ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Όλοι μαζί για έναν καλύτερο κόσμο!..

● Ακόμη μια χρονιά οδεύει προς το τέλος της… Και τι δεν πέρασε η Ελλάδα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες…  Σε πολιτικό επίπεδο φυσικά (ή μάλλον… αφύσικα) κυριάρχησαν οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Σε οικονομικό επίπεδο ήταν η επιδείνωση της πολύπαθης ελληνικής οικονομίας, κυρίως μετά την επιβολή των «capital controls»… Σε κοινωνικό επίπεδο κυριάρχησε η πρωτοφανής εισροή προσφύγων στη χώρα μας. Μάλιστα, το τελευταίο ανέδειξε και την ανικανότητα των κυβερνώντων να διαχειριστούν ένα πολύ σοβαρό ανθρωπιστικό ζήτημα εντός των συνόρων μας. Παράλληλα, όμως και την αδυναμία των «μεγάλων» της Ευρώπης να συντονίσουν μια κατάσταση για την οποία φέρουν και οι ίδιοι τεράστιο μερίδιο ευθύνης, με τις πολιτικές που άσκησαν τα τελευταία χρόνια στην έκρυθμη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Και μέσα σ’ όλα αυτά, η απειλή της τρομοκρατίας ήρθε και «φώλιασε» στην καρδιά της Ευρώπης, δημιουργώντας νέα δεδομένα, αφού μετά το τυφλό χτύπημα στο Παρίσι, τίποτε δεν είναι ίδιο στον δυτικό κόσμο.
Η νέα χρόνια που σε λίγες μέρες θα… ανατείλει, όσο κι αν όλοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι θα είναι καλύτερη από αυτή που μας αποχαιρετά, αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη, ίσως και δυσκολότερη. Όσον αφορά την οικονομία, αφ’ ότου ξέσπασε η κρίση, οι Έλληνες έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι θα εξακολουθούν να ζουν δύσκολα για αρκετό καιρό, αν και οι αντοχές τους έχουν πια εξαντληθεί. Κανείς όμως ακόμη δεν μπορεί να φανταστεί τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει το προσφυγικό ζήτημα για την Ελλάδα, εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση, τόσο από την ελληνική Κυβέρνηση, όσο κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βέβαια, από αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, για ακόμη μια φορά αναδείχθηκε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής, αφού οι Έλληνες με κάθε τρόπο αποδεικνύουν ότι όσο δύσκολα κι αν περνούν οι ίδιοι, δεν έχουν χάσει την ανθρωπιά τους. Είναι συγκινητική και συνάμα αξιοζήλευτη και επαινετή η έμπρακτη στήριξη προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας από τις εμπόλεμες ζώνες, που περνούν καθημερινά κατά χιλιάδες τα θαλάσσια κυρίως ελληνικά σύνορα.
Όχι, πλέον δεν συγκεντρώνονται μόνο αγαθά πρώτης ανάγκης για τις ευπαθείς ελληνικές κοινωνικές ομάδες. Το ίδιο και σε μεγαλύτερο βαθμό συμβαίνει και για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα και εγκλωβίζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν το μαγικό χαρτάκι που θα τους επιτρέψει να ταξιδέψουν στην κεντρική Ευρώπη. Και αποκτά μεγαλύτερη αξία, όταν το μεγαλειώδες αυτό κύμα αλληλεγγύης, προέρχεται από ανθρώπους που και οι ίδιοι ζουν πολύ δύσκολα στη χώρα τους. Προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς όμως αυτό να τους κάνει σκληρούς και να τους κλείνει στο καβούκι τους.

* * *
Η αγάπη του Έλληνα για τον συνάνθρωπό του όταν βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τον ίδιο, είναι ίσως σήμερα η μοναδική αξία που κρατά ζωντανή τη χώρα μας. Και μάλιστα σε καιρούς χαλεπούς, ύποπτους και με το μέλλον να είναι αβέβαιο... Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά θα μας βρει όλους μονοιασμένους, για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο. Αρκεί αυτό να το κατανοήσουν και όσοι βρίσκονται σε υψηλά πόστα και κρατούν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Από «Π.Λ. Δευτέρας»