ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Στην Ευρώπη τίποτα πλέον δεν είναι το ίδιο…

● Δεν τα χωρά ο ανθρώπινος νους όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι, όταν μέσα σε λίγα λεπτά το κέντρο της πόλης του Φωτός, αιματοκυλίστηκε από σχεδόν ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις. Παγωμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις και τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται, έχοντας πλέον συνειδητοποιήσει ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης, τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο. Οι μνήμες της 11ης Σεπτεμβρίου ξύπνησαν και η ανασφάλεια έκανε την εμφάνισή της και πάλι, όχι μόνο στην Γαλλία, αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα «αόρατη» απειλή που κρέμεται από πάνω τους.
Αν και η Ελλάδα, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν φαίνεται να είναι μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο επίκεντρο των τρομοκρατών, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυθεί, καθώς η γεωγραφική της θέση την καθιστά χώρα «τράνζιτ» προς την καρδιά της Ευρώπης. Όπως εξάλλου ήδη έγινε γνωστό, δυο από τους τρομοκράτες του Παρισιού πέρασαν από την χώρα μας και κατάφεραν – άγνωστο πώς – να φτάσουν στην Γαλλία και να ολοκληρώσουν το δολοφονικό τους έργο.
Η Ελλάδα αυτή την περίοδο βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου προσφυγικό κύμα. Και το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία είναι: τι θα συμβεί εάν οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης κλείσουν τα σύνορά τους και πουν ότι δεν δέχονται άλλους πρόσφυγες; Πρόκειται για ένα εφιαλτικό σενάριο, αφού εκ των πραγμάτων εκατοντάδες χιλιάδες θα εγκλωβιστούν στην χώρα μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα και μια έκρυθμη κατάσταση, με απρόβλεπτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Την ίδια ώρα θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των ελέγχων στα σημεία εισόδου των προσφύγων, για να αποφευχθεί η είσοδος τρομοκρατών, που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένοι για όλα.
* * *
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επιβάλλεται η Ευρώπη να είναι ενωμένη, σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπίσει τις τρομοκρατικές απειλές. Δεν θα πρέπει ο φόβος να κυριεύσει τους λαούς, ούτε φυσικά και το μίσος προς καθετί μουσουλμανικό. Δεν πρόκειται για θρησκευτικό πόλεμο κι αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται να περάσει σε όλο τον κόσμο. Με κάθε θυσία θα πρέπει να αποφευχθεί μια τέτοια σύνδεση, γιατί μετά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με άλλες τρομοκρατικές πράξεις, ενώ θα βρουν πρόσφορο έδαφος και όλα τα ακραία κινήματα στις ευρωπαϊκές χώρες για να αναδειχθούν.  
Ψυχραιμία, νηφαλιότητα και κυρίως υπευθυνότητα θα πρέπει να επιδείξουν οι «Μεγάλοι» σ’ αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή, αναλογιζόμενοι φυσικά και οι ίδιοι τις τεράστιες ευθύνες που φέρουν διαχρονικά… Μπροστά στη σημερινή απειλή όμως, πρέπει να δράσουν συντονισμένα και χωρίς λάθος κινήσεις, προστατεύοντας την ελευθερία και την δημοκρατία της Ευρώπης!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.