ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Σε πλήρη παράλυση η χώρα τον  έναν χρόνο «Αριστερής» Κυβέρνησης!

● Σε αναβρασμό βρίσκεται ολόκληρη η χώρα τις τελευταίες μέρες, μ’ έναν καθολικό ξεσηκωμό απ’ όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες, που αντιδρούν μαζικά στις μεταρρυθμίσεις, που ετσιθελικά προωθεί η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή. Χιλιάδες αγρότες έχουν στήσει παντού μπλόκα, απειλώντας να κόψουν την χώρα στη μέση, ενώ την ίδια στιγμή άλλες επαγγελματικές ομάδες βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις, όλοι αποφασισμένοι να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα! Οι επόμενες μέρες λοιπόν προμηνύονται ακόμη δυσκολότερες. Κι ενώ η χώρα βρίσκεται υπό πλήρη παράλυση, ο Αλ. Τσίπρας επιλέγει να… γιορτάζει τον έναν χρόνο «Αριστερής» Κυβέρνησης στην εξουσία.
Σα να μην έχει αντιληφθεί τι πραγματικά βιώνουν οι πολίτες από τις επιπτώσεις των μέτρων που έλαβε και άλλων που προωθεί, επιμένοντας σε μια πολιτική εξόντωσης της μεσαίας κυρίως τάξης και της επιχειρηματικότητας, οδηγεί… ολοταχώς τον ελληνικό λαό σε πλήρη φτωχοποίηση! Κι ενώ ο Αλ. Τσίπρας συχνά δηλώνει ανοιχτός στο διάλογο, τελικά επιλέγει τον μονόλογο, προωθώντας μέτρα που δεν δίνουν καμία προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την σκληρή λιτότητα, η οποία την έχει γονατίσει τα τελευταία χρόνια! Κανείς δεν απορρίπτει τις μεταρρυθμίσεις. Όμως, μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απέδειξε ότι ήρθε στην εξουσία για να κάνει πράξη όλα όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους πολίτες: αξιοκρατία, δουλειά για όλους, ανάπτυξη, λιγότερους φόρους, κοινωνικό Κράτος…
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επανέφερε… μετά βαΐων και κλάδων ένα σκληρό κομματικό κράτος, όπου το ρουσφέτι και το βόλεμα των ημετέρων έγινε συνώνυμο της πολιτικής της «νέας» Κυβέρνησης. Αυτής που, υποτίθεται, ότι θα έφερνε το καινούργιο, το κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, αυτό που καταδίκασε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνει ότι για ακόμη μια φορά εξαπατήθηκε, βλέποντας το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο και την ίδια στιγμή να μην υπάρχει καμία προοπτική για όσους θέλουν να μείνουν και να επενδύσουν στη χώρα τους.
* * *
Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, η σημερινή πραγματικότητα είναι μια:  Η χώρα πηγαίνει ολοταχώς προς τα πίσω. Και είναι τόσο γρήγορη η οπισθοδρόμηση, που εάν συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, δεν θα υπάρξει εύκολα δρόμος προς τα εμπρός… Θα πέσει στον γκρεμό!
Όχι, λύση δεν είναι οι εκλογές. Η Ελλάδα περνά μια πολύ δύσκολη κατάσταση εντός κι εκτός συνόρων και μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση θα της έδινε την χαριστική βολή. Απαιτείται οι κυβερνώντες να επιδείξουν σοβαρότητα και σύνεση στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα και να προχωρήσουν σ’ έναν πραγματικό διάλογο με την κοινωνία και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Όσο για τον απολογισμό του ενός χρόνου «Αριστερής» Κυβέρνησης, θα ήταν φρόνιμο να μην τον κάνουν δημόσια, γιατί προκαλούν ακόμη περισσότερο τον ήδη εξοργισμένο ελληνικό λαό…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.