ΜΕ ΚΑΛΗ ΠΡΟΘΕΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΟΥΛΑ ΤΖΑΛΜΑΚΛΗ-ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ on . Posted in Με Καλή Πρόθεση

Τι κάνει ο άνθρωπος όταν υπάρχει… η διπλωματία!

■  Ασφαλώς και με καλή πρόθεση σας γράφω σήμερα και δεν είμαι αχάριστη για να μην καμαρώσω για την παγκόσμια προβολή της χώρας μας, της Χαλκιδικής μας, του Άθου μας και Άθου τους (γιατί δεν είναι μόνο δικός μας!..).
Να μην καμαρώσω για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κι από μέρους μας; Να μην καμαρώσω για την υπομονή όσων καρτερούσαν τα πλεούμενα; Να μην καμαρώσω και για την τόλμη και γοητεία κι υπομονή του τρανού ξένου που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό (εδώ και κάμποσα χρόνια) και κάνει τα τακτικά της Ορθοδοξίας; Στα μάτια να με πιάκει τότε!.. Τι κάνει ο άνθρωπος, παιδάκια μου, όταν υπάρχουν λόγοι! Κι αυτό λέγεται... διπλωματία! Σχωρνάτε με... αλλά θα σας γράψω τι λέει το λεξικό... για να μην πείτε πως συκοφαντώ κανέναν... Λοιπόν, διπλωματία = το σύνολο των προσώπων και των υπηρεσιών που ασχολούνται με τα εξωτερικά ζητήματα μιας χώρας και η ικανότητα και επιτηδειότητα στη διεξαγωγή συνεννοήσεων και συναλλαγών και καλοί μου φίλοι... μεταφράζεται «πονηριά... διπροσωπία... προσποίηση!». Σοβαρά βιβλία τα λεν αυτά και δεν υπολογίζω την κακία του Θέμου Κορνάρου που αφορίστηκε για κάποιο γραφέν του... Πάντως, από μέρους μου που στενοχωρέθηκα για το αγκούσεμα που είχε ο προκαθήμενος της εκκλησίας της φίλης και συμμάχου χώρας... στο ψάλσιμο στη γλώσσα μας... παρ’ όλο που θάχε κάνει κάτι πρόβες – δεν είναι δυνατόν το ΟΧΙ! Βλέποντας κι ακούγοντας συγκινημένα... κατάλαβα τι θα πει το «πολύ το Κύριε ελέησον το βαριούνται κι οι Άγιοι...» γιατί οι παπάδες μια χαρά τόλεγαν και δε βαριούνταν!.. Φίλοι μου αγαπημένοι... λέτε να βγάλουμε καμιά πεντάρα στο «σιμά» μέλλον... ή... ή... ή την κακή μας ημέρα για άλλη μια φορά!
Τα του Αγίου Όρους είναι, όσο και να το κάνουμε, τα ευχάριστά μας. Φέραμε τον γύρο του κόσμου ως σπουδαία είδηση! Έχουμε όμως και μία απειλή, που διαρκώς θα μας απειλεί... ως που ν’ αδειάσει η Σαχάρα!.. Μη γελάτε και μη το ρίχνετε στ’ αστεία... Μία από τις προηγούμενες μέρες, μιλούσα με καλό μου φίλο δημοσιογράφο στην Αθήνα. Και μου είπε πως εκείνη την ώρα στο δρόμο δεν έβλεπε στα είκοσι μέτρα... από το χώμα της Αφρικής! Θυμήθηκα τον Αττικό ουρανό που μας ζάλιζαν εμάς εδώ με τις αντάρες μας όλο τον χειμώνα... και θυμήθηκα και την καλή θεία, την αδερφή του πατέρα μου, που το φθινόπωρο τους έπαιρναν τους γονιούς τους... οι κόρες τους στην Αθήνα... για να βγάλουν τον χειμώνα! Κι έκατσα και σκέφτηκα παιδιά μου... Αυτό το κόκκινο χώμα, που μας έρχεται ακόμα και στα ψηλά βουνά μας... δεν έρχεται γιατί μας αγαπάει!.. Το στέλνουν επιστήμονες σατανικοί – σαν αυτνούς που αποίκισαν τον Κόκκινο Πλανήτη... έτη φώτος μακριά μας!.. Τι είναι η Αφρική... να σκούξεις... ακούγεται – που λέει ο λόγος... Με μηχανήματα σούπερ, αδειάζουν την έρημο... για να την καλλιεργήσουν... και μη με πείτε ζουρλή. Στα βάθη των ωκεανών ξέρουν τι γένεται... στο φεγγάρι βολτάρησαν... το πετσί των εγχρώμων το έκαναν μπούζε λευκό... και πως θα μας έστελναν την παλιοάμμο τους, στην όμορφη χώρα μας; Εγώ, αύριο, μεθαύριο, θα σας χαιρετίσω... γιατί σας νοιάζομαι... Άμα θέλουμε κάνουμε θαύματα!.. Στείλτε κουμάντος σαΐνια δικά μας... και ξεσκεπάστε τους και βάλτε τους να... φάει η μούρη τους χώμα... ή να μας κάνουν συνέταιρους στα πετρέλαιά τους... Ακούς εκεί να μας στέλνουν το κοκκινόχωμά τους;

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.