ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Η κρίση «φουντώνει»  και την εγκληματικότητα!

● Καίρια πλήγματα σε πάσης φύσεως εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στην Ήπειρο και όχι μόνο, καταφέρνουν οι Διωκτικές Αρχές το τελευταίο διάστημα, με συχνότητα που... τρομάζει, αφού δεν περνά μέρα που το αστυνομικό δελτίο να μην αναφέρει και από μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Οι μικροποσότητες ναρκωτικών έχουν δώσει την θέση τους σε τεράστια φορτία που φτάνουν με κάθε τρόπο από την Αλβανία στη χώρα μας, μέσω Ηπείρου. Οι μικροκλοπές και διαρρήξεις γίνονται πλέον σε καθημερινή βάση, ενώ ξαναεμφανίστηκαν και τα κυκλώματα τοκογλυφίας, που... ρουφούν το αίμα εκατοντάδων θυμάτων, αποκομίζοντας αμύθητα κέρδη!
Η κατάσταση τελευταία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο! Κι αν οι υποθέσεις διακίνησης μεγάλων φορτίων ναρκωτικών έχουν γίνει ρουτίνα πλέον για τους αστυνομικούς –που σημειωτέον κάνουν εξαιρετική δουλειά, συγκριτικά με τα μέσα που διαθέτουν– η τελευταία υπόθεση τοκογλυφίας που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, κρούει καμπανάκι προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την ίδια την Πολίτεια! Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες επιχειρηματίες κατά την διάρκεια της κρίσης, ανοίγει τον δρόμο για να δρουν τέτοιου είδους κυκλώματα. Εκμεταλλεύονται την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και την ανάγκη των επαγγελματιών να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και όντας σε πλήρη απόγνωση, πέφτουν στα δίχτυα επιτήδειων, που στη συνέχεια κάνουν τη ζωή τους κόλαση.
Σε τόσο δύσκολες εποχές, που οι τραπεζικές κάνουλες χρηματοδότησης είναι ερμητικά κλειστές, πολύ πιο εύκολα τα κυκλώματα «ψαρεύουν» τα θύματά τους. Η άμεση ανάγκη ρευστού κυρίως από μικροεπιχειρηματίες, αλλά και από νοικοκυριά για την εξυπηρέτηση βασικών τους αναγκών, τους οδηγεί στις αγκάλες του λεγόμενου «ιδιωτικού δανεισμού». Οι όροι όμως αυτών των δανείων είναι επαχθείς, γεγονός που αντιλαμβάνονται οι δανειζόμενοι όταν ήδη έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι! Αρχίζουν οι απειλές, οι εκβιασμοί, γι’ αυτό και τα κυκλώματα αποκομίζουν αμύθητα κέρδη, ενώ τα θύματά τους ευρισκόμενα πολλές φορές σε πλήρη απόγνωση, οδηγούνται ακόμη και σε απονενοημένες πράξεις!
* * *
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και δρουν ανεξέλεγκτα, κυρίως σε τέτοιες εποχές που η χορήγηση δανείων από τράπεζες γίνεται με το... σταγονόμετρο. Τα capital controls έχουν στεγνώσει την αγορά από ρευστό, ενώ πλέον αδυνατούν συγγενείς και φίλοι να τους βοηθήσουν οικονομικά, όπως παλιότερα γινόταν, αφού τώρα και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Είναι παρήγορο που η Αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει την εγκληματική αυτή οργάνωση. Όμως, όσο η κρίση θα «φουντώνει», τέτοιου είδους κυκλώματα θα ξεφυτρώνουν σαν τα… μανιτάρια! Μόνη λύση είναι να επανέλθει η οικονομία σε κανονικά, υγιή επίπεδα...
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.