ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ...

Γράφτηκε από τον/την ΕΥΗ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ on . Posted in Παρεμβάσεις

Πολλές οι προκλήσεις για τους νέους  αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

  Της ΕΥΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΝΤΟΥ

● Τα νέα τους καθήκοντα αναλαμβάνουν σε μια εβδομάδα από σήμερα, την 1η Σεπτέμβριου, οι νέοι αιρετοί σε Δήμους και Περιφέρεια Ηπείρου και μια καινούργια εποχή, πενταετούς διάρκειας ξεκινά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη οι ορκωμοσίες των Δημοτικών Συμβουλίων που προέκυψαν από τις εκλογές του Ιουνίου βρίσκονται σε εξέλιξη, με τις προκλήσεις της νέας περιόδου να είναι μεγάλες, λόγω και της γενικότερης κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η οικονομία της  χώρας.
Βέβαια, ως συνήθως, οι νέοι, αλλά και οι επανεκλεγέντες,  τοπικοί άρχοντες, στις πρώτες δηλώσεις τους, κάνουν λόγο για δυσκολίες, αλλά αμέσως μετά αναφέρουν ότι με δουλειά και κυρίως διαφάνεια θα πάει μπροστά η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από τα λόγια όμως στην πράξη η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη, γι’ αυτό και οι πολίτες, συνήθως εμφανίζονται «κουμπωμένοι» απέναντί τους , τηρώντας στάση αναμονής.  
Όσον αφορά την Περιφέρεια Ηπείρου, στο τιμόνι της παραμένει ο Αλέκος Καχριμάνης, στο πρόσωπο του οποίου, όπως έδειξαν και οι κάλπες του Ιουνίου, οι ψηφοφόροι εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την εμπιστοσύνη τους, αφού μάλιστα τον εξέλεξαν από την πρώτη Κυριακή. Ωστόσο και η υπό τον Αλ. Καχριμάνη νέα Περιφερειακή Αρχή, θα κληθεί να αναλάβει την τύχη της Ηπείρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, με μια σειρά πολλών και κρίσιμων προβλημάτων να επιζητούν άμεσα λύσεις. Ανεργία, Ανάπτυξη, Τουρισμός, Ασφάλεια, Περιβάλλον είναι οι βασικοί πυλώνες, στους  οποίους πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα  και προσοχή.
Ακόμη δυσκολότερα είναι τα πράγματα στο μεγαλύτερο Δήμο της Ηπείρου, τον Δήμο Ιωαννιτών, που οι πολίτες επέλεξαν για την επόμενη πενταετία τον Θωμά Μπέγκα, έναν άνθρωπο όχι άγνωστο, αφού  ενεργά συμμετείχε και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή Φίλιου. Μπορεί βέβαια να μην είχε ηγετικό ρόλο, είναι όμως καλός γνώστης της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στην πόλη και η οποία δεν τιμά ούτε τους κατοίκους της, ούτε και την ιστορία της.
Θα μπορέσει όμως να βγει μπροστά, να κάνει ριζικές τομές και αλλαγές στην Διοίκηση του Δήμου, να απομακρύνει παλιά και φθαρμένα στελέχη και να στηριχθεί σε νέα δυναμικά και άφθαρτα, για ν’ αλλάξει, επιτέλους, την εικόνα των Ιωαννίνων; Αυτό είναι το μέγα ερώτημα που βασανίζει τους κατοίκους της «μικρής μας πόλης», οι όποιοι θα του δώσουν μεν περίοδο χάριτος, μικρή όμως χρονικά, καθώς πρόκειται για έναν νέο δήμαρχο που γνωρίζει εκ των έσω όλα τα προβλήματα, αφού και ο ίδιος από την θέση Αντιδημάρχου ήρθε αντιμέτωπος με κάποια από αυτά.

***
Η βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων με στοχευμένες παρεμβάσεις, θα πρέπει να βρεθεί στις πρώτες προτεραιότητες του νέου δημάρχου. Η καθαριότητα και το νοικοκύρεμα της πόλης δεν απαιτεί ούτε πολλά χρήματα, ούτε και περισσότερο προσωπικό. Θέληση και πρόγραμμα χρειάζεται. Δυστυχώς, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, εκ του αποτελέσματος, δεν τα κατάφερε. Ο Θ. Μπέγκας έχει τώρα την μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι σωστά οι πολίτες των Ιωαννίνων του εμπιστεύθηκαν τις τύχες της πόλης. Στο χέρι του είναι να μην τους διαψεύσει…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.