ΠΑΣ...ΕΣ

Γράφτηκε από τον/την ΑΡΗΣ ΛΕΚΚΟΣ on . Posted in Πρωινές Πάσες

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ

Ντύθηκε… Ευρωπαίος ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης για την πρεμιέρα της Super League και θα λέγαμε ότι έδειξε το «δρόμο» στην αντίπαλο των Αρκάδων, Μακάμπι Τελ Αβιβ, για το πώς πρέπει να τους αντιμετωπίσει στη ρεβάνς της Πέμπτης, στα πλαίσια των PLAY-OFF του Europa League.
  Μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον ντόπιο σύλλογο, είτε εντός είτε εκτός έδρας, έχοντας δύο νίκες στο ενεργητικό της στις επισκέψεις της στο «Ζωσιμάδες» τις περιόδους 2012-13 (1-2) και 2013-14 (0-2), αυτή τη φορά τα βρήκε… μπαστούνια απ' τον δαιμονιώδη ρυθμό που επέβαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο δεύτερο 45λέπτο.
   Το απροσδόκητο προβάδισμα που πήραν οι φιλοξενούμενοι απ' το υπέροχο γκολ του Μπαράλες, ουδόλως επηρέασε τους παίκτες του Πετράκη οι οποίοι ήξεραν ότι κάποια στιγμή η κόπωση θα εμφανίζονταν στους αντιπάλους τους λόγω του έντονου πρώτου 90λεπτου απέναντι στη Μακάμπι, την προηγούμενη Πέμπτη.
   Η απουσία του Ντε Μπλάσις αποδείχθηκε ιδιαίτερα καθοριστική για την εξέλιξη του παιχνιδιού, αφού παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Ουσέρο και Ρόλε στο κέντρο, οι γηπεδούχοι υπήρχαν στιγμές που επιτίθονταν κατά «κύματα» στην αντίπαλη εστία.
  Ειδικά το πρώτο 25λεπτο του β' μέρους κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί σεμιναριακού επιπέδου για το πως πρέπει ν' αντιδράσει μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ.
  Ούτε που… κατάλαβε λοιπόν ο Αστέρας πως το αποτέλεσμα έγινε 3-1 από 0-1 και δεν θα ήταν υπερβολή αν πούμε ότι μας ήρθε στο μυαλό ο ημιτελικός Βραζιλίας-Γερμανίας όπου τα «πάντσερ» σκόραραν… όποτε ήθελαν.
   Αν δεν κατέβαιναν οι «ταχύτητες» λόγω της αποβολής του Παπαχρήστου, ίσως  ο δείκτης να είχε φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη…
  Όταν λοιπόν ο ΠΑΣ Γιάννινα καταφέρνει να κερδίζει στο «ρελαντί», ενώ χάνει στο ημίχρονο, μια ομάδα που αποτελεί κατά τεκμήριο εκ των ισχυροτέρων του φετινού πρωταθλήματος, τότε δικαιολογημένα οι φίλαθλοί του μπορούν να περιμένουν σπουδαία πράγματα τη φετινή σεζόν…
  Φυσικά ο δρόμος είναι μακρύς και ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά νομίζω πως αν ο κ. Χριστοβασίλης ενισχύσει το ρόστερ μ' έναν ή δύο παίκτες «κλάσης» τότε ο ΠΑΣ και πολύ γρήγορα θ εξασφαλίσει την παραμονή του και θα έχει τη δυνατότητα να βάλει ψηλότερα τον πήχη…
  Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι και το περσινό ξεκίνημα με την ισοπαλία 3-3 στην Τρίπολη και το άνετο 2-0 επί του Απόλλωνα δημιούργησε προσδοκίες οι οποίες όμως διαψεύστηκαν στη συνέχεια…
Στο προχθεσινό ματς πάντως επιβεβαιώθηκαν «επί χόρτου» δύο στοιχεία που φάνηκαν απ'την αρχή κιόλας της προετοιμασίας.
Πρώτον ότι ο Κρίστιαν Τσάβεζ αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών θα κάνει «όργια», αποτελώντας τον «πυρήνα» της επιθετικής λειτουργίας και δεύτερον ότι  για μια ακόμη σεζόν το «βαρόμετρο» της ομάδας παραμένει ο Σταύρος Τσουκαλάς.
Όταν ο δυναμικός μέσος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, παρέσυρε και τους συμπαίκτες του στο… γράπωμα απ' το λαιμό του Αστέρα που τον οδήγησε σε «ασφυξία»…
Τελειώνοντας λοιπόν, αν θέλουμε να περιγράψουμε εν συντομία τη μορφή της συνάντησης θα μιμηθούμε τον… καθηγητή Ζουγανέλη στη γνωστή διαφήμιση του ΟΠΑΠ: «Και νενικήκαμεν και με ανατροπή και όβερ κύριοι…».