ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Χρονιά εξελίξεων θα είναι το 2017 για τη χώρα μας...

Δύσκολη και κυρίως απρόβλεπτη είναι η νέα χρονιά που «ανέτειλε» πριν λίγες μέρες. Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα του 2017 και κανείς ακόμη δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι «μέλλει γενέσθαι» το επόμενο κρίσιμο διάστημα στη χώρα μας, η οποία πορεύεται με πολλά ανοιχτά «μέτωπα», εντός κι εκτός συνόρων! Βέβαια, στην Ελλάδα οι προβλέψεις δεν είναι και το δυνατό μας σημείο, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί, τόσο από τις εκλογικές δημοσκοπήσεις, όσο και από τα προγνωστικά του καιρού!
Και μπορεί τις τελευταίες μέρες όλοι να ασχολούνταν με την επέλαση της «Αριάδνης», του καρικού φαινομένου που τελικά χτύπησε εν μέρει τη χώρα, όμως τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά μας, και σίγουρα δεν αφορούν μόνο τον καιρό! Βέβαια, η Εθνική Οδός (!) Πατρών – Κορίνθου παρέλυσε, όχι τόσο όμως λόγω των ακραίων καιρικών φαινομενων, όσο της ανικανότητας της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Τα χιόνια και ο παγετός σιγά σιγά θα υποχωρήσουν, όμως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει άλλα «καυτά» ζητήματα, τα οποία έπρεπε ήδη να είχε διευθετήσει. Ο λόγος για τα ανοιχτά μέτωπα που έχει με τους «θεσμούς», ενόψει της β’ αξιολόγησης, η οποία έπρεπε ήδη να είχε κλείσει από το 2016! Κι όσο προχωράει ο καιρός, τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει, τον οποίο βέβαια θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός.  Ήδη, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από την υψηλή φορολογία και τα συνεχή δυσβάστακτα μέτρα, με τα οποία έρχεται συχνά αντιμέτωπος. Με το... καλημέρα του 2017 τα καύσιμα εκτοξεύθηκαν στα ύψη, με την χώρα μας να κατατάσσεται μεταξύ των έξι πιο ακριβών παγκοσμίως (!), ενώ οι τιμές σε πολλά βασικά είδη ακολουθούν ανοδική πορεία, αντιστρόφως ανάλογη από τους μισθούς και τις συντάξεις που έχουν παρεί προ πολλού την κατιούσα.
Με δεδομένο τις παραπάνω σκληρές συνθήκες σε επίπεδο οικονομίας, αλλά και μια Κυβέρνηση που εξακολουθεί να τα βλέπει όλα «καλώς καμωμένα» στο εσωτερικό της χώρας με την πολιτική που ακολουθεί, εάν άμεσα δεν υπάρξουν εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, οι εκλογές θα είναι αναπόφευκτες! Έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, θεωρούν ότι σήμερα ένα τέτοιο σενάριο, βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, αφού και η ίδια η Κυβέρνηση, όσο και εάν το αρνείται, προετοιμάζει το έδαφος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την άλλη η Αντιπολίτευση τις ζητά επιτακτικά, χωρίς βέβαια να μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι έχει αντιληφθεί πόσο κρίσιμη θα είναι η επόμενη μέρα, κυρίως εάν και πάλι η χώρα μπει σε μια περίοδο παρατεταμένης μετεκλογικής αστάθειας! Με άλλα λόγια... «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»!

* * *
Όπως και να’ χει όμως, η χώρα και οι πολίτες της δεν αντέχουν άλλους ερασιτεχνισμούς και πειράματα! Η σημερινή Κυβέρνηση βαδίζει στα «τυφλά», ή πιο σωστά δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Οι εξελίξεις το 2017 απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι ραγδαίες. Ας ελπίσουμε όμως ότι θα πορευτούμε τη νέα χρονιά, με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Ο χρόνος θα δείξει...

ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.