ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Ένας χρόνος μετά και «τα βιολιά στον τόπο»!

● Σε μια συνάντηση «εκτός έδρας» έθεσε τα καυτά προβλήματα της περιοχής, για ακόμη μια φορά, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, στους τέσσερις τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές. Για το εάν αυτή η κουβέντα έγινε για το «θεαθήναι», θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο οι Γιαννιώτες δεν έχουν και πολύ μεγάλες προσδοκίες, αφού μέχρι σήμερα όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης, δυστυχώς, κινούνται με ρυθμούς… χελώνας!
Και μπορεί οι άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να έχουν την θέληση να προχωρήσουν στη δρομολόγησή τους, ωστόσο εκεί που… σκοντάφτουν φαίνεται πως είναι η προώθησή τους στην κεντρική εξουσία. Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν θα έπρεπε να είχαν παρέμβει οι τοπικοί εκπρόσωποί μας στη Βουλή – κυρίως οι κυβερνητικοί, που υποτίθεται (!) έχουν και μεγαλύτερη επιρροή – για να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου τους!
Δυστυχώς, όμως, μέχρι σήμερα κανένα απτό αποτέλεσμα δεν έχουν δει οι Γιαννιώτες. Και αυτή τη φορά δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι… «μόλις αναλάβαμε». Γιατί και μνήμη έχουν και μεγάλη υπομονή και κυρίως ανοχή έχουν επιδείξει όλο αυτό το διάστημα προς την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι μια ανάλογη συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τους ίδιους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές, είχε πραγματοποιηθεί πριν από 10 περίπου μήνες, τον Απρίλιο του 2015, με τη μόνη διαφορά ότι τότε είχε γίνει «εντός έδρας»! Κατά τ’ άλλα, η ατζέντα περιελάμβανε ακριβώς τα ίδια θέματα: Αεροδρόμιο,  Π.Δ. Παμβώτιδας, αντιπλημμυρική προστασία, Γιαννιώτικο Σαλόνι, πλατεία Αμπελοκήπων, Στρατιωτικές Φυλακές κ.α.!
Ένας χρόνος μετά και… τα βιολιά στον τόπο! Πάλι συζητάμε για τα ίδια θέματα, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Μόνο που τώρα έχει σφόδρα επιδεινωθεί η οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών, λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και προσφυγικού, με αποτέλεσμα η επίλυσή τους να φαντάζει πλέον ακατόρθωτη! Το καθήκον του, θα πει ο Δήμαρχος ότι το έκανε. Ξαναέθεσε τα προβλήματα στους βουλευτές, λες και οι ίδιοι ζουν σε άλλη πόλη και δεν τα βλέπουν καθημερινά. Τα βάζουν όμως στον «αυτόματο πιλότο» και δοκιμάζουν τις αντοχές των πολιτών μέχρι να… εκραγούν!

* * *
Και επειδή, όπως φαίνεται, τα καυτά αυτά θέματα θα παραμείνουν για καιρό ακόμη στον πάγο, αφού τώρα η Κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση, τουλάχιστον ο Δήμαρχος ας δρομολογήσει άλλα μικρότερα καθημερινά προβλήματα, που κάνουν την ζωή των κατοίκων μαρτύριο! Το βασικότερο όλων φυσικά (δεν μπορεί να μην το αντιλαμβάνονται εκεί στο Δήμο), είναι η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης, με τις λακκούβες και τα σπασμένα πεζοδρόμια. Όταν τελειώσουν λοιπόν με τα κλαδέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ας προγραμματίσουν την αποκατάστασή τους, όχι όμως με πρόχειρα μπαλώματα που στην πρώτη βροχή υποχωρούν και πάλι. Λίγη νοικοκυροσύνη χρειάζεται, αφού από υπομονή οι Γιαννιώτες, άλλο τίποτα…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.