νίκη της ομάδας τους στο «παρθενικό» εντός έδρας παιχνίδι της στην κορυφαία διασυλλογική οργάνωση της Ευρώπης. Πλέον στον πρώτο όμιλο γίνεται της... κακομοίρας και η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον...