ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Τι κάνουν οι Γιαννιώτες βουλευτές για την ασφάλεια των ακριτών μας;

● Έντονο προβληματισμό και αύξηση της ανησυχίας δημιούργησε η δημοσιοποίηση του νέου «χάρτη» των αστυνομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον οποίο καταργούνται στην ακριτική Ήπειρο το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης Κόνιτσας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κεφαλοβρύσου Πωγωνίου. Το γεγονός ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσής του, κινητοποίησε τις τοπικές Αρχές των δυο Δήμων, οι οποίες με επιστολές τους στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες ζητούν επιτακτικά να επανεξετάσουν την απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες στις περιοχές τους.
Και μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για δυο Δήμους ακριτικούς, στους οποίους συχνά αλωνίζουν πάσης φύσεως εγκληματικά στοιχεία και καταγράφονται σοβαρά περιστατικά με ναρκωτικά, κλοπές και διαρρήξεις σε εκκλησίες και σπίτια, είναι αρκετό όχι μόνο να αναθεωρηθεί η παράλογη αυτή απόφαση, αλλά να ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνόμευση. Βέβαια, η παρουσία των δυο Τμημάτων δεν σημαίνει ότι λύνει αυτόματα και το πρόβλημα της ασφάλειας των λιγοστών κατοίκων και των περιουσιών τους. Όμως με το να καταργούνται κι αυτά, είναι σαν να… δίνεται το «πράσινο φως» στους εγκληματίες πως μπορούν τώρα να δρουν ανενόχλητοι.
Και είναι απορίας άξιο πως ο αναπλ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζει ότι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. θα οδηγήσει σε καλύτερη αστυνόμευση, όταν ο ίδιος δεν λαμβάνει καν υπόψιν τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Γιατί πράγματι, κάποια Τμήματα θα πρέπει να συγχωνευτούν, όντως να επιστρέψουν στις υπηρεσίες του πολίτη οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για φύλαξη των επισήμων, όμως οι ακριτικές περιοχές και σε όσες συγκεντρώνονται πρόσφυγες, θα πρέπει να ενισχυθούν. Με το να καταργούνται όμως τα Τμήματα σε Πωγώνι, Κόνιτσα και Κατσικά (υπάρχει καταυλισμός προσφύγων) ε, αυτό είναι εντελώς παράλογο!

* * *
Εδώ και χρόνια η ανασφάλεια στην ακριτική Ήπειρο, αποτελεί μόνιμο «πονοκέφαλο» τοπικών αρχών και σίγουρα τον εφιάλτη  και κατοίκων, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν βγει ακόμη και στους δρόμους, διεκδικώντας δυναμικά το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους! Όσο περνούν όμως τα χρόνια, τόσο πιο πολύ αποδυναμώνεται η αστυνόμευση, με αποτέλεσμα την σταδιακή ερήμωση των χωριών, αφού οι πολίτες νιώθουν εγκαταλελειμμένοι από την Πολιτεία.  
Οι τοπικοί φορείς διαμαρτύρονται έντονα, οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού μας (που είναι και τέσσερις), πότε θα πάρουν θέση, διεκδικώντας δυναμικά τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της ακριτικής υπαίθρου; Εκτός κι αν θεωρούν ότι δεν είναι δίκαια… Ας πάρουν λοιπόν ξεκάθαρη θέση, γιατί γι’ αυτό τους ψήφισαν οι πολίτες.  
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.