ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Σε… τεντωμένο σχοινί βαδίζει πλέον η χώρα!

● «Καζάνι που βράζει» μοιάζει ολόκληρη η χώρα, που τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται κυριολεκτικά στο πόδι, αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα που επιβάλλει η… πρώτη φορά «αριστερή» Κυβέρνηση. Με ανοιχτά πολλά μέτωπα, εντός κι εκτός συνόρων, η Ελλάδα βαδίζει πλέον σε τεντωμένο σχοινί!
Πρωτοφανείς σε όγκο και παλμό ήταν οι χθεσινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις -όπως και στα Γιάννενα- ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου. Αλλά και η συζήτηση στη Βουλή που διεξάγονταν μέσα σε πολύ τεταμένο κλίμα, συνέθετε μια εκρηκτική κατάσταση, λίγες ώρες μάλιστα πριν από ένα άλλο κρίσιμο Eurogroup, από το οποίο η χώρα περιμένει το «πράσινο φως» για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας!
Γεγονός βέβαια για την πλειοψηφία των πολιτών είναι ένα: Τίποτα πια στο εξής δεν θα είναι το ίδιο! Παρά τις συνεχείς κινητοποιήσεις των επαγγελματικών κλάδων και τον ξεσηκωμό των πολιτών που αντιδρούν στο Ασφαλιστικό, η κυβερνητική πλειοψηφία περνά μέτρα – φωτιά που θα πλήξουν το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων. Αυτών που τα τελευταία χρόνια έχουν δει μισθούς και συντάξεις να μειώνονται δραματικά, φόρους να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, την ίδια στιγμή που η ελληνική οικονομία μαστίζεται από μια άνευ προηγουμένου ύφεση. Δυστυχώς, όπως εξελίσσονται τα πράγματα από μια Κυβέρνηση που ανήλθε στην εξουσία στηριζόμενη στην «ελπίδα που έρχεται», η πλήρης φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών θα είναι πλέον γεγονός.
Η Κυβέρνηση από την πλευρά της προσπαθεί να παρουσιάσει το «μαύρο - άσπρο», με κορυφαία στελέχη της να προχωρούν συχνά σε δηλώσεις, οι οποίες εξοργίζουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία. Κάνοντας λόγο για την… ανάπτυξη που έρχεται και για… καλύτερες συνθήκες (!) με τα νέα μέτρα, προκαλούν σύγχυση στους πολίτες που βλέπουν να ακολουθείται μια σκληρή πολιτική έκπτωσης σε όλους τους τομείς.
Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση προσπαθεί να ωραιοποιήσει την τραγική κατάσταση που βιώνει η χώρα. Βέβαια, η σκληρή πραγματικότητα καθημερινά διαψεύδει κάθε ισχυρισμό των κυβερνώντων για καλύτερες μέρες, δημιουργώντας μάλιστα σκηνικό έντασης, σε μια περίοδο που η Ελλάδα βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και με ανοιχτούς ακόμη πολλούς λογαριασμούς με τους δανειστές της.
TTT
Από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι αυτοί που πήραν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δεν είναι μόνο ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι! Ο τρόπος που υπεραμύνονται πια όλα εκείνα τα σκληρά μέτρα, τα οποία μέχρι πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν για τους ίδιους «κόκκινες γραμμές», είναι προκλητικός και συνάμα τρομακτικός. Και επειδή το επόμενο διάστημα προμηνύεται «θερμό», με την φτωχοποίηση του λαού να επεκτείνεται επικίνδυνα,  απαιτείται ψυχραιμία από τους πολίτες, όση δηλαδή τους έχει απομείνει ακόμη μετά απ’ όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.